Smwrc Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Prorex XR 10-30g po 7 tygodniach i podróży do serwisu w DE,wymieniona szczytówka na nową. Wędka nie pękła z mojej winy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalesnik69 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Witam, potrzebuję części do kołowrotka Daiwa Emcast 3500BR dokładny nrczęści ze schematu 6W95I30I a jest to nakrętka ze śrubką do korbykołowrotka, niestety za mocno dokręciłem i mi pękło, gdzie mogę takie cośdokupić ?? Kontaktowałem się z Daiwa Cormoran Polska odpisali że jest im bardzo przykro ale już nie posiadają tej części "jakby posiadali kiedykolwiek" więc szukam pomocy gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 witam poszukuje łożyska oporowego do tego kołowrotka może któryś z kolegów pomorze Kołowrotek Daiwa Exceler 3000HA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek600 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Witam. Pekla mi szczytowka w kijku daiwa trout area comander, wedke oddalem w ramach gwarancji....po 3 miesiacach oczekiwania otrzymalem wiadomosc ze pekniecie jest z winy uzytkownika i odeslali mi kijek. Wedka jest jeszcze na gwarancji...warto gdzies pisac i probowac cos zdzialac czy raczej darowac sobie. Jesli pisac to gdzie? Do japonii, szkocji, anglii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Trochę już było pisane na forum. Najlepiej przejdź się do rzecznika praw konsumenta to Ci doradzi. Masz 14 dni na odwołanie się od decyzji więc musisz się śpieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 W terminie 14 lub 30 dni ( w zależności typu reklamacji) powinni poinformować jak zostanie załatwione.Informacji nie było to z automatu reklamacja powinna być uznana. https://maszprawo.org.pl/2017/02/odpowiedz-reklamacje-konsumenta-nowe-terminy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/124407-daiwa-ss-4000-znacie-kogo%C5%9B-kto-by-si%C4%99-tym-zajo%C5%82/ żeczywiście może tu jest właściwe miejsce na ten temat Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Little Wing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeDDyBoY Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Witam mam pytanie może ktoś sie orientuje, z jakiego innego modelu szpula bedzie pasować do Daiwy BG 3000?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Jakimś cudem odkręciła mi się w Daiwie Bradia i spoczęła na dnie Odry, na schemacie, poz. 23. Ktoś poratuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 22 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Jutro pogrzebie w szafie, powinienem gdzieś mieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Panowie głupie pytanie. Czy do BG2500 dokupię gdzieś przekładnię główną i pinion czy jak to sie tam zwie. U mnie na kole kilka ząbków jest wygiętych i pocharatanych . Przez co na tym wałku też się nierówności porobiły i kołowrotek szumi jak pralka z PRL . Ewentualnie kto mi go ogarnie w cenie nie przekraczającej wartość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Co spowodowało takie uszkodzenie? Spróbuj przez przedstawiciela Daiwy w sklepie, w którym kupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Kołowrotek odkupiłem chyba na forum . Sam nie wiem rozebrałem do smarowania . Raczej sam mu krzywdy nie zrobiłem. Za ciężko też nie pracował. Jak kupiłem działał bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Czyli działała dobrze do momentu w którym ją rozebrałeś? Kiedyś widziałem filmik jak gościu polerował zęby przekładni i piniona, może to był ten fachura z ukrainy. Nie pamiętam dokładnie co i jak ale warto spróbować. Młynek nie jest stary więc z częściami nie powinno być problemu. Popytaj w sklepie wędkarskim w mieście w którym mieszkasz o możliwość sprowadzenia tych elementów bo wiem, że da się zrobić bo sam kupiłem nową oporówkę za śmieszne pieniądze którą ktoś ściągnął z serwisu daiwy. Jeśli nie to zapytaj u mefisto. Jeśli da radę zamówić to wcześniej spróbuj spolerować nierówności, jeśli nie wyjdzie to zamówisz. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 podejrzewam, ze jesli chodzi o daiwe bg ,to wymiana calej przekladni przekroczy wartosc calego mlynka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 łowi ktoś daiwą BG3000? Kupiłem w maju i coś mi ząbkuje jak zwijam jednostajnie przynętę około 30 gr. Słychać jakąś trekotke momentami a czasem chodzi maślanie......? Wróciła z gwarancji i chyba palcem nie ruszyli bo jest to samo :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Albo zabkuje albo nie. Raczej cos innego. Ten dzwiek tylko pod obciazeniem, czy nie ma znaczenia? Prowadzenie jednostajne czy nie? Trzeba wszystko wyłapac. Mi kiedys stukala daiwa I nie moglem wyczaic dlugo co jest grane a to dzwonila podkladka dystansowa z ustawiajaca na oporowce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Czyli działała dobrze do momentu w którym ją rozebrałeś? Kiedyś widziałem filmik jak gościu polerował zęby przekładni i piniona, może to był ten fachura z ukrainy. Nie pamiętam dokładnie co i jak ale warto spróbować. Młynek nie jest stary więc z częściami nie powinno być problemu. Popytaj w sklepie wędkarskim w mieście w którym mieszkasz o możliwość sprowadzenia tych elementów bo wiem, że da się zrobić bo sam kupiłem nową oporówkę za śmieszne pieniądze którą ktoś ściągnął z serwisu daiwy. Jeśli nie to zapytaj u mefisto. Jeśli da radę zamówić to wcześniej spróbuj spolerować nierówności, jeśli nie wyjdzie to zamówisz.Zaczęła rzęzić to rozebrałem . jak nie dostanę części to albo sprzedam na graty albo podpiłuję zęby nic do stracenia nie mam . W ostateczności trafi na śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Jestem chętny na tą BG2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Części prawie połowa kołowtrotka. już miałem zamówić jakieś gowno od kitajców bo już sobie powiedziałem że więcej "drogiego badziewia nie wezmę " Na razie nie sprzedam chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 a może by tak doinformować sie w jakim zakresie dany kolowrotek jest w stanie pracować?,zanim nastąpią takie zniszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 łowi ktoś daiwą BG3000? Kupiłem w maju i coś mi ząbkuje jak zzypadkiem newijam jednostajnie przynętę około 30 gr. Słychać jakąś trekotke momentami a czasem chodzi maślanie......? Wróciła z gwarancji i chyba palcem nie ruszyli bo jest to samoZobacz rolke prowadzącą ,daj kilka kropelek oliwki lub delikatnie przesmaruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@l Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Jakimś cudem odkręciła mi się w Daiwie Bradia i spoczęła na dnie Odry, na schemacie, poz. 23. Ktoś poratuje? daiwa_bradia_3000_scheme1.jpgKupowałem tu częsci do Daiwy mają prawie wszystko, max 7 dni i paczka w domu.https://www.plat.co.jp/shop/catalog/optionparts/language/en/manufacturers/3/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Mamy na forum kogos kto specjalizuje sie w serwisie Daiwy, szczegolnie starszych modeli?Pytam,- bo mam trzy mlynki do przygotowania do sezonu jesienno zimowego ( 2 kanciaki 3000 i 2500 i Force 3000)Do zrobienia jest: inspekcja lozysk, czyszczenie i smarowanie,- kolowrotki sa w stanie idealnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Koledzy, szukam rysunków technicznych do Daiwa tournament s5000t i Abu Garcia Revo MGX 20 Spin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi