Strajker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Szczęśliwie nacieta ostania partia w tym miesiącu (jakoś 120 sztuk) Wymieniłem brzeszczot na grubszy czyli 0, 5 mm i jet duuużo lepiej. Z poprzedniej partii która miała na początku 250 sztuk zostało tylko 170 za sprawą badziewnego nacinania. Jutro będą do wzięcia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Niezle stado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Marne 120 sztuk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jest czym nęcić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Po robocie lekturka, a jutro wstawianie sterów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Wartościowa książka, przynajmniej dla mnie taka była 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Polecam każdemu bez cienia wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Wobki dotarły ,ładnie czysto wykonane ,trzeba je przetestować aby móc coś więcej o nich napisać ,duży plus za szybką dostawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 29 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Ta dostawa i tak była opóźniona, zawsze wysyłam od razu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) Zaczęła sie wielka modernizacja arsenału strategicznego. Etap pierwszy - woskowanie. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Strajker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 (edytowane) Panowie i panie, chcę przedstawić wam pewien pomysł i poddać go wstępnej ocenie ewentualnego zainteresowania. Nosze się z zamiarem zorganizowania małych zawodów o puchar moich wobków. Nazwa imprezy tak na szybko to by było coś w stylu "Strajker Cup" czy coś podobnego. Uczestnicy otrzymali by pakiet startowy składający się z kilku wobków plus wobki dla zwycięzców. Były by to przynęty mojej produkcji w zakresie długości 7 - 30 cm. Miejscem jakie bym widział na to byłby Żarnowiec lub podobna woda na której generalnie można trolować. Czy kto kol wiek z was jest zainteresowany czymś takim? Jestem otwarty na wszelkie sugestie i propozycje odnośnie wody, terminu itp. W międzyczasie rozmnażam formy. Na zdjęciu rekord 10 cm. Edytowane 6 Lutego 2017 przez Strajker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Kawał woblera będzie Forma i woblery z żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Tak jest Ale to maluch raptem 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Będzie wersja płytko chodząca pod nocne wąsale Końcem tego miesiąca zacznę płodzić formę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Zbierając w całość po niecałych 16 h pracy rozłożonych na 3 dni za pomocą jednej formy z 10 gniazdami spłodziłem 730 korpusów. Było by równe 800 albo i troszkę wincy ale resztówkę piany lekko zmarnowałem prze lekkie niedopatrzenie(rozlała się) To już raczej ostania partia w tym roku i cała uwagę i energie poświęcam już tylko większym wobkom. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kawał dobrej roboty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 21 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Fechtowanie skalpelem uważam za zakończone i to z całkiem dobrym efektem. Jeszcze polerka drobnym papierem, gruntowanie,folia z amelinium żeby łuski wycisnąć i formowanie. Najmniejszy korpus (nazwa robocza Świerzynka) ma 9 cm i jest dedykowany przede wszystkim wąsatym rybkom 2m +. Pozostałe to poczciwe SS -18 w wersji płytko chodzącej o długości 14 i 18 cm. Bujta sie ryby! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Jeszcze malowanko. Wobki od 7 do 18 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 (edytowane) Pomalowałem kilka niedobitków które nie pojechały do metalizacji. Farby to oczywiście mazidła od Rudiego Na zdjęciu w ogóle nie widać różowej opalizacji. Dziś idą do lakieru i na koniec kilka warstw epoxy. Po weekendzie wróci do mnie partia korpusów z metalizacji i będą malowane nowymi farbami. Pewna część pójdzie na licytacje charytatywną dla Kuby i dla pewnej dziewczynki z mojej okolicy. Na zdjęciu wobki o długości 10 i 12 cm. Edytowane 11 Maja 2017 przez Strajker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Malowanko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Jeszcze żywica i w tropiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Panowie i panie po niezliczonych próbach , przeróbkach, latach znoju i wyrzeczeń uzyskałem to co chciałem. Prezentowany tutaj korpus ma 9 cm i był tworzony z myślą o łowieniu sumów "z łapy" Wobek kilka dni temu trafił w ręce bardzo doświadczonego sumiarza mieszkającego nad Odrą i uzyskał bardzo ale bardzo pozytywna opinię. Praca jaką udało mi sie uzyskać na drodze tych wszystkich przeróbek wręcz zachwyciła testera. Nie ma klasycznego "X" ale jest dodatkowo lekkie lusterkowanie. Wobek w przeciwieństwie do osławionych innych modeli w tym przeznaczeniu jest wykonany z żywicy , w pełnym uzbrojeniu z bardzo solidnymi kotwami i całą resztą pływa. Nie będzie to "jednorazówka" jak większość wobków na wąsale. Głębokość pracy to coś koło metra może kapkę głębiej. Całość będzie pokryta kilkoma warstwami żywicy epoksydowej. Ruszam z malowaniem korpusu bo lipiec coraz bliżej...Bujta sie sumy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Co jeszcze bardzo ważne, a czego nie napisałem - wobek jest bardzo stabilny nawet w bardzo silnym i szybkim nurcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Wklejam oczy. Spora część z tej partii za kilka dni wyjedzie do polskiej bazy wędkarskiej nad Padem żeby zmierzyć sie z rekordowymi wąsalami. Pstryknę im fotki po lakierowaniu w odpowiednim świetle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Pershing 2 (9 cm, 22 g bez kotwic) Kolejna zabawka adresowana szczególnie dla łowców sumów. Piekielnie mocna konstrukcja plus równie mocna akcja tworzą z tego modelu idealne narzędzie do polowania na wąsate drapieżniki trolując lub spiningując. W wolnym trolingu schodzi do 6-7 m (głębokość pracy będzie jeszcze to dokładnie weryfikowana) Całość jest pokryta czterema warstwami żywicy epoksydowej co daje niesamowitą wytrzymałość na wszelkie uszkodzenia mechaniczne. W realu wobkek szkli się i błyszczy niczym choinkowa bombka. Pershingi też odwiedzą włoski Pad 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi