robas Opublikowano 25 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 844 dopiero od połowy lutego jak dokupię resztę rzeczy do budowy842 ale bez ciężarków -http://jerkbait.pl/topic/48911-lamiglas/http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Lamiglas IM 700 x-pro bass , pro -844 , kijek na majówkę , czekam jeszcze za przelotkamidojdzie jeszcze pro843 i będą trojaczki na łódkę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Odważne połączenie pianki i korka aglomerowanego , chyba taki wybór spowodowany jest chęcią wyważenia i zapewnienia dobrego balansu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Odważne połączenie pianki i korka aglomerowanego , chyba taki wybór spowodowany jest chęcią wyważenia i zapewnienia dobrego balansu. zdjęcie robione wieczorem ,więc pewnie tak to wygląda , na rear jest burl brązowy, plus pasek z wędzonego i korkoguma , całość potraktowana lakiero-bejcą , miałem nie lakierować burla , ale moim zdaniem tak lepiej wygląda , na Vss jest pianka fuji , akurat takie zestawienie mi pasuje , co do pianki kupiłem fuji na adapter ( pierwszy i ostatni raz) , jest bardziej miękka od zwykłego i tańszego adaptera spro -red 4000 wyważa idealnie pod szpula , myślę że dołożenie przelotek niewiele zmieni , dł dolnika od stopki 32cm Edytowane 25 Lutego 2016 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Lamiglas skończony 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Bardzo ładnie. Podoba mi się zwłaszcza rurka w dolniku .... pierwsze myślałem ze tak dotoczyĺes korek na blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 fajnie że sie podoba , woven idealnie pasuje pod gwint w uchwycie i jest jeszcze miejsce pod omotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 3 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 jaka to nić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 jaka to nićfuji kolor 011 chestnut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Lamiglas IM 700 x-pro bass , pro -844ugięcie przy podniesionym obciążniku 1,2kg Edytowane 28 Marca 2016 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 takie frezy jak te np z allegro http://allegro.pl/ze...5823817694.html , wykorzystuje do toczenia wew uchwytu vss 16 , robiłem także w piance pod kdps 16 , robię to na tokarce do drewna z napędem od wiertarki , frez przykręcam do wiertarki ,a pret 10 na którym opiera sie element do toczenia wchodzi do frezu,i z drugiej strony do trzpienia od tokarki , pręt z z dwóch stron ma podtoczony środek w stożek , z jednej strony wchodzi w trzpień a drugiej w środek frezu ( frez ma na środku mały trzpień ) , gdy rozwiercam np uchwyt daję taśmę na pręt tak tylko aby uchwyt się na niej oparł i powoli przesuwam w kierunku frezu , tak samo można zrobić np z plastrem korka , potrzeba było by tylko dorobić np z walca uchwyt tak aby wchodził w niego plaster korka i przez środek był przewiercony otwór 10 , po to aby się opierał o pręt ,i wtedy można przesuwać w kierunku frezu myślę że dość jasno to opisałem zdjęcia tylko poglądowe 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Dobre to jest! Podoba mie sie to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 budowa następnego Lamiego , tym razem z nowym uchwytem Alpsa , na razie poskładany dolnik , czekam jeszcze za przelotkami aby dokończyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 kijek skończony , będzie na sandacza na średnio , przelotki fuji od 20h- alconite, po 4,5 sic na szczyt , uchwyt alps maksymalnie skrócony ,tak aby tylko weszła stopka kołowrotka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 A po co ten "rowek" (czarny pierścień) przy końcu dolnika przed Butt Caps?Ciekawy kolor nici omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Ciekawa koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) A po co ten "rowek" (czarny pierścień) przy końcu dolnika przed Butt Caps?Ciekawy kolor nici omotki.przy budowie użyłem resztek pianki, i pierścionek jest na łączeniu dwóch pianek ,docelowo miał być srebrny ale gdy zamawiałem to go akurat brakowało więc poszedł czarny , aby dać jakiś akcent jaśniejszy -poszło PCV , nić to Prowrap nylon 813 Edytowane 31 Lipca 2016 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 przy budowie użyłem resztek pianki, i pierścionek jest na łączeniu dwóch pianek ,docelowo miał być srebrny ale gdy zamawiałem to go akurat brakowało więc poszedł czarny , aby dać jakiś akcent jaśniejszy -poszło PCV , nić to Prowrap nylon 813-------------Bałeś się kleić piankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 jeszcze dwóch nie kleiłem ,i nie wiem czy by łączenia nie było widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Spokojnie dasz rade skleic, tylko dobrze przyciac musisz przed klejeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Spokojnie dasz rade skleic, tylko dobrze przyciac musisz przed klejeniem to już jestem mądrzejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Idealnie musisz przyciąć. Ja tnę na tym co niżej opisałem. Wychodzi idealnie i bez tokarki. http://jerkbait.pl/topic/37436-hubertusa-pokręciło/page-38 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) wreszcie skompletowałem zestaw łódkowy - trojaczki - x Pro bass 842,843, 844pozwala mi to na łowienie od 4gr i gumka 4cm po 30gr i guma 13cm Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 kijek na późno jesienne łowy , ma ogarnąć 25gr plus 3i4 cale gumy , i poradzić sobie z wąsatym przyłowem CD EX Nano 2,6m- 20lbuchwyt fuji 17 przycięty , przelotki KR system od 25 alconite po 4,5 sic na szczyt , dolnik korek + burl ,zakończenie kapsel gumowyfore dł 7cm , real od stopki 35cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Fajny zestaw tych trzech Lami. Tez zawsze mysle o jakims komplecie z jednej stajni,ale to dosyc trudne do realizacji. Ja jednak zbudowalbym te blanki w bardziej podobnym stylu,zeby byla wieksza spojnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi