viciu Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Witam!Kupiłem zapasową szpulę do daiwa ballistic 1000lt i zauważyłem że hamulec z tą szpulą "chodzi" trochę ciężej niż oryginał. Czy coś z tym robić, czy hamulec sam się "rozrusza" podczas użytkowania? Z góry dziękuję za wszelkie porady.Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezcez7 Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Witam!Kupiłem zapasową szpulę do daiwa ballistic 1000lt i zauważyłem że hamulec z tą szpulą "chodzi" trochę ciężej niż oryginał. Czy coś z tym robić, czy hamulec sam się "rozrusza" podczas użytkowania? Z góry dziękuję za wszelkie porady.WiktorTrzeba wyczyścić i nasmarować, ostatecznie wymienić podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 1 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Ok, dzięki za info. A jaki smar użyć do szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JW Fishing Lures Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2021 witam serdecznie.mam pytanko o kołowrotek daiwa prorex vlt2500xh.mianowicie młynek szumi dosć głośno i jego praca nie jest zbyt lekka .czy ten kołowrotek tak ma? .proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Na pewno tak nie powinno być .Może być suchy w środku jak to bywa w nowym kołowrotku.Co do ciężkiej pracy jest to wersja z wysokim przełożeniem, więc one z reguły ciężej kręcą.Szumienie kołowrotków to ogólna norma jest, lecz za głośno też nie powinien szumieć.Na pewno nad wodą raczej nie powinno być tego słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Ok, dzięki za info. A jaki smar użyć do szpuli?Dg10 Wysłane z mojego Hammer Energy przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 30 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 Orientuje się ktoś, jaki jest rozmiar podkładek pod przekładnie Certate 4000 lt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 31 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2021 Czyżby był luz roboczy na przekładni?Jak chcesz fabrykę poprawiać to się możesz grubo zdziwić po dołożeniu podkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Ktoś podpowie rozmiar łożysk osi głownej Daiwa Certate HC 3000. Na schemacie nr 72 https://www.plat.co.jp/parts/DAIWA/CERTATE/CERTATE-Hyper-Custom-3000-00056011.pdf.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) 7x13x4 Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 (edytowane) Dziękuję Mariusz. Edytowane 11 Kwietnia 2021 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Czy możecie kogoś polecić kto na warsztat weźmie Emblema Z 3000 iA. Puszczająca czasami blokada, jakiś luz na korbie, smarowanie. Ma lata, ale go lubię .Optymalnie by było z południa Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Szukam serwisu Daiwy, żeby oddać na "przegląd" moje maleństwa...co polecacie ??? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Oddaj do Daiwy, ma od miesiąca serwis w PL, w Dębicy i jakoś tak.Pewnie najlepiej w sklepie się zapytać co i jak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Krasnopolski Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Dzięki, dobrze wiedzieć na przyszłość bo aktualne serwisowanie załatwione . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Temat trochę umarł ale chciałbym się podzielić przypadłością mojej caldi 2004A seria 14' mechanizm posuwu szpuli na moje ucho klepie jakbym klepał kose . A mechanizm posuwu ocierał o śrubkę mocującą napęd posuwu. Kiedyś , z 5 lat temu kołowrotek mi upadł i zaczal sie blokować przez to , że był na gwarancji pojechał na serwis Daiwy, po serwisie działał dobrze. Co roku robiłem mu przegląd , mycie i wymiana smaru. W tym roku zaczął znów się blokować , mieć wyżej wymieniona przypadłość. A mechanizm wygląda jak na zdjęciu. Po przeglądzie ze schematem okazało się , że jest dołożona jedna podkładka na kole posowu szpuli, której w schemacie nie ma. Według mnie może to być powodowane lekko skrzywiona ośką posuwu szpuli, dlatego chciałbym żeby ktoś bieglejszy w temacie serwisu to ocenił. Na chwilę obecną zamówiłem nowa ośkę z mechanizmem zobaczę jak będzie po wymianie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cast64 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 WitamMożesz napisać gdzie zamówiłeś części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2021 Niezawodnie Mefisto, fakt trzeba chwilkę poczekać ale ja poczekam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonfan Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Poszukuję Mistrza od naprawy Daiwa Caldia? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 17 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 (edytowane) Panowie mam prośbę. Chodzi o daiwę emblem 2000, 2500.Może komuś chciałoby się i mógłby zwymiarować śrubkę na długość i rolkę na wysokość zaznaczone na zdjęciu strzałkami ? Edytowane 17 Lipca 2021 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Miałem przeboje ze starym Excellerem. Puscił hamulec obrotów wstecznych, i ...... figa !Daiwa olała mnie, bo kołowrotek nie był na gwarancji. Kupiłem łożysko oporowe w USA i maszyna chodzi jak nowa, ale serwis Daiwy - nie zdał egzaminu .PozdrawiamRyszard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Polska ogólnie nigdy nie była rynkiem dla wielu producentów z branży wędkarskiej, stąd takie podejście. Dla tego ja olewam daiwę.(z nimi zawsze był problem z serwisem) Proste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Pacjent Daiwa Legalis LT 2500D, W najwyższym położeniu szpuli kabłąk zawadza o pokrętło szpuli , brakuje jakiś 2mm żeby minęły się bezkolizyjnie.W innych położeniach szpuli nie ma problemu i kabłąk otwiera się prawidłowo. Kołowrotek nowy (leżak na zapas) Ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ergie1 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Witam Sprawdź czy przypadkiem nie wygiąłeś kabłąka, prawdopodobnie go "spłaszczyłeś" niechcący pod jakimś naciskiem i dlatego zawadza o pokrętło szpuli.PozdrawiamRyszard 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Pokrętło hamulca możesz dokręcić jak jest luźne i sprawdzić czy haczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi