Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Daiwa - porady, uwagi, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

popatrz na terminy jakie miałeś, wg mnie czas naprawy przedłuża czas gwarancji i rękojmi, jak po 4 miesiące nie miałeś kołowrotka i masz na to dokumenty, np potwierdzenie przyjęcia przez serwis i potwierdzenie odbioru z serwisu to policz te okresy, bo wygląda jakbyś przez dwa lata co najmniej pół roku nie miał pełnowartościowego kołowrotka, to w kwestii wydłużenia czasu gwarnacji o czas naprawy

druga sprawa to przeczytaj http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/

tam jest napisane, że możesz zgłaszać wadliwy produkt nawet po upływie 2 lat rękojmi jeśli zauważyłeś to w czasie trwania tej rękojmi

• Like 1

Koledzy, bardzo dziękuję za odzew i cenne rady!

Aktualnie rzecznik pracuje jeszcze nad moją sprawą, jeżeli zawiedzie czy w takim wypadku również  będę mógł skorzystać z prawa rękojmi?

Co do trwania serwisu sprawa z czasem trwania wygląda mniej więcej tak:

-kołowrotek był w serwisie licząc czas trwania wymiany szpulek około 10 miesięcy,

-sam serwis kołowrotka (stuki, luzy na rotorze) trwał około 6 miesięcy,

-w trakcie trwania gwaranci kołowrotek w związku z luzami i stukami był około 4 miesiące w serwisie, ( za trzecim razem kołowrotek został oddany na kilka dni przed upływem gwarancji )

Tylko kwestia jest taka, że nie dostawałem żadnych dokumentów, które mogły być potwierdzeniem czasu trwania serwisu, ani w karcie gwarancyjnej nie mam wbitych napraw firma Daiwa-Cormoran wszystko archiwizowała w swoim systemie.

Trochę mam teraz mętlik w głowie, ale nie będę wykonywał nerwowych ruchów poczekam co uda się załatwić rzecznikowi.

Pozdrawiam

Edytowane przez gringo

Dwa lata rękojmi startuje z momentem zakupu towaru lub jego wymiany na nowy ( trzeba mieć to na piśmie, że np. towar reklamowany został wymieniony na nowy ). Z tego co wiem czas pobytu w serwisie nie pauzuje czasu rękojmi. Opisz sprawę na ich fb to często pomaga.

• 2 tygodnie później...

Tylko kwestia jest taka, że nie dostawałem żadnych dokumentów, które mogły być potwierdzeniem czasu trwania serwisu, ani w karcie gwarancyjnej nie mam wbitych napraw firma Daiwa-Cormoran wszystko archiwizowała w swoim systemie.

Pozdrawiam

Kiedyś współpracowałem z firmą Daiwa-Cormoran i na każdą naprawę lub jej brak jest pismo z serwisu (co prawda po niemiecku). Odsyłają je razem z kołowrotkiem.

Zawiera opis z powodu jakiego kołowrotek trafił do serwisu, co stwierdzono, jakie czynności przeprowadzono i jakie części zostały wymienione na nowe plus informację kto serwisował.

Zapytaj o to sprzedawcę bo firma zazwyczaj działała na zasadzie klient-sklep-przedstawiciel-serwis i odsyłając serwis-sklep-klient.

• Like 2

Panie Rafale dziękuję za odzew!

Pewnie jest tak jak Pan napisał. Problem tylko w tym, że cała zabawa z serwisem rozgrywała się na przestrzeni blisko dwóch lat i wątpię w to, aby sprzedawca archiwizował takie dokumenty. Najważniejszy jest w tym mój błąd! Sam nie zadbałem o dokumentacje nie domagając opisu działań z serwisu, a teraz nie ukrywam bardzo by mi się przydały te dokumenty.

Dodam tylko, że rzecznik trochę się ociąga w mojej sprawie (miał być gotowy w ten wtorek).

Panie Rafale dziękuję za odzew!

Pewnie jest tak jak Pan napisał. Problem tylko w tym, że cała zabawa z serwisem rozgrywała się na przestrzeni blisko dwóch lat i wątpię w to, aby sprzedawca archiwizował takie dokumenty. Najważniejszy jest w tym mój błąd! Sam nie zadbałem o dokumentacje nie domagając opisu działań z serwisu, a teraz nie ukrywam bardzo by mi się przydały te dokumenty.

Dodam tylko, że rzecznik trochę się ociąga w mojej sprawie (miał być gotowy w ten wtorek).

Tylko nie "Panie Rafale" - czuję się starzej przez takie zwroty :D  

Mam nadzieję że sprawa szybko się wyjaśni :)

Pozdrawiam

Norbert, no mam taką nadzieje ;)

Wcześniej rzecznik korzystał już z jednej możliwość i firma dalej obstaje przy swoim, że młynkowi nic nie jest..

Teraz korzystam z drugiej możliwość (mam jeszcze jedna w zanadrzu). Wczoraj byłem u rzecznika i podpisałem pismemko. Jedynie co to rzeczni prosił o uzbrojenie się w cierpliwość, bo cała procedura może trochę potrwać.

W każdym bądź razie firma Daiwa-Cormoran obiecała się ze mną skontaktować, ale od tego czasu miną już ponda miesiąc...

• Like 1

• 2 miesiące temu...

kto najlepiej serwisuje stare daiwy, mam dwie teamdaiwy  x 1500 i 2500 ia , w 2500 oporówka popuszcza jak zwieracz starcowi . w końcu nie byłe czyszczona  z 10 lat ma prawo... heheh kto to ogarnie szybko dobrze i rozsadnie weźmie? na serwis daiwy chyba nie ma co liczyć?

• 1 miesiąc temu...

moze zostaw w orginale ja mam tdr 2508 ale lezy w pudle nie uzywam kolega ma caldie z pierwszego wypustu lowi  nia dosc czesto smaruje co ok 2 miechy smarem i narazie calkiem dobrze po tylu latach chyba ze juz masz zajechana u mnie co miesiac trzeba lozyska smarowac bo szumia`a  czy lzej chodza trudno wyczuc 

Wymieniłem kiedyś na łożysko ale sam dorabiałem podkładkę i czasami plecionka wpadała miedzy rolkę i powrotem założyłem tulejkę .Łożysko gdzieś wsadziłem i nie pamiętam gdzie totalna skleroza.Smaruje oczywiście i nic się nie dzieje.Praca cicha .Kołowrotek chodzi 7 lat i jest od .Raz do roku serwis u kolegi z forum śmiga  jak daiwa.Zacna maszynka za takie pieniądze.

• 1 rok później...

Witam szanowne grono :)

Panowie zauwazylem , ze cos sie dzieje z moja certate 3000. mianowicie nawija w "odwrocony stozek" , poczatkowo myslalem ze to wina podkladu , jednak po usunieciu go calkowicie, dalej ta sama historia. Kreci plynnie, hamulec bez zarzutów , tylko te ukladanie na szpuli... Czy ktos cos powie madrego w tym temacie? kreciol ma juz nie mniej niz 7lat. przebieg nie maly . Ale nigdy mnie nie zawiódł 

post-55026-0-18716000-1530907576_thumb.jpg

post-55026-0-23449300-1530907582_thumb.jpg

post-55026-0-41876300-1530907587_thumb.jpg

• 3 tygodnie później...

Witam,

Złamałem szczytówkę w Ballistic-X 2.40 cm, cw 10-40 z mojej winy, nie będę udawał, że pękła sama ;)

Próbowałem się dodzwonić do Daiwy w W-wie ale nikt nie odbiera telefonów...

Może ktoś ma namiar na przedstawiciela handlowego Daiwy albo kogoś kto pomoże mi w zakupie nowej szczytówki ?

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę :)

Nową szczytówkę musisz zamawiać przez sklep.

Właśnie sklep się odezwał, poprosił o numer katalogowy i obiecał, że wyśle zapytanie do serwisu.

Ciekawe co na to serwis, jeśli mnie oleją "to już nigdy Daiwa" u mnie nie zagości a i antyreklama się znajdzie ;)

Nie wiedziałem, że serwis jest w DE i w dodatku kiepsko (jak tu przeczytałem) działa....

Nic, bądźmy dobrej myśli ;)

Witam,

Koledzy potrzebuje pomocy... Złamałem środkowy skład przy kijku Daiwa Aqualite Power Float 360 15-50 ten z przesuwamy uchwytem. Pisałem do przedstawiciela firmy Daiwa. Pan mi oznajmił, że ten model nie jest produkowany i nie ma części. Zetknąłem na all... i są do kupienia te kije... co za tym idzie gwarancję etc. Czy jest szansa coś z tym zrobić?