Skocz do zawartości

Fenwick z serii HMG

pike00

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów.

Zakupiłem ostatnio w sklepie kolejny modelik z mojej ulubionej serii Fenwick HMG, tym razem casting Tiggerstik z dożywotnią gwarancją..

To mój trzeci casting ale pierwszy w jednoskładzie (2,0m ; 7-25g) po prostu jest rewelacyjny i ciężko znaleźć inne słowo. Szybciutki, bardzo mocny i super czuły.. Już na pierwszym wyjeździe pięknie zaciął i wyholował ładnego szczupaczka na 68 cm.

Poniżej dorzucam fotki.

Pozdrawiam wszystkich :D

.

post-3849-1348914866,2016_thumb.jpg

post-3849-1348914866,3087_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

Witam kolegę.

Zakupiłem w sklepie za 649 zeta, z dożywotnią gwarancją. Z tego co wyczytałem HMG to legendarna seria Fenwick'a. Ten kijek ma po prostu idealną pracę, czułość, moc i świetnie leży w ręku - wydaje się jakby wart był grubo powyżej tysiaka. Mam też jednego amerykańca ale teraz stoi już tylko w szafie, bez porównania.

Fenwick'a ma też Centrum wędkarstwa - tam je pierwszy raz oglądałem, a widze że kolega z Wawy..

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich casting'owców.

Tym razem piękny sandacz na 79 cm.

Woda brudna ale byłem mile zaskoczony kilkoma ładnymi i mocno wyczuwalnymi uderzeniami..

Na szczęście chyba wrzesień ma już być bez opadów, także zbiorniki się oczyszczą i w końcu nadejdą piękne dni sandaczowe.. :D

.

post-3849-1348914894,2392_thumb.jpg

post-3849-1348914894,3121_thumb.jpg

Ładne fotki przyznaje!!!

Ja staram się używać na sandacza w zaporówkach maksymalnie do 12-13 cm jeśli chodzi o gumy. W zasadzie na głębokości do 8 m używam tylko dwóch rozmiarów: 9 i 12 cm i są to kopyta, te z naciętymi ogonami typu mann's predator. Pięknie pracują w opadzie na główkach 20, 22 i 25 g, zarówno w pojedynczym jak i podwójnym podbiciu (niskim czy wysokim) choć na wspomnianych głębokościach używam najczęściej 22g z najlepszymi efektami co do pory koniec sierpnia/wrzesień. Trzy ulubione kolory: perła+czarny grzbiet, seledyn+czarny grzbiet, motor oil w kilku odcieniach.

A najlepsze efekty mam w tym roku za sprawą wspomnianego kija! Wydawało mi się że do tej pory miałem optymalnego kija, ale byłem w błędzie. Kij ma holendarne znaczenie co można dłuuugo opisywać. W każdym razie na nim żadnego brania/uderzenia, nawet delikatnego nie spóźniłem a moc holuje prawie wszystko. Szkoda, że dopiero od tego sezonu go mam, no ale cóż-uczyć trzeba się całe życie :D