przemow Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 ... nie było , nie ma i długo nie będzie , chyba ... Mariusz chodzą słuchy że ma być :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2020 Mariusz chodzą słuchy że ma być :-)Też ktoś mi trącił info o serwisie daiwy w kraju.Nie wiem czy nawet tego Jejmościa nie kojarzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Witam! Kupiłem podwójna korbka gomexus do daiwy lt i chce wymienić knoby na shimano i-knoby typ a (bo podobno pasują) i zastanawiam się czy łożyska będą pasowały czy musza specjalnie kupić nowe. Czy ktoś wie coś na ten temat? Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 18 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2021 Cześć,Podpowie Ktoś jakim smarem ,oliwką przesmarować rolkę prowadzącą,łożyska w Daiwie Certate 16 tej z mag steelem ?Jak to ogarnąć bo strasznie szumi ?Może coś źle złożyłeś, lub łożysko siada. Smar pewnie na dłużej nie pomoże Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koyot Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 (edytowane) Panowie pilnie potrzebuje wymienić sam uchwyt raczki DAIWA CALDIA 3500 /2015r./ Czy coś takiego jest dostępne w PL, czy pasuje od innych modeli DAIW'y ??? Taki model Edytowane 20 Stycznia 2021 przez koyot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2021 Zapytaj na giełdzie, na pewno ktoś sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Witam serdecznie. Mam problem z moim kolowrotkiem a mianowicie z daiwa infinity q 3000. Po przesmarowaniu kołowrotka pojawił się problem w postaci ocierania osi o pinion. Co może być przyczyną tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 17 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) brakuje tam części nr18 ze schematu ,która jest miedzy osia a pinionem Edytowane 17 Lutego 2021 przez didi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ta część jest i ona jest w środku tej nakrętki z nr 19 ale jak kręcę bez założonej szpuli to ociera oś o pinion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 A w innym kolowrotki też to mam po wyczyszczeniu i posmarowaniu. A, może warto wymienić te łożysko z nr 49? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Jeśli było przed rozebraniem wszystko ok to może coś źle złożyłeś?? Może to coś innego? Na pewno oś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Tylko co innego, coś musi mieć wpływ na ustawienie osi lub piniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 czy to obcieranie ma miejsce w takim stanie poskładania jak na zdjęciu , czy już po całkowitym złożeniu kołowrotka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 https://mulinete.wordpress.com/2012/04/09/daiwa-certate/ - tu masz dokładnie jak poskładać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 W takim stanie jak na zdjeciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 18 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Zaraz, chcesz powiedzieć że nie jest złożony do końca a ty się zastanawiasz co jest nie tak że ociera? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 To już chyba wiemy, co jest nie tak ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jak jest złożony do końca to też obciera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jeśli przed smarowaniem było wszystko ok, to wina leży tylko w złym montażu. Może łożysko umyłeś i szumi? Może być odgłos podobny do szurania. Tylko skąd wiesz, że to na pewno oś ociera(dałeś na nią oliwkę)? Może to całkiem co innego. Może dałeś zły smar(oliwkę) na jakiś element? Albo w ogóle jest suchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 W takim stanie jak na zdjeciu[/quot Musisz go poskładać do końca!!!!, bo inaczej to normalny objaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pachulski23 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Będę musiał kolejny raz rozłożyć kołowrotek i spróbować złożyć jeszcze raz co do łożysk to ich nie myje ewentualnie dam kropelkę oliwki ale nie wiem czy to jest dobry pomysł bo jeśli w łożysku jest smar i dostanie sie tam oliwka to nie wiem czy jest to dobre połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 19 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Łożyska może są rozbieralne. Tak zrobiłem w Red Arcu. Otworzyłem boczne pokrywy, wykąpałem w benzynie i dalem nowy smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 24 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Witam, czy ktoś by się podjął serwisu kołowrotka daiwy lexa 3000 sh ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Witam, czy ktoś by się podjął serwisu kołowrotka daiwy lexa 3000 sh ?Wysłałem priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi