Skocz do zawartości

mikador - mój kurnik i narzędzia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Michał witaj w gronie twórców jerkbaita również mam nadzieje że zostaniesz tu na dłużej

koguciki bardzo fajne jeszcze nie mialem okazji nic na nie wyjąć ale sezon pstrągowy juz niedlugo wiec testy tych które mi dałeś przeprowadzę na pewno i zrobię ładne fotki z rybami.

Co do noży to jak ktoś jeszcze nie ma nożyka od Mikadora to nie ma się nad czym zastanawiać kosa rewelacja wygodna i bardzo ostra lipe i olche tnie aż miło tylko trzeba uważac na palce chwila nieuwagi konczy się bardzo głęboko pod skórą ;)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

Czysta kompensacja - aberracja.. Możliwa tylko w Polsce. Podniecać się nożami do strugania przynęty do łowienia ryb - zamiast podniecać się złowionymi rybami. W dodatku na Białej Przemszy..... Czas umierać...

Można spełniać się na wiele sposobów. Można po prostu iść na ryby. Można iść na ryby z własnoręcznie uzbrojonym wędziskiem. Albo z własnoręcznie wykonanymi przynętami. Wtedy złowienie okazu cieszy jakoś tak bonusowo :)

Można też wykonywać unikalne, wyjątkowe noże do strugania woblerów. Jeśli są takie, to ja nie widzę problemu - struganie drewienka czymś wyjątkowym jest również ciekawym doświadczeniem. Oczywiście do pierwszego wjechania w paluch :D

Pozwól proszę cieszyć się ludziom tym, co sprawia im przyjemność. Nie samym łowieniem człowiek żyje ;)

• Like 7

Czysta kompensacja - aberracja.. Możliwa tylko w Polsce. Podniecać się nożami do strugania przynęty do łowienia ryb - zamiast podniecać się złowionymi rybami. W dodatku na Białej Przemszy..... Czas umierać...

@Sayonara jest mi przykro, że nie potrafisz uszanować cudzej pracy. Wchodzisz w wątek autorski i ostentacyjnie obrażasz pracę Michała.

Jakże to płytkie, małostkowe, prymitywne.

Praca nad takim nożem to są godziny ciężkiej pracy.

Wypadało by abyś przeprosił za swoje zachowanie.

• Like 2

Sayonara w Polsce mój drogi to ta sztuka jest dopiero w powijakach... W Stanach jest niezwykle rozwinięta ale w Japoni to niemalże religia, sfera z pogranicza magii. Gdzie tak prozaiczna na pozór rzecz jak ostrzenie noży jest w zasadzie odrębną sztuką.

Wyrażając tego typu sondy warto mieć odrobinę wiedzy.

Oczywiście łatwiej jest napisać w czyimś wątku autorskim jakie to bez sensu, w jednym zdaniu obrażając autora.

Jezeli nie podobają Ci się czyjeś prace to po prostu ich nie oglądaj. Jak nie masz ochoty oglądać wystawy np. obrazów to na nią nie idziesz a nie idziesz i malujesz na ścianie „ABERACJA...”

Mikado rób to co raduje Twą duszę a przy okazji innym sprawisz tez sporo radości.

• Like 2