PGr1 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Koledzy z okręgu Legnica i Wrocław, dajcie znać jak coś będzie wiadomo w sprawie porozumień dotyczących waszych okręgów.1. Z O/Legnica mamy:http://www.pzw.org.pl/legnica/wiadomosci/123310/64/porozumienia_z_okregami_pzw_na_2016_rok 2. O/Wrocław z tego co czytałem (chyba tu) zaczyna prowadzić politykę dużych okręgów...jak to prawda, marne szanse. Ale jeszcze tego oficjalnie nie widziałem.Edycja: o, jest nawet wyżej potwierdzenie Edytowane 14 Grudnia 2015 przez *Hektor* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_666 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 A ja wklejam jak jest w okręgu Zamojskim. Zapraszam. Niestety od lat nie mozna dogadać się z okręgiem Przemyskim. A szkoda. Ale jest roztoczańskie morze;) czyli Nielisz i trochę fajnych wód pstrągowych. Jak chcę łowić gdzieś, gdzie nie ma porozumienia to wchodzę na stronę okręgu i wysyłam przelew. Albo dzwonie do wybranego okręgu. Wkurzaja mnie tylko takie sytuacje, że czasem nikt nie wie gdzie zaczyna się czyja woda. Z pozytywów to poecam poczytać nowe zasady połowu w Zamojskim. Byli ludzie, którzy wpisywali 180 karpi czy szczupaków. Teraz bidule chyba będą głodni chodzić Porozumienia Okręg PZW w Białej Podlaskiej - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Chełmie - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Częstochowie - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Legnicy - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Lublinie - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Piotrkowie Trybunalskim - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Radomiu - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Rzeszowie - porozumienie na wody nizinne BEZ ZBIORNIKÓW Okręg PZW w Siedlcach - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Sieradzu - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Słupsku - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Tarnobrzegu - porozumienie na wody nizinne Okręg PZW w Wałbrzychu - porozumienie na wody nizinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_666 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Wprowadzono ograniczenia ilościowe i wymiary widełkowe. Może za parę lat będzie po co tu zaglądać. Sam postaram sie wygospodarować trochę więcej czasu na kontrole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red_666 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Regulamin miał być ostrzejszy ale ludzie zachowywali się jakby ktoś im odbierał jedyne źródło jedzenia i z takim zaangazowaniem o nie walczyli. A potem jedzie sie nad wodę łapać ... świeże powietrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Przenieście ten temat do "PZW od kuchni". W zasadzie od iluś tam stron rozmowa nie w temacie. Dokładnie tak zrobiłem, dyskusję nie związaną bezpośrednio przeniosłem do cytowanego wątkuhttp://jerkbait.pl/topic/66596-pzw-od-kuchni/page-4 Edytowane 15 Grudnia 2015 przez milupa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 No OK, a wracając do tematu, czy któryś z kolegów dysponuje informacją o porozumieniach okręgu poznańskiego na 2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Nie wie ktoś z Kolegów czy PZW Kielce bdzie miało porozumenie z PZW Tarnów na 2016? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 http://www.wroclaw.pzw.org.pl/wiadomosci/123426/63/skladki_i_oplaty_na_rok_2016 tutaj kolejna zagadka - co kto ma na mysli pisząc : Poniższe opłaty uprawniają do wędkowania na wodach krainy pstrąga i lipienia oraz wodach nizinnych z brzegu i środków pływających. czy ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekk Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Katowice i Wrocław podpisały porozumienie z Toruniem dopłata 150 zł. Koledzy Okręgi, które mają dużo wód nie są zainteresowane bezpłatnym udostępnianiem łowisk ponieważ za te wody trzeba ponosić koszty , każdy z operatów na obwody rybackie zawiera obowiązkowe nakłady na zarybianie. Część okręgów ma dużą liczbę członków ale nie ma wód nie ponoszą kosztów dzierżawy akwenów. Członkowie naszej organizacji w Polsce płaca taką samą składkę 75 zł , ale pozwolenia za możliwość połowu są już zróżnicowane , a to już zależy od tego co jest napisane w operatach. Kolega z Bydgoszczy nie wspomina, że wędkarze z Torunia płaca za Wisłę tyle samo, pozwolenia można wykupić w kołach należących do Okręgu Bydgoskiego, wędkarze z Torunia nie mają takiego komfortu pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlynek1976 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 byłem dzisiaj opłacić tą jak to się mówi kartę wędkarską, jeszcze tak wkur.... ny nie opuszczałem "siedziby" koła nr 7 w Dzierżoniowie, opłaciłem składkę za dolnośląskie ale bez wód wrocławskich całość 225zł, Panowie fanatycy z okręgu wrocławskiego pobierają cześć mojej składki ale łowić tam nie pozwalają więcej karzą sobie płacić dodatkowo 75zł ( chyba tyle bo w kole dokładnie nikt nie wie znaczków nie ma niczego, poza informacja nie można łowić, absurdem już jest tworzenie zb, Mietków zbiornikiem C&R ale tylko dla wędkarzy z poza okręgu wrocławskiego CHORE I PATOLOGICZNE) więc panowie z okręgu wrocławskiego powinni dopłacać za wędkowanie w wodach wałbrzyskich ( o wiele bardziej interesujących np. wodach krainy pstrąga i lipienia, ) kolejnym okręgiem jest Opole tu już szczyt głupoty i debilizmu, opłata dokładnie taka sama jak w tamtym roku ale można będzie łowić tylko na j. Otmuchowskim rzeki i pozostałe zbiorniki są wyłączone dla okręgu wałbrzyskiego, ale już ( niektóre koła wrocławskie mogą tam łowić ) o co tu k-...rwa chodzi wszystkie te informacje otrzymałem dzisiaj w kole proszę o potwierdzenie lub stan faktyczny o tej patologii PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 http://www.pzw.org.pl/home/mapa_porozumien/46 Panowie, czy to co jest w linku oznacza, że jak wniosę opłatę w Siedlcach to mogę łowić we wszystkich okręgach na zielono bez dodatkowej opłaty (wyłączając oczywiście te z czerwoną kropką)? Jeżeli tak to mogę łowić w Lublinie i wielu innych, ale jeżeli wykupię w Lublinie to mogę łowić tylko w Lublinie? Trochę absurd.Kolejne pytanie dotyczy Białegostoku, który jak widać z mapki nie ma żadnych porozumień - czy w takim wypadku chcąc wykupić pozwolenie na Białystok + Mazowieckie muszę wnosić 2 opłaty? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie, czy to co jest w linku oznacza, że jak wniosę opłatę w Siedlcach to mogę łowić we wszystkich okręgach na zielono bez dodatkowej opłaty (wyłączając oczywiście te z czerwoną kropką)? Tak Jeżeli tak to mogę łowić w Lublinie i wielu innych, ale jeżeli wykupię w Lublinie to mogę łowić tylko w Lublinie? Trochę absurd. Jeżeli wykupisz w Lublinie możesz łowić bez dodatkowych opłat także w innych okręgach zaznaczonych na tej mapce Porozumienia okręg Lublin - klik , w tych z czerwoną kropką musisz wnieść dopłatę. Kolejne pytanie dotyczy Białegostoku, który jak widać z mapki nie ma żadnych porozumień - czy w takim wypadku chcąc wykupić pozwolenie na Białystok + Mazowieckie muszę wnosić 2 opłaty? Uchwała Nr 105/Z.O./2015Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z 16 listopada 2015 r. w sprawieporozumień międzyokręgowych na 2016 r.Na podstawie § 46 p. 27) Statutu PZW Zarząd Okręgu Mazowieckiego PZW nie wyraża zgody na podpisanie porozumień na 2016 rok dotyczących dostępu do wód. Więc wygląda na to że tak. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja mieszkając w W-wie płacę członkowską i okręgową w Siedlcach co daje mi możliwość łowienia w tych okręgach z którymi OS ma porozumienia i muszę zapłacić okręgową w OM jeśli chcę łowić tu gdzie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ja mieszkając w W-wie płacę członkowską i okręgową w Siedlcach co daje mi możliwość łowienia w tych okręgach z którymi OS ma porozumienia i muszę zapłacić okręgową w OM jeśli chcę łowić tu gdzie mieszkam.Pytanie tylko czy będzie to nadal możliwe po wprowadzeniu elektronicznej przynależności do okręgów, robią to min by wyeliminować wykupowanie członkostwa i okręgówki w dwóch różnych okręgach tzn. wyeliminują tym przynależność do dwóch różnych okręgów by można było swobodnie łowić jeśli okręgi nie mają porozumienia ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Pytanie tylko czy będzie to nadal możliwe po wprowadzeniu elektronicznej przynależności do okręgów, robią to min by wyeliminować wykupowanie członkostwa i okręgówki w dwóch różnych okręgach tzn. wyeliminują tym przynależność do dwóch różnych okręgów by można było swobodnie łowić jeśli okręgi nie mają porozumienia ze sobą.Chyba źle to zrozumiałeś, płacić będziesz mógł w którym chcesz okręgu i dopłaty gdzie chcesz. Nie mogą czegoś takiego zabronić.Rejestracja może tylko utrudnić tym co należą do 2 kół w 2 różnych okręgach, żeby korzystać z porozumień tych dwóch (i więcej...) okręgów Edytowane 1 Stycznia 2016 przez *Hektor* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Rejestracja może tylko utrudnić tym co należą do 2 kół w 2 różnych okręgach, żeby korzystać z porozumień tych dwóch (i więcej...) okręgów No o to własnie mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 No o to własnie mi chodziło. No, a @sacha o standardowej dopłacie (okręgówce) pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie, namieszaliście nieco, postaram się to wyprostować.Na początek, informacje członkowskie. Członkiem koła stajesz się opłacając składkę członkowską (ogólnopolską) u skarbnika konkretnego koła. Nie ma znaczenia, czy opłaciłeś tam składkę okręgową.Dalej chęci, zakusy i cele władz. Nie chcę tego rozstrząsać, to przynosi pecha. Jeśli chodzi o zabranianie czegokolwiek, to dzisiejszy statut mówi, że nie można być członkiem wielu kół. Jednakże opłacając składkę okręgową w kilku okręgach nie łamie się tego zapisu. Statut nie zabrania wnoszenia kilku opłat okręgowych, tylko kilku członkowskich.Kolejny temat, to porozumienia Okręgu w Siedlcach. Obszar zaznaczony na zielono jest objęty porozumieniami bez ponoszenia kosztów dodatkowych. Opłacasz składkę okręgową w Siedlcach i otrzymujesz zezwolenie na wody ogólnodostępne czterech okręgów: w Siedlcach, W Lublinie, w Białymstoku i w Białej Podlaskiej (jedna książeczka). Dodatkowo możesz otrzymać zezwolenia okręgów zaznaczonych na zielono, nieodpłatnie, na wody ogólnodostępne. Możesz również otrzymać zezwolenia na wody okręgów zaznaczonych na zielono z czerwoną kropą za dodatkową opłatą, różną dla różnych okręgów. Jeśli jesteś członkiem koła w okręgu siedleckim, to możesz również otrzymać zniżkę na składkę siedlecką, jeśli opłaciłeś składkę okręgową w innym okręgu (oznaczone na biało).Tu opisane szczegółowo, należy czytać dokładnie: http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/46/cms/szablony/18298/pliki/uchwala_69_2015.pdf Aha, jeszcze jedno. Opłacając składkę w Białej Podlaskiej, Białymstoku i Lublinie otrzymujesz identyczne zezwolenie, jak płacąc w Siedlcach. Większość, jeśli nie wszystkie (nie sprawdzałem), porozumienia Siedlec mają również w/w okręgi. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Bartek Siedlecki wprowadził od tego roku okresowy dopuszczalny rozmiar przynęt sztucznych?? Jeśli tak to bardzo mnie to cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Danielu, wprowadził Zarząd Okręgu PZW w Siedlcach , podobnie jak zaostrzone górne wymiary dla drapieżników To po prostu dobry Zarząd jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Bartek Siedlecki wprowadził od tego roku okresowy dopuszczalny rozmiar przynęt sztucznych?? Jeśli tak to bardzo mnie to cieszy Bartek nowego nazwiska się nabawił. Siedlecki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Cieszy mnie,że coś się dzieje może z czasem doczekamy się jakiegoś odcinka "no kill" n Bugu Mam nawet propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Pożyjemy, zobaczymy. Zbyt dużo i zbyt szybko rodzi opór i agresję, a tego nie chcemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Napiszcie proszę które okręgi bez wzajemnych porozumień sprzedają ulgowe pozwolenia na swoje wody po opłaceniu składek w kole macierzystym. Pomoże to w planowaniu wyjazdów wędkarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Pożyjemy, zobaczymy. Zbyt dużo i zbyt szybko rodzi opór i agresję, a tego nie chcemy. Daniel, nie tylko to o czym piszę Bartek. Jesteś na rybach zdecydowanie częściej niż ja i znasz Bug i ludzi zdecydowanie lepiej. Ilu mieszkańców okolicznych miejscowości spotkałeś którzy stosowali no kill ? bo ja jednego przez 4 minione sezony. Postaw tabliczki że odcinek no kill gdzieś nad rzeką to w ciągu kilku dni spłyną do Zegrza. Myślę że patrzę realnie na temat i nie widzę takiej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi