BGM Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 ja myslalem ze nigdy nie kupie nic innego jak pp stren itp teraz tamten rozdzial mam juz za soba tylko varivas i daiwy 8 braid jesli bedzie mi odpowiadac morethan to na wiosne zmieniam znow wszystkie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Dodam tylko ze wg oferty Jdm najgrubsza linka x12 morethan to pe 1.2.Takze ponioslo ich z tymi wartosciami jak chodzi o ofertę na Europe.Z 12x jest jeszcze Saltiga 12 Braid i Megasesor 12 Braid i one występują grubsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Pewnie beda kolejni producenci wchodzić w to ...i ceny spadna. Już są tacy, którzy podobno są nawet krok dalej... i robią 13-splotowe http://www.angling-international.com/new-wft-braid-believed-to-be-a-world-first/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Niestety nie miałem okazji nimi łowić.Z wyglądu bardziej spoiste i śliskie niż 8-mio splotowe.Przekrój zbliżony do okrągłego.Ciekawa jest Air Braid bo jest dość twarda ,mimo że 8-mio splotowa( w opisie jest informacja że splatają ją w podciśnieniu ), jest jednak bardziej szorstka od Morethana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 na szczęście od dłuższego czasu nie mogę zamordować Bay Jigging X6 i Saltigi X8, więc zakupy nie przewidziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Ciekawa jest Air Braid bo jest dość twarda ,mimo że 8-mio splotowa( w opisie jest informacja że splatają ją w podciśnieniu ), A czemu ma służyć to podciśnienie ? Bo jeśli ściślejszemu splotowi , to tylko gdyby było tak duże , że zmniejszało by przekrój pojedynczej nici.W inny przypadku taki sam efekt splotu można uzyskać bez podciśnienia , przy zastosowaniu odpowiedniej siły splatania.Kolejny chwyt marketingowy ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A czemu ma służyć to podciśnienie ? Bo jeśli ściślejszemu splotowi , to tylko gdyby było tak duże , że zmniejszało by przekrój pojedynczej nici.W inny przypadku taki sam efekt splotu można uzyskać bez podciśnienia , przy zastosowaniu odpowiedniej siły splatania.Kolejny chwyt marketingowy ?Ale brzmi bardziej PRO, SUPER NANO KOSMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A czemu ma służyć to podciśnienie ? Bo jeśli ściślejszemu splotowi , to tylko gdyby było tak duże , że zmniejszało by przekrój pojedynczej nici.W inny przypadku taki sam efekt splotu można uzyskać bez podciśnienia , przy zastosowaniu odpowiedniej siły splatania.Kolejny chwyt marketingowy ?Tu jest opis produkcji , trzeba włączyć tłumaczenie z japońskiego :http://www.fishingfighters.com/airbraid2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 To ja dozuce moje dwa grosze uzywam linek 8-12-16 splotowych od lat dla przykladu 80lbs 16 strands bedzie mocniejsza jak 100 lbs 12 zylowa wiekszosc 12 i w gore nitek zregoly sa to linki typu hollow core przy urwaniu nie trzeba stosowac wezlow mozna wplesc jedna w druga zachowujac 100% wytrzymalosci (30 lbs w gore jest to mozliwe wszystko ponizej mozna sie nabawic nerwicy)wiecej splotow oznacza lepsza wytrzymalosc cicha na przelotkach dalsze zuty maja tez minusy jak cena (im ciensza tym drosza )wieksza podatnosc na skrencanie jak 4-6 zylowa dla przykladu 65 lbs pp ma wytrzymalosc ok 70-80 lbs 16 strands line one 90-100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 O! i kwestia prezentu mikołajkowego rozwiązana. Pod bolenie ? Pod pstrągi ?Która będziesz bral ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 widzę, że w tej europejskiej dystrybucji jeszcze 15m "zaoszczędzili" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Daniel, napisałem do znajomego w UK, celem zakupu tam. Pierwsza myśl poszła w tą 13 lb celem pstrągów, ale kupiony w tym roku Varivas jeszcze pociągnie. Musi. Kupię tą 22 lb, choć mam spory dystans do tych deklarowanych wartości. Cel bolenie w Odrze, choć kupiony w zeszłym roku Varivas nie nosi śladów używania (niby od czego miałby po kilkunastu łącznie dniach używania) . W Warcie bolki łowię żyłką i jej będę wierny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 (edytowane) Dzieki za info Adas Zastanawiam sie czy na pstrazka to brac ta najgrubsza morethana czy ta jedno oczko delikatniejsza.Dotychczas uzywalem pe 1.5.Skoro ta najgrubsza to pe 1.2 to i tak będzie "finesse"...wiec nie wiem czy ryzykować z pe 1.0.Wartości w lb czy kg nie interesują mnie wogole. Tak to juz mam. Edytowane 29 Listopada 2015 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Wstrzymam się. Ośmiosplotowe miały być rewolucją a nastąpił generalny powrót do czterosplotowych za wyjątkiem łowienia boleni. Poczekam, popatrzę i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Wstrzymam się. Ośmiosplotowe miały być rewolucją a nastąpił generalny powrót do czterosplotowych za wyjątkiem łowienia boleni. Poczekam, popatrzę i zobaczymy.Możesz rozwinąć tą, rewolucyjną przynajmniej dla mnie, teorię? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Tu jest opis produkcji , trzeba włączyć tłumaczenie z japońskiego :http://www.fishingfighters.com/airbraid2.htmlTo wszystko jest bardzo ciekawe . Zastanawia mnie tylko , że każdy producent plecionek jak tylko wypuszcza na rynek nowy produkt , a czynią to dość często , pisze jeszcze gęściejszy splot . Jak długo jeszcze można ten splot zagęszczać , zwłaszcza że im gęstszy splot tym plecionka sztywniejsza .Dlatego zacząłem traktować takie nowinki jako chwyt marketingowy , usprawiedliwiający cenę wyrobu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mario, piszę o sobie i swoich doświadczeniach, nie o rynku , który średnio mnie interesuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Bedzie okazja potestowac tego x12 Morethana w 2016.Zamowilem na probe PE 1.2. Napisze jak mi sie to sprawdzi... Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 to daj znac jak ci dojdze co to za wynalazek bo jestem chetny na pare sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Kusi,nie powiem...ale jakoś po testach daiwa tournament...chyba ponownie nie zaufam... to jakbyś porównywał jakąś "Daiwę" Procaster do Certate JDM to w praktyce nawet nie ta sama firma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigart Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Witam Łowiłem dzisiaj Saltigą 12-sto splotową ,śliska jak żyłka , spoista ,okrągła w przekroju, miękka jak plecionka.Po całym dniu łowienia wygląda tak samo , trzyma parametry.Mam nawiniętą 30-sto funtową na multiku, rzuca się doskonale.Powinna być jeszcze lepsza do spiningu ,bo gładko będzie schodziła ze szpuli.Do tej pory lubiłem Varivasa i Ygk , ale daiwa zrobiła naprawdę dobrą plecionkę.Z. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Brzmi super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 tak brzmi super ale dopiero zobaczymy co to ja lowie prawie codziennnie takze za pare miesiecy bedzie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 to jakbyś porównywał jakąś "Daiwę" Procaster do Certate JDM to w praktyce nawet nie ta sama firma :)Nie no,pojechałeś mi z tym procasterem Po prostu w tamtym czasie ( jakieś 6 lat temu) sądziłem,że taka daiwa tournament to plecionkowy top...reklama czyni cuda Mam nadzieję,że 12 x okaże się topem wszechczasów i w końcu skończy się temat jaka plecionka do...?Wtedy to będzie jedyny słuszny wybór.Jednak to wymaga testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) nie chodzi o to czy x4, x8 czy x12europejski tournament, a JDM UVF +Si Evo Silicone nie da się porównać , są po prostu inne w każdym aspekcieto inne produkty, dystrybucje itd. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi