Skocz do zawartości

Koło wędkarskie godne polecenia

olo86

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

nadchodzi czas, w którym trzeba zapłacić coroczną daninę 'miłościwie panującemu PZW'.

W związku z tym, że działanie i otwrtość na zmiany mojego dotychczasowego kołą woła o pomstę do nieba,

szukam koła w Okręgu Mazowieckim, do którego 'warto' należeć.

Może jestem idealistą, ale chciałbym, aby w kole jasno i uczciwie przeprowadzane były zarybienia, aby wnioski np związane z odcinkami no kill, górnymi wymiarami itp nie przepadały zanim zostaną wypowiedziane, aby nie było przyzwolenia na kłusownictwo/naginanie regulaminu (także przez prezesa/zarząd koła), aby zawody organizowane przez koło odbywały się w przyjaznych dla uczestników i ryb warunkach.. :)

Jeśli Wasze koło spełnia przynajmniej część tych warunków - dajcie znać.

Znaczki można kupić w sklepie wędkarskim na Łukowskiej, a co zrobili /robią ? Dużo patroli w ramach SSR, opieka  rzeki Rządzy, wydaje mi się że  z inicjatywy tego koła powstał No Kill na tej rzece

Też słyszałem dużo dobrego o tym kole :) . Masz rację rzeka Rządza z No-Kill to ich inicjatywa . Podobno całe koło wyznaje zasadę wypuszczania złowionych ryb :) .

Olek posłuchaj Bartka (ryba1981).

62 Potok. Zastanów się tylko czy będziesz miał czas na pomoc i patrole na Rządzy, Kanale i Wiśle.

Oni szukają czynnych ludzi, samo się nie robi a w tym kole się robi. Ludzie poświęcają swój prywatny czas i grosza 

za to nie dostają. 

Z ciekawostek, ostatnio została zamontowana fotopułapka na Rządzy.

Na Łukowskiej pracuje Darek. Jest motorem napędowym całego koła.

Podjedź i pogadaj ;)

Aaa....i jakieś dziękuję za namiary na sandałki by się przydało ;)

Edytowane przez sajdol1
  • Like 1