wuran Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 popatrz na terminy jakie miałeś, wg mnie czas naprawy przedłuża czas gwarancji i rękojmi, jak po 4 miesiące nie miałeś kołowrotka i masz na to dokumenty, np potwierdzenie przyjęcia przez serwis i potwierdzenie odbioru z serwisu to policz te okresy, bo wygląda jakbyś przez dwa lata co najmniej pół roku nie miał pełnowartościowego kołowrotka, to w kwestii wydłużenia czasu gwarnacji o czas naprawydruga sprawa to przeczytaj http://www.prawakonsumenta.uokik.gov.pl/reklamacje/rekojmia/tam jest napisane, że możesz zgłaszać wadliwy produkt nawet po upływie 2 lat rękojmi jeśli zauważyłeś to w czasie trwania tej rękojmi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Koledzy, bardzo dziękuję za odzew i cenne rady! Aktualnie rzecznik pracuje jeszcze nad moją sprawą, jeżeli zawiedzie czy w takim wypadku również będę mógł skorzystać z prawa rękojmi? Co do trwania serwisu sprawa z czasem trwania wygląda mniej więcej tak:-kołowrotek był w serwisie licząc czas trwania wymiany szpulek około 10 miesięcy,-sam serwis kołowrotka (stuki, luzy na rotorze) trwał około 6 miesięcy,-w trakcie trwania gwaranci kołowrotek w związku z luzami i stukami był około 4 miesiące w serwisie, ( za trzecim razem kołowrotek został oddany na kilka dni przed upływem gwarancji ) Tylko kwestia jest taka, że nie dostawałem żadnych dokumentów, które mogły być potwierdzeniem czasu trwania serwisu, ani w karcie gwarancyjnej nie mam wbitych napraw firma Daiwa-Cormoran wszystko archiwizowała w swoim systemie. Trochę mam teraz mętlik w głowie, ale nie będę wykonywał nerwowych ruchów poczekam co uda się załatwić rzecznikowi. Pozdrawiam Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dwa lata rękojmi startuje z momentem zakupu towaru lub jego wymiany na nowy ( trzeba mieć to na piśmie, że np. towar reklamowany został wymieniony na nowy ). Z tego co wiem czas pobytu w serwisie nie pauzuje czasu rękojmi. Opisz sprawę na ich fb to często pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Dzięki za rady.Dzwonił rzecznik i na początku przyszłego tygodnia mam się do niego zgłosić w celu podpisania jakiś papierów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Daiwa TRIFORCE-Z 2500iA czy ktoś coś wie o takiej maszynie. Dane techniczne . pochodzenie. jak to pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Tylko kwestia jest taka, że nie dostawałem żadnych dokumentów, które mogły być potwierdzeniem czasu trwania serwisu, ani w karcie gwarancyjnej nie mam wbitych napraw firma Daiwa-Cormoran wszystko archiwizowała w swoim systemie. Pozdrawiam Kiedyś współpracowałem z firmą Daiwa-Cormoran i na każdą naprawę lub jej brak jest pismo z serwisu (co prawda po niemiecku). Odsyłają je razem z kołowrotkiem.Zawiera opis z powodu jakiego kołowrotek trafił do serwisu, co stwierdzono, jakie czynności przeprowadzono i jakie części zostały wymienione na nowe plus informację kto serwisował.Zapytaj o to sprzedawcę bo firma zazwyczaj działała na zasadzie klient-sklep-przedstawiciel-serwis i odsyłając serwis-sklep-klient. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Panie Rafale dziękuję za odzew! Pewnie jest tak jak Pan napisał. Problem tylko w tym, że cała zabawa z serwisem rozgrywała się na przestrzeni blisko dwóch lat i wątpię w to, aby sprzedawca archiwizował takie dokumenty. Najważniejszy jest w tym mój błąd! Sam nie zadbałem o dokumentacje nie domagając opisu działań z serwisu, a teraz nie ukrywam bardzo by mi się przydały te dokumenty. Dodam tylko, że rzecznik trochę się ociąga w mojej sprawie (miał być gotowy w ten wtorek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Panie Rafale dziękuję za odzew! Pewnie jest tak jak Pan napisał. Problem tylko w tym, że cała zabawa z serwisem rozgrywała się na przestrzeni blisko dwóch lat i wątpię w to, aby sprzedawca archiwizował takie dokumenty. Najważniejszy jest w tym mój błąd! Sam nie zadbałem o dokumentacje nie domagając opisu działań z serwisu, a teraz nie ukrywam bardzo by mi się przydały te dokumenty. Dodam tylko, że rzecznik trochę się ociąga w mojej sprawie (miał być gotowy w ten wtorek). Tylko nie "Panie Rafale" - czuję się starzej przez takie zwroty Mam nadzieję że sprawa szybko się wyjaśni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 To ok, Rafale - jeszcze raz dzięki. Z tego co się dowiedziałem to aktualnie rzecznik przebywa na urlopie. Wróci prawdopodobnie w poniedziałek to może uda mi się dowiedzieć coś więcej w swojej sprawie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 E tam będzie ok . Mi rzecznik z Krakowa załatwił sprawę dywanu za parę "groszy" co wytarł się w miesiąc. Kasa do ręki była i już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Norbert, no mam taką nadzieje Wcześniej rzecznik korzystał już z jednej możliwość i firma dalej obstaje przy swoim, że młynkowi nic nie jest..Teraz korzystam z drugiej możliwość (mam jeszcze jedna w zanadrzu). Wczoraj byłem u rzecznika i podpisałem pismemko. Jedynie co to rzeczni prosił o uzbrojenie się w cierpliwość, bo cała procedura może trochę potrwać. W każdym bądź razie firma Daiwa-Cormoran obiecała się ze mną skontaktować, ale od tego czasu miną już ponda miesiąc... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 kto najlepiej serwisuje stare daiwy, mam dwie teamdaiwy x 1500 i 2500 ia , w 2500 oporówka popuszcza jak zwieracz starcowi . w końcu nie byłe czyszczona z 10 lat ma prawo... heheh kto to ogarnie szybko dobrze i rozsadnie weźmie? na serwis daiwy chyba nie ma co liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Dobrze, szybko i tanio. Kocham to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 widzisz gdzies tam słowo "tanio"? czytanie ze zrozumieniem było w 4 klasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 No to trochę mieliście opóźniony program nauczania. Albo takie talenty w klasie... "Rozsądnie" to tanio ale ładniej ubrane. Jestem zdania, że dobry fachowiec swoje musi kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 rozsądnie to adekwatnie do wykonanej pracy, czyli nie za mało nie za dużo. A z "fachowców" to Polska słynie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 witam Wymiana tulejki rolki kabłąka na łożysko Daiwa TD R 2508.Czy wystarczy tylko same łożysko czy jeszcze podkładka regulująca ?Jakie wymiar łożyska i podkładki mile widziane .Proszę o odpowiedz fachowców od kołowrotków DAIWA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 moze zostaw w orginale ja mam tdr 2508 ale lezy w pudle nie uzywam kolega ma caldie z pierwszego wypustu lowi nia dosc czesto smaruje co ok 2 miechy smarem i narazie calkiem dobrze po tylu latach chyba ze juz masz zajechana u mnie co miesiac trzeba lozyska smarowac bo szumia`a czy lzej chodza trudno wyczuc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Wymieniłem kiedyś na łożysko ale sam dorabiałem podkładkę i czasami plecionka wpadała miedzy rolkę i powrotem założyłem tulejkę .Łożysko gdzieś wsadziłem i nie pamiętam gdzie totalna skleroza.Smaruje oczywiście i nic się nie dzieje.Praca cicha .Kołowrotek chodzi 7 lat i jest od .Raz do roku serwis u kolegi z forum śmiga jak daiwa.Zacna maszynka za takie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Witam szanowne grono Panowie zauwazylem , ze cos sie dzieje z moja certate 3000. mianowicie nawija w "odwrocony stozek" , poczatkowo myslalem ze to wina podkladu , jednak po usunieciu go calkowicie, dalej ta sama historia. Kreci plynnie, hamulec bez zarzutów , tylko te ukladanie na szpuli... Czy ktos cos powie madrego w tym temacie? kreciol ma juz nie mniej niz 7lat. przebieg nie maly . Ale nigdy mnie nie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nories Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 podkladka pod szpule i bedzie ok 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Witam,Złamałem szczytówkę w Ballistic-X 2.40 cm, cw 10-40 z mojej winy, nie będę udawał, że pękła sama Próbowałem się dodzwonić do Daiwy w W-wie ale nikt nie odbiera telefonów...Może ktoś ma namiar na przedstawiciela handlowego Daiwy albo kogoś kto pomoże mi w zakupie nowej szczytówki ?Będę wdzięczny za każdą wskazówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Nową szczytówkę musisz zamawiać przez sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek K Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Nową szczytówkę musisz zamawiać przez sklep.Właśnie sklep się odezwał, poprosił o numer katalogowy i obiecał, że wyśle zapytanie do serwisu.Ciekawe co na to serwis, jeśli mnie oleją "to już nigdy Daiwa" u mnie nie zagości a i antyreklama się znajdzie Nie wiedziałem, że serwis jest w DE i w dodatku kiepsko (jak tu przeczytałem) działa....Nic, bądźmy dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Witam,Koledzy potrzebuje pomocy... Złamałem środkowy skład przy kijku Daiwa Aqualite Power Float 360 15-50 ten z przesuwamy uchwytem. Pisałem do przedstawiciela firmy Daiwa. Pan mi oznajmił, że ten model nie jest produkowany i nie ma części. Zetknąłem na all... i są do kupienia te kije... co za tym idzie gwarancję etc. Czy jest szansa coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi