Strajker Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Drobne robótki ręczne - ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2018 Tworzę foremkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 24 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Nowy jerk 15 cm. Na korpusie wykonuje jeszcze małe reperacje(widoczna szpachla) Po wyszlifowaniu łuseczka i formowanie I jak tam prace nad tym cudakiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Wyklepałem pierwszą formę i ulałem pierwszaczki. Wszystko gra i buczy jeśli chodzi o pracę. Robię jednak małe modyfikacje na korpusie i foremka do płodzenia od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 6 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Nowy Szatan 30 cm. Korpus jeszcze goły i w fazie dopieszczania. Drewniak puszczany na wodzie całkiem fajnie chodził. Jak dobrze pójdzie jeszcze w tym roku powstaną pierwsze egzemplarze i pojadą na testy. Jest również mniejsza wersja 24 cm. Na nowy sezon powstanie największa ok 36 cm może nawet więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Oto...Indominus Szatanus Goły korpus 36 cm. Do końca bieżącego roku powinienem na niego spłodzić formę i jakieś pierwsze egzemplarze testowe by powstały. Chodzi mi po głowie zrobienie go wersji płytko chodzącej, oczywiście nie w tym sezonie. Jeżeli wiosenne oficjalne testy dadzą pozytywne rezultaty zawitam z tymi i mniejszym rodzeństwem na Mistrzostwach Polski w trollingu na Żarnowcu 2019. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 23 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2018 Formowanie rozpoczęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Po kilku miesiącach nieobecności czas najwyższy nieco odkurzyć i odświeżyć wątek. Z nowości majstruje widoczne na zdjęciu duże płytko chodzące wobki 30 i 34 cm. One plus ich wersję głęboko chodzące i mniejsze modele będą nagrodami dla zawodników na Mistrzostwach Polski w Trollingu na Żarnowcu w bieżącym roku. Niebawem pojawi się również mały robaczek 2,5 cm na klenio jazie. Dokańczam również budowę oficjalnej strony netowej. Jest sporo pomysłów Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Strajker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Dla odmiany coś nieco mniejszego. Wstępnie wystrugany korpus robaczka 2,5 cm. Jak widać na zdjęciu są pewne niedociągnięcia ale to tylko prototyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Majówka trwa. W przyszłym tygodniu dojedzie silikon i żywica i formuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 10 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 (edytowane) Projekt twitchbait 5 cm. Ostatnio nasłuchałem się jak to miejscowi na mojej małej niepozornej rzeczułce ciągną na czerwonego(!) pstrągi po 60 cm a mniejszych podobno nie liczą...Zgroza. moje wobki 2,5 cm na pstrągi działają dobrze ale pomyślałem o czymś nieco większym. Korpus wstępnie wystrugałem z balsy 10 mm i przy obecnej długości 5 cm jest za gruby. Odchudzę go o max 2 mm i będzie cacy Edytowane 10 Maja 2019 przez Strajker 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2019 Trochę niusów. Zwodowałem dzisiaj pomyślnie dwa płytko chodzące duże Szatany (30 i 36 cm) i jestem z nich bardzo zadowolony Ten większy zejdzie na jakieś 4-6 m. Mniejszy na podobnej głębokości powinien pracować. Ciągałem je na kijku 80 gr i bardzo przyjemnie sobie fikały bez jakiegoś oporu. Miały być nagrodami na zbliżających się mistrzostwach w trollingu na Żarnowcu ale z racji opóźnienia w dostawie farb nie będą. Golasy będą do pomacania w każdym razie. Rusza również produkcja robaka 2,5 cm. Za kilkanaście dni będą dostępne pierwsze sztuki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 29 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2019 Nowe jerki 15 cm. Bardzo fajnie fikają wodzie, wkrótce wersja finalna po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 6 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 Jeszcze oczęta i żywica. Zdjęcie bardzo słabej jakości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Gotowe jerki 15 cm. Korpusy metalizowane i pokryte kilkoma warstwami epoxy, praktycznie niezniszczalne. Praca prawo lewo przyj jednostajnym prowadzeniu plus lustro w opadzie. Waga 105-115 g bez kotw. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 8 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Ruszam z finalną wersją największych wobków. Od góry 36 cm potem 30 i 24 cm. Są to wersje głeboko chodzące. Dwa większe mają wersje płytko chodzące. Posiadam filmiki z pracą każdego modelu. Zainteresowanym mogę puścić na pw. Prawdopodobnie do połowy października wszystkie będą zrobione na gotowe i gdyby znalazł się ktoś chętny do testów to z chęcią zapodam. Interesują mnie najbardziej ludzie którzy łowią na wodach zagranicznych (np Irlandia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Cukierki kleniowo jaziowe. W nowym tygodniu pojawią zapowiedzi ciekawych nowości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Nowości 2020. Pershing 11 i 12 cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Kolejna nieco mniejsza baryłka Ox 9 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz zagan Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Super wobki I mega łuska Możesz zdracić jak i czym ją robisz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Komuś się szykują sumowe żniwa:) Edytowane 8 Lutego 2020 przez zator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Oj tak, sumówek będzie ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Pytacie o łuskę...Postaram się to wyjaśnić, ale uprzedzam, że jest baaardzo skomplikowane i zawiłe. Wykonanie tego przyrządu wymaga cyrkowych umiejętności i specjalnego sprzętu. Potrzebna nam będzie miedziana rurka o średnicy kilku mm , brzeszczot i młotek. Przyklepujemy rurkę w U, obcinamy i pilnikiem lub papierem ściernym szlifujemy kanty. I mamy wyciskarkę do łusek. Skomplikowane, prawda Tak poważnie zupełnie, jest to proste jak przysłowiowa budowa cepa. Wprawy wymaga samo wyciskanie. To już kwestia treningu. Skoro ja mogłem , mogą i inni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Szkwał 12 cm fat i slim. Ten drugi jest dozbrajany obecnie w grubszy drut i ster 4 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strajker Opublikowano 9 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Na warsztat wchodzi również Szatan 24 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi