FidoAngel Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Do czego służy otwór w Kole Napędowym (Drive Gear) np. w Emblemie 3500? Czy taką przekładnię jakoś specjalnie się ustawia/ustala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Nie wiem do czego służy i nigdy się nie zastanawiałem. Normalnie składasz do kupy. Nic nie znaczysz, przez otwór też nie szukasz znaków na obudowie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2023 Też tak zawsze robię ale ostatnio mnie to zastanowiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porucznikcolombo Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Gdzie jest szansa dostać przekładnię do Fuego 4000 Lt ? Pozdro ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Jeśli chodzi o części do Daiwy to jest tragedia z zakupem. Spróbuj przez sklep, w którym kupiłeś, może mefisto pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 (edytowane) Mam pytanie. Jak sobie Panowie radzicie sprzętowo z kluczem do odkręcania bocznego dysku obudowy w kołowrotkach Daiwy ?. Do tej pory operowałem głównie ze sprzętem Shimano, ale wśród arsenału dysponuję takżę dwoma rodzynkami w postaci Ninja i Caldii LT. Nadszedł czas na drobny serwis tej drugiej. Wczoraj zabrałem się za robotę i w trakcie "demontażu" widzę, że trzeba specjalnego narzędzia. Niby jest coś dedykowanego jak IOS Dis Wrench, ale cena powala. Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie, rady. Edytowane 23 Czerwca 2023 przez K.Kalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Ja kupiłem oryginalny i niestety kosztował 40€ , spokojnie można taki dorobić z rurki. Widziałem na you.t jak ruscy odkręcali daiwy MQ takimi dorabianymi kluczami. Ja nie miałem wymiarów lub klucza na wzór i kupiłem oryginalny. Czasami na Alli są za połowę ceny oryginału. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Dzieki kolego za odzew. Czyli nie mam wyboru. Coś trzeba będzie samodzielnie wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2023 Czołem Chłopaki! Cholernie dawno mnie nie było Nabyłem ostatnio Caldię LT 4000D-C , po nawinięciu plecionki jest minimalny stożek (szerzej przy rancie szpuli). Chcę dołożyć podkładkę, ale za cholerę nie wiem jaķ. Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Nie rozumiem postu...Nie wiesz jak dodać podkładkę ?Czy mnie coś ominęło i daiwa to skomplikowała?Zawsze się dodawało przez oś szpuli.Pokaż zdjęcie jak tam wygląda podparcie szpuli.(muszę zobaczyć jak we fuego to wygląda ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) No właśnie wygląda to dziwnie. Podkładki są na ... takim dynksie który od góry jest szerszy i uniemożliwia zwyczajne nałożenie od góry. Z boku owego dynksa jest coś... jakby śrubka albo nit - oczy już nie te Po pracy spróbuję zrobić zdjęcie. Kiedyś się dokładało i zdejmowało ot tak, bez filozofii. P.S. Pewnie się okaże że korekta jest banalnie prosta, tylko ja techniczna sirota Edytowane 26 Lipca 2023 przez morrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 (edytowane) Zobaczę jak wrócę do domu co i jak bo wydaje mi się że ściągało się łożysko podpierające do góry a potem podkładkę na dół.AAA teraz w balistic na zdjęciach widzę o co chodzi.Tam jest imbusik 0,9 jak shimano odkręcasz ściągasz mocowanie łożyska i dodajesz podkładkę. Caldia pewnie też tak ma. polecam się zaopatrzyć tu masz zdjęcia z innego forum:)https://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=17384.0 https://allegro.pl/oferta/klucze-imbusowe-0-71-3-0mm-kpl-7szt-precyzyjne-14030099691?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_narzedzia_pla_pmax_ps&ev_campaign_id=17996352432&gclid=Cj0KCQjw5f2lBhCkARIsAHeTvlgkF80VmxnfLMOQ3E6egejPXnT1sEdr61QIBvqDH5zuRdzLrDPf5YQaApdYEALw_wcB Edytowane 26 Lipca 2023 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Dzięki! Być może mam taki imbusik, zerknę po robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Mam dwa mini imbusiki 0,9 i 0,7mm. Pierwszy za duży, drugi za mały ???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 26 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2023 Dobra, było tak-Spokojnie i delikatnie pomacałem imbusem i 0,9 jednak pasował Po czym okazało się, że podkładkę i tak muszę ostrożnie ale siłowo od góry nasunąć. Teraz tylko nawinąć pół kilometra linki na nowo jak nadal będzie stożek, to chyba się pochlastam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Daiwa zawsze robi niewielki stożek przy nawoju linki (wiekszy promien przy rancie szpuli). To jest poprawne i tak ma być. Oczywiście jeśli jest dramat to podkładki trzeba wsadzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peesx Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Daiwa zawsze robi niewielki stożek przy nawoju linki (wiekszy promien przy rancie szpuli). To jest poprawne i tak ma być. Oczywiście jeśli jest dramat to podkładki trzeba wsadzić.Coś mi się właśnie wydaje, że nawet w instrukcji widziałem taki nawój. Ale to, że tak zalecają nie znaczy, że tak musi się każdemu podobać. Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Podobać się nie musi. Ważne aby daleko leciało i z takim lekko odwróconym stożkiem leci. A co kto z tym robi - jego rzecz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2023 Panowie takie pytanie czy do rozebrania boku Caldii 23' potrzeba jakiś specjalny klucz ? drugie pytanie na pionie pod szpulą jest jakaś blokada jakby przykręcona śrubką na mikro torx ? Ktoś wie jak to zdjąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 imbus chyba 0,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 (edytowane) A masz może jakiś patent na wykonanie klucza bądź gdzie można kupić ten klucz do odkręcenia dysku bocznego w normalnych pieniądzach? Edytowane 29 Sierpnia 2023 przez roost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 A masz może jakiś patent na wykonanie klucza bądź gdzie można kupić ten klucz do odkręcenia dysku bocznego w normalnych pieniądzach?Nakrętka od markera.Od 16:40 jest pokazane.https://youtu.be/aDlTsC_59_Y?si=SktRcGjmOElBXDtK Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2023 Luksus, dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zet.11 Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 WitamDaiwa GB 4000, potrzebny serwis.Ten model ma wkręcaną rączkę, zawsze po skończonym łowieniu wykręcam i wkręcam ponownie gdy montuje zestaw. Problem nastąpił przy wkręcaniu, coś zgrztnelo i korba kręci się w obie strony, napędza kosz ale niema blokady, nie można odkręcić jak na wolnym biegu. Młynek do utylizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Trzeba oporowy sprawdzić i blokadę wstecznych.Zapewne w razie będzie problem z częściami.Pisz do Rafała (spigot) może mu się będzie chciało bawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi