Skocz do zawartości

Nieoddychające śpiochy - jakie polecacie?

Vasyl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nie ten kierunek. Buty maja być wymienne. Choćby dlatego, że można je mocno zasznurować, że lepiej trzymają kostkę, o podeszwie na kolcach już wspominałem.

Zastanawiam się, czy odcinając te nieszczęsne kalosze jest możliwość wklejenia w ich miejsce skarpet neoprenowych. Z tego co wiem paru kolegów wymieniało swoje skarpety w oddychaczach no ale to inne konstrukcja i materiał.

Według mnie najlepsze do tego będą  spodniobuty firmy Pross.

http://dodatkimasarskiezwm.pl/p/18/5622/spodniobuty-standard-900p-sb01-nogawice-spodniobuty-wodery-profesjonalne-ubrania-robocze.html?gclid=CNnOlqDet8kCFRBmGwod9JgHMw

Używam takich i sobie bardzo chwalę :)

A nie lepiej zamiast nakładać na śpiochy buty, użyć skarpet neoprenowych do środka?

Edytowane przez mariuszwf

Materiał do przeróbki ok tylko buty trochę wysokie i po odcięciu duża skarpeta była by do zrobienia.

Używam takich i sobie bardzo chwalę :)

A nie lepiej zamiast nakładać na śpiochy buty, użyć skarpet neoprenowych do środka?

Oczywiście zdaje sobie sprawę że w śpiochach PCV nie uświadczę skarpet neoprenowych. Na szczęście osobno to też działa :) Noga w neopren i w śpiochy, potem tylko dobre buty i jestem zadowolony. Tylko gdzie te śpiochy kupić :(

Wydaje mi się że Twoje poszukiwania skończą się na kupnie ceraty i skarpet neoprenowych i skorzystanie z usług Błauciaka lub kogoś, kto takie usługi świadczy.

Gdzieś kiedyś na forum widziałem próby wymiany skarpet neoprenowych czy gumiaków na skarpety (nie pamiętam). Może osoby które to robiły się odezwą? Albo spróbuj poszukać i je zapytać?

Gdyby temat klejenia dobrze opanować, to byłaby to całkiem niezła nisza ;)

• 2 lata później...

Używam tych woderów od kilku sezonów, jak na Jaxona to jestem zadowolony. Materiał wytrzymały, nie krępuje ruchów, podeszwa twarda i mocna. Przy normalnym użytkowaniu kilka sezonów wytrzymają, chyba, że przedzierasz się przez jakieś ostre krzaczory, to wtedy może być różnie. Jak za tę kasę starannie wykończone. Rozmiarówka dobrze opisana, ale kup o rozmiar większe, jesienią zawsze można założyć grubszą skarpetę. Jedyny dla mnie minus to w ciepłe dni w tych woderach mam mocno wilgotne nogawki, ale to chyba standart w gumie. Kolega kupił wodery firmy Pros i mówi, że porażka, sztywne, twarde, wygląda w nich jak rycerz w zbroi. :D

Właśnie się zastanawiam nad PROS a Jaxon niby te same materiały i jakość...hmm Cenowo tez podobnie.Ewentualnie w grę chodzą spodnie takie do pasa.

Jak miałbym wybierać z tych dwóch to na pewno Jaxon. A masz gdzieś okazje obejrzeć w wędkarskim?

Hmm - widzę, że te mają bardzo dobre opinie na stronie. Reklamowałem parę rzeczy w Decathlonie i nigdy nie było problemu z wymianą bądź zwrotem gotówki. Przynajmniej o gwarancję mógłbyś się nie martwić.

https://www.decathlon.pl/spodniobuty-start-pvc-id_8083983.html

• Like 1

Artur, Sławek - zakończcie te osobiste wycieczki. Chcecie prywatnie pogadać? Priv jest właśnie do tego celu stworzony. Tutaj zachowujcie się kulturalnie. Bardzo uprzejmie proszę.

Oczywiście jednakże zauważyć chciałem, że bardzo kulturalnie stwierdziłem swoje spostrzeżenia co do faktu, kto czym jeździ w przeciwieństwie do innych ... zwłaszcza w kontekście innych wypowiedzi w innych wątkach ...

Edytowane przez SlawekNikt

(...) co do faktu kto czym jeździ w przeciwieństwie do innych ... (...)

:wacko:

Bardzo kulturalnie proszę, byś był łaskaw używać znaków przystankowych, bo bez nich wychodzi trudny do zrozumienia bełkot, podlegający dowolnym interpretacjom. Masz, jak każdy, godzinę na edycję postu.

A teraz wracamy do tematu, czyli woderów do 300 zł. Każdy inny wpis będę zmuszony potraktować jako celowy spam i odpowiednio "nagrodzić". Nie żartuję.

• Like 1

Hmm - widzę, że te mają bardzo dobre opinie na stronie. Reklamowałem parę rzeczy w Decathlonie i nigdy nie było problemu z wymianą bądź zwrotem gotówki. Przynajmniej o gwarancję mógłbyś się nie martwić.

https://www.decathlon.pl/spodniobuty-start-pvc-id_8083983.html

Mam właśnie takie i myślę, że za takie pieniądze to dobry wybór. Poza tym darmowa wysyłka i chyba zwrot, jeśli się nie mylę. Przed nimi kupiłem w innym sklepie internetowym jaxony i po pięciu minutach pobiegłem je odesłać takie były wielkie, a niby to był mój rozmiar. Te z decathlonu są naprawdę ok. Edytowane przez Sąsiad

Kolego odpowiedź odeslalem jaxony bo były wielkie absolutnie nic nie mówi o ich jakości ... A gdybyś dobral odpowiedni rozmiar to prawdopodobnie byłbyś zadowolony.

Edytowane przez SlawekNikt

Kolego odpowiedź odeslalem jaxony bo były wielkie absolutnie nic nie mówi o ich jakości ... A gdybyś dobral odpowiedni rozmiar to prawdopodobnie byłbyś zadowolony.

A myślisz, że kupowałem w ciemno bez podania rozmiaru. Chyba logiczne, że jak się coś kupuje to się podaje swoje wymiary. O jakości się nie wypowiem, bo tylko je przymierzyłem, choć wydały się być w porządku. Plusy i minusy kupowania w sklepie internetowym.

Edytowane przez Sąsiad

Właśnie się zastanawiam nad PROS a Jaxon niby te same materiały i jakość...hmm Cenowo tez podobnie.Ewentualnie w grę chodzą spodnie takie do pasa.

Po oględzinach i zasłyszanych info powiem Tobie, że jaxon i pros to to samo tylko z innym napisem. A prosy takie katuję 5 sezon. Łatek mają już sporo ale jeszcze działają. Edytowane przez Artech

Mi Mikołaj dał wodery z lemigo. Cena niewiele wyższa, a różnica taka że but jest z pianki Eva, całe wodery są mega lekkie i ważą tyle oba. co mój poprzedni jeden. Używam tylko w chłodniejszych porach roku i na wiosnę.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka