kleniu25 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 (edytowane) Witam,zaciekawił mnie wobler którego znalazłem gdzieś w pudełku. Sam już nie pamiętam skąd on się u mnie znalazł.Wie ktoś coś może o tych woblerach? Na sterze jest tylko AQUA USSR.Pamiętam,że gdzieś w latach 90 używałem czegoś podobnego, tylko była to imitacja okonia i był kilerem na szczupaka. Po przynęcie zostało tylko wspomnienie. A ten nie wiem skąd się wziął. Jest bardzo lekki i jak na swoje lata dosyć fajnie i starannie wykonany.Może ktoś zna tą firmę, używał lub wie coś na temat odnalezionego starego woblera? Edytowane 3 Grudnia 2015 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 około roku 96 kupiłem u ruskich na bazarze kilka takich tylko z czarnym nieprzeźroczystym sterem, wykonane z twardego styropianu, rzeczywiście były dobre na szczupłe na płytką wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregx1 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Rzeczywiście, to rosyjskie woblery z lat 90-tych. Były wersje z przeźroczystymi i kolorowymi sterami. Płytko chodzące, malowane na okonia robiły świetną robotę na starorzeczach. Wykonane z twardego styropianu, oklejanego folią aluminiową, o czym przekonałem się wymieniając złamany ster. Obecnie do dostania chyba tylko w drugim obiegu. W porównaniu z innymi rosyjskimi "wynalazkami" z tamtego okresu wyjątkowo przyzwoite produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skob.el Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Też miałem taki wyrób jak byłem malolatem i to był mój pierwszy woblerek.pamiętam jak się cieszylem gdy mi go ojciec kupił od rosjanki że złotym zębem na przedzie...pamiętam też jak po nim plakalem gdy wylądował gdzieś na drzewie.... Pobieglem wtedy z ojcem na rynek bo obiecał że mi kupi nawet kilka takich tworów....ale ruska że złotym zębem oznajmiła "już niet" :-(Ps.Milo że mogę na niego spojrzeć choć zza ekranu monitora ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Miałem takiego z czarnym grzbietem potwierdzam łowiłem na niego szczupaki startowały do niego latem na płytkim z zielska , a spining miałem zrobiony z ruskiej teleskopówki a młynek zgadnijcie jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Miałem takiego z czarnym grzbietem potwierdzam łowiłem na niego szczupaki startowały do niego latem na płytkim z zielska , a spining miałem zrobiony z ruskiej teleskopówki a młynek zgadnijcie jaki? Orion? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Prexer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Stella 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Piotrek zgadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Ja mam takiego jak nic nie bierze ten maluch potrafi zdzialać cuda ( 6 cm bez steru) Edytowane 4 Grudnia 2015 przez pursuit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Orion piękny bzik- takie moje tunningowe marzenie, zaraz po Rexie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Znalazłem to dziwactwo parę lat temu nad wartą. Brzydkie to było, popękane, pożółknięte i ogólnie sfatygowane. Próbowałem nawet na to coś złowić, ale jak się nie wierzy to się nie łowi.W tym roku postanowiłem zrobić temu czemuślifting. Dałem mu nowe oczy, nowe alelinium pomalowałem na nowo (nawet się trzyma), nowy lakier no i przede wszystkim nową NAZWĘ . Myślę że 2016 nieźle namiesza. Bójcie się ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniu25 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Ciekawy pomysł i przyznaję, że całkiem fajnie Ci to wyszło. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez kleniu25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi