robas Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 od pewnego czasu także zacząłem bawić się w robienie własnych wędek , zaczęło mnie to coraz bardziej wciągać i satysfakcją z łowienia na własny kijek - bezcennapostaram sie przedstawiać moje wypociny , dużo w nich jeszcze niedorubek ,najgorsze że dużo ciała daję przez pośpiech , a później już tak zostaje, chociaż z czasem staram się większe mankamenty poprawiać tutaj mój sprzęt maszynka do toczenia do omotek i suszarka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) i mój ulubiony klenio- jaziowiec ,po przeróbkach, bolkom także daje radę uchwyt na pierścionkach pacific baya , uzbrojony w fuji KR system , od 20H po 4,5 na szczycie - alconitebyron grey mammoth light cast 3,0 mpierwotnie blank polakierowałem bejca do drewna , i to był błąd , zima będę musiał wetrzeć coś innego , bo po myciu w ciepłej wodzie bejca zeszła Edytowane 28 Listopada 2015 przez robas 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 następna przeróbka niebawemmhx na suszarce , zmieniony dolnik i rozmieszczenie przelotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Gdzie kolego udało Ci się kupić taką "tokarkę" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Gdzie kolego udało Ci się kupić taką "tokarkę"pozostałość ze starych czasów (z PRL-u) , ojciec używał do toczenia drewna , ma jeszcze boczne uchwyty do przytrzymywania dłutta jest podobna http://allegro.pl/tokarka-do-drewna-zyliss-na-wiertarke-i5801825192.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ten jaziowo kleniowy payuczek fajny. Toczenia troche bylo przy tej rekojesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ten jaziowo kleniowy payuczek fajny. Toczenia troche bylo przy tej rekojesci to kijek na moje ok 10lb , fajny grubościenny blank , szybki ,gnie się od pierwszych cm szczytówki ,aż po rękojeśćz toczeniem było trochę zachodu , przy tej długości pręt z korkiem zaczął zbyt mocno wibrować , musiałem robić na dwa razy , później kleiłem całośćwięc widać łączenia i niesymetryczność rękojeścirękojeść z jasnego burla i jasnej korkogumy , potraktowana lakiero-bejcą do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Tak tez myslalem ze musiales robic przynajmniej dwa kawalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) następna przeróbka Dragon Millenium Pike z pierwszej serii , bardzo udany wypust , w ściankach jest " mięsko" , później już było papierkowonajpierw powstał dolnik , później niespodziewany urlop w Kołobrzegu , i na szybcika założone Forecasty , docelowo będą Fuji w K - ramce, uchwyt fuji DPS 17 , fore pianka, dolnik - burl + korkoguma Edytowane 30 Listopada 2015 przez robas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 A czemu fore nie z burl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 raz że miałem tylko tyle burla że starczyło na dolnik , a dwa - podoba mi się połączenia korka z pianką teraz środek ciężkości z kołowrotkiem jest na początku pianki na fore , nie wiem czy jak bym zastosował cały fore w burlu , zmieniło by sie wyważenie , myślę że nie , kijek i tak swoje waży - 230g , ale to w końcu kijek na trotki ,opisany na 20lb mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 (edytowane) MHX ukończony , u mnie ten kijek służy do lekkiego łowienia sandaczy na warciewykończenie zielony burl , uchwyt fujii vss 16 + kdps w piance , dupka kapsel gumowy fuji , przelotki fuji Kr system od 20H po 4,5 sic na szczycie Edytowane 1 Grudnia 2015 przez robas 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 następny kijek w kolejce do przeróbki - Byron grey mammoth light cast , tym razem 2,7m , na razie posklejany uchwyt , całość zrobiona z odzysków , czekają go jeszcze omotki i impregnat , dojdą jeszcze przelotki z demontażu po lamiglasie w KR system od 20H po 4,5 , ale to w późniejszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 kijek ukończony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 w międzyczasie doszedł opis pod dłuższego Byrona i przeróbka dolnika w Lamiglasie , docelowo będa także nowe przelotki od 16H -sic po 4 -ki na szczycie w Torzitach 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ciekawie wygląda ten TVS z takim fore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 w oczekiwaniu na więcej dni wolnych ,gdzie będę mógł się zająć Lamim , ukręciłem od nowa Dragona Zodiaca , kijek po oskrobaniu i przezbrojeniu stał się całkiem inny , zyskał na szybkości i lekkości w porównaniu do oryginalnej wersji - prawie jest jak Xfast uchwyt fuji vss-16 - przycięty maksymalnie gwint , przelotki fuji alconity od 20H po 4,5 sic na szczycie , pierścionki i korek z odzysku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Po tych kilku wedkach, mozna powiedziec ze te twoje patyki sa rozpoznawalne Stosunkowo malo osob bejcuje rekojesci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Przy tych ostatnich korek był podlej jakosci i bejca poprawila wyglad ,w kolorowym burlu nie dawalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Lamiglas skończony po przebudowie , ubrany w Fuji Sic od 16H po 5,5M dalej w Torzile 4-ki po szczytuchwyt Tvs 16 , burl zielony , insert grafitowy + zielona nić i pianka na fore 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wyglada sportowo. Ma robic jako sandaczowka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Wyglada sportowo. Ma robic jako sandaczowka?już kijek łowił , garbus na większe przynęty gumy od 5cm i sandacz na lekko guma 7cm plus główka 13-15gr max , myślę że także się sprawdzi przy zębatych czy potokachdałem ciała z lakierem i pianką , więc poszedł do poprawki , przy okazji zmiana przelotek na mniejsze i lżejsze , zobaczę jak to zmieniło charakterystykę kijka niedługo budowa mocniejszego braciszka PRO 844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A ugiecie pod roznym ciezarem bys wstawil? Chetnie zobaczylbym jak pracuje. Pospiechu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 A ugiecie pod roznym ciezarem bys wstawil? Chetnie zobaczylbym jak pracuje. Pospiechu nie ma a o który pytasz ? 842czy 844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 842 Zreszta jak bedziesz robil 844, to tez wstaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi