Skocz do zawartości

Pytanie do znawców Daiwy

Rekomendowane odpowiedzi

Arku,

popatrz na te kręcioły:

1. caldia

post-54908-0-44013700-1449328466_thumb.jpg

2. aegis

post-54908-0-77544000-1449328494_thumb.jpg

3. airity

post-54908-0-54287500-1449328516_thumb.jpg

4. d-red

post-54908-0-30538200-1449328532_thumb.jpg

5. black widow

post-54908-0-05576500-1449328547_thumb.jpg

Nie wiem czy wszystkie są wielkości 2000, ale większość z nich tak. Powodzenia w poszukiwaniach  :) .

Edytowane przez Banjo
  • Like 1

Zasadniczo pokręcajka daiwy R4 powinna pasować jak i od TD.

Szkopuł w tym , że jest tam taki mały elemencik z gwintem(foto).

Daiwy z R4 mają taki sam gwint , TD mają inny.

Jednak ten mały elemencik można zamienic i po sprawie.

Problem w tym , że mały elemencik ma dwa rozmiary i cholera wie który ma zainstalowany dana pokręcajka.

Tak pi razy oko to mniejszy sześciokąt mają pokręcajki z 3kg hamulcem lub te od wersji z redukowaną wagą.

Ale tu pewności nie mam.

PS : Tournamenty mają ten sam gwint co TD.

post-45746-0-59146000-1449330074_thumb.jpg

Edytowane przez TroutFan
  • Like 1

Dzięku TroutFan zadałeś sobie dużo trudu  :) tylko nie wiem czy się dobrze zrozumieliśmy albo prościej czy ja się poprawnie wyraziłem.

Do Daiwa Tournament Z 2500 C pasuje pokręcajka z Daiwa Morethan Branzino 3000 (z pierwszego wypustu) i tu problemu wielkiego nie ma, wystarczy ją zamówić dlatego ten temat już jest opanowany.

Teraz szukam pokręcajki do Daiwa Tournament Z 2000 C w kolorze czarnym lub czarno - srebrnym a idealna by była czarna z czerwonym ale na to zbytnio nie liczę....

Być może jest prosta analogia iż jak z modeli R4 w wielkości 3000 pasuje do  turka 2500 to z modelu 2500 R4 będzie pasowała do turka 2000 ale tego właśnie nie wiem...

Tak to właśnie jest problem - rozmiar .... 

I jak widać na przedstawionym przez Ciebie przykładzie i moim wcześniejszym "odkryciu" bezpośredniej analogi pomiędzy turkowatymi a R4 nie ma....

Za to wiadomo, że w Egziście nie ma co szukać  ;)

Edytowane przez Rheinangler

Sławek,- to Twoje młynki czy wyszukałeś zdjęcia?

Arku - niestety nie, żałuję bo gdybym miał to bym Tobie pomógł bardziej. Mam same turki.

A poszukiwana team daiwa jest czarna, przynajmniej tak wygląda na zdjęciach.

Edytowane przez Banjo

Nie, nie prosisz o zbyt wiele :) , ale jest mały problem. Mieszkamy trochę daleko od siebie. :( Jutro nie będę zawracać Jemu głowy, ale w poniedziałek zadzwonię. On ma turki to mam nadzieję, że sprawdzi. Czy możesz troszkę poczekać?

Edytowane przez Banjo