Skocz do zawartości

Serwis kołowrotków Daiwa - porady, uwagi, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Poszukuję korbki do Daiwa Regal 3500-Xi. Niby obecnie można kupić dowolne korbki zamienne, ale ta małpa ma hex na 5x5,5 mm, więc znalazłem tylko takie od kołowrotków karpiowych, a ja nie chce wielkiego lewara tylko normalną, krótką korbkę. Będę wdzięczny za namiary zarówno na oryginalną korbkę, jak i jakiś pasujący zamiennik.

Caldia A nie ma hexa, tylko wkręcaną w przekładnie. Natomiast obecna daiwa regal LT ma hex o tych wymiarach.Sprawdziłem fizycznie suwmiarką. Jeszcze jedno HEX to HEX czyli trzpień 6-cioboczny jest.

Edytowane przez woblery L.E.

Caldia A nie ma hexa, tylko wkręcaną w przekładnie. Natomiast obecna daiwa regal LT ma hex o tych wymiarach.Sprawdziłem fizycznie suwmiarką. Jeszcze jedno HEX to HEX czyli trzpień 6-cioboczny jest.

Mój błąd miałem na myśli caldie X, granatowa i kix też ma hexa.

Jeśli mogą być zamienniki to mam gdzieś link do aliexpress.

Edit.

https://pl.aliexpress.com/item/1005003371198897.html

https://pl.aliexpress.com/item/1005003473753221.html

I jeszcze taka z eBaya. Mogę dopytać o wymiary jeśli będziesz zainteresowany.

https://www.ebay.co.uk/itm/185066784088

Edytowane przez albercik2

• 3 tygodnie później...

Ponieważ na całym aliexpres nie ma takich korbek, pytałem też sprzedawców z USA i nikt nic, jeden mi jedynie podał numer części i życzył powodzenia w szukaniu ;) to wziąłem jakąkolwiek pasującą mi korbkę i przerobiłem na większego hexa. Kosztowało mnie to w sumie tyle, co dobre wiertło 2,5 mm i gwintownik 3 mm. No i oczywiście koszt korbki. Efekt super, luzy minimalne, znacznie mniejsze niż w oryginale w kupionej korbce.

post-45988-0-63584200-1642872342_thumb.jpg

• Like 8

• 3 miesiące temu...

Koledzy potrzebuję pomocy. W moim Turku Z 3000C podczas łowienia odkręciła się rolka kabłąka i całość zabrała Wisła. :(

Teraz poszukuję takiej rolki i podkładek . Czy w Turku Z 2500 C jest identyczna rolka jak w 3000? 

Czy np. w Emblemach były te same rolki?

Certatka LT 3000D.......nie mogę odkręcić śrubki trzymającej w kupie rolkę prowadzącą żyłkę.....a trzeba przeczyścić, zapodać oliwy czy smalcu.....śrubka 'zapieczona'? a może jest jakaś tajemnica, o której nie wiem? może trzeba w drugą stronę kręcić? zapewne ktoś z Was miał już okazję sprawdzić ten detal, z góry dzięki za podpowiedź ;)

Edytowane przez cristovo