Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam, w trakcie dzisiejszego wędkowania dostrzegłem dziwną pracę kołowrotka. Okazało się , że jest jakis krzywy. Nie przypominam sobie żebym gdzieś upadł czy się podparł. Wędki zawsze wożę w pokrowcu. Podsyłam zdjęcia. Czy to jest coś poważnego? Czy gwarancja uznaje takie uszkodzenia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 na pierwszy rzut oka wygląda jakby sama stopka była skręcona,ale skoro dziwnie chodzi to może i pinon dostał strzała.gwarancji nikt raczej nie uzna-ewidentnie uszkodzenie mechaniczne.kołowrotek musiał zostać mocno czymś albo o coś potraktowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 A długo go masz, kupiłeś jako nowy czy używany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 nowy, od sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) kołowrotek musiał zostać mocno czymś albo o coś potraktowany.jeśli tak było to nawet nie wiem kiedy, bo nie przypominam sobie upadku a tym bardziej mocnego (nie ma żadnych rys ani śladu). Da się to jakoś naprawić? Zajmuje się ktoś tym z forum? W ogóle czy to się opłaca? Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Radeon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 I takiego kupiles w sklepie? A praca sie jakos zmienila w porownaniu do tej zaraz po zakupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 tzn nowy w sensie, że ma 3 miechy ale ja go użytkuję, po prostu nie wiem kiedy to się stało, nie zwróciłem uwagi i nagle dzisiaj patrzę pracuje jakoś inaczej . Jak dzieci wrócą ze szkoły będzie dochodzenie czy mi coś ruszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 tzn nowy w sensie, że ma 3 miechy ale ja go użytkuję, po prostu nie wiem kiedy to się stało, nie zwróciłem uwagi i nagle dzisiaj patrzę pracuje jakoś inaczej . Jak dzieci wrócą ze szkoły będzie dochodzenie czy mi coś ruszały. hehehe to moze sporo wyjasnic Moze gdzies przypadkowa stanely na niego czy cos podobnego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Sprawdź stopkę (korbkę) - to chyba ona winna... bo gdyby było coś z kołem głównym to byś raczej nie kręcił nim tak swobodnie jak opisujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 dlatego moja szafka jest na kluczyk.tak patzę i patrzę i nie ciekawie to wygląda.stopka to jedno ale na 2-gim zdjęciu jakby i korba zgięta.wyjmij korbkę i zobacz czy trzpień jest prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 właśnie prosty, tak jak by korpus był krzywy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brambor Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Ktoś na nim chyba stanął nogą, jak wyjmiesz korbkę z kołowrotka, to sześciokąt pewnie będzie krzywy. Koło przekładni trudno wygiąć, stawiam na sześciokąt. Da się obie rzeczy naprostować, w imadło i delikatnie podgiąć, z czuciem. Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Brambor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Kiedyś przewróciłem się na opasce na kamieniach i asekurowałem się wędką z kołowrotkiem, niestety korba się wykrzywiła, na szczęście udało się ją naprostować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Wysyłam na gwarancję już obgadałem w sklepie. Jak nie uznają to może naprawią, a jak sobie nie poradzą to uruchomię imadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Najlepszy własny serwis, setka, młotek i imadło , a jak nie pomoże to.......druga setka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 W Stelli F mam to samo-stopka trochę wykrzywiona,kołowrotek z drugiej ręki,ale jakoś działa,reszta sprawna.Kusi trochę,żeby prostować,niby to metal,ale jednak może to być kosztowna zabawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam. Sprawa rozwiązana, zrobili na gwarancji wymienili to co trzeba. Kręciołek jak nowy. Jak ktoś ma podobny problem, sprzęt na gwarancji to polecam wysłać i nie kombinować samemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi