Skocz do zawartości

Muchy Kezmo

kezmo

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że ostatnimi czasy coraz więcej czasu spędzam przy imadle a wobki powoli schodzą na drugi plan zakładam ten temat. Od czasu do czasu wrzucę w wątek coś z mojego imadełka.

Nie oznacza to, że odstawiłem całkowicie robienie woblerów ;) Coś tam się struga i pewnie będę strugał żeby uzupełnić ewentualne braki ale z roku na rok coraz rzadziej sięgam po spining...

Pozdrawiam

Jako że ostatnimi czasy coraz więcej czasu spędzam przy imadle a wobki powoli schodzą na drugi plan zakładam ten temat. Od czasu do czasu wrzucę w wątek coś z mojego imadełka.

Nie oznacza to, że odstawiłem całkowicie robienie woblerów ;) Coś tam się struga i pewnie będę strugał żeby uzupełnić ewentualne braki ale z roku na rok coraz rzadziej sięgam po spining...

Pozdrawiam

Fajnie że zakładasz wątek, tylko jakiś taki pusty  :unsure:

Rzeczywiście pusty temat na otwarcie dziwnie wygląda... :)

Kilka jesiennych much...

Jesienne wieczory zacząłem od kręcenia złotogłówek pod lipienie. Tej jesieni spędziłem dzięki nim kilka bardzo fajnych dni na lipieniowych odcinkach.

193a796c9af7364bmed.jpg

Później przyszedł czas na uzupełnianie nimf pstrągowo/kleniowych pod przyszły sezon.

860ead2a28be95bbmed.jpg

Obecnie kombinuję trochę z kleniowym robactwem. Żuki w wersji suchej i mokrej.

ec9502aec3f32816med.jpg

Kleniowe robactwo na sucho

096c3cbe12ed80d5med.jpg

Niestety kończy mi się powoli cyfrówka więc w najbliższym czasie zdjęcia nie będą powalały jakością.

Pozdrawiam.

Edytowane przez kezmo
  • Like 9

To efekt wieczorów z 3 ostatnich miesięcy więc trochę tego jest.

Sporo ukręciłem złotogłówek lipieniowych bo praktycznie całą jesień poświęciłem lipieniowi. Każdy wyjazd od września do listopada. Po każdym wyjeździe kilka nowych powstawało.

A to trochę  za lekkie, za ciężkie, czerwona przewijka zamiast srebrnej, czarny kołnierzyk zamiast brązowego itd. Ryby weryfikują wszystko nad wodą... ;)