SlawekNikt Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Panowie do prorexa XR 2500 RA to pokrętła hamulca od jakich modeli będą pasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jesień Opublikowano 17 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2024 Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Cześć. Podpowiecie jakieś wiarygodne źródło gdzie mógłbym kupić smar do przesmarowana Luviasa Airity oraz ten magnetyczny smar magseal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Cześć.Podpowiecie jakieś wiarygodne źródło gdzie mógłbym kupić smar do przesmarowana Luviasa Airity oraz ten magnetyczny smar magseal ? Masz cały wątek o smarach tutaj na forum. Kolejność przypadkowa: ardent, penn, daiwa, shimano, IOS ... Magseal - czyli ferrofluid, kupisz na znanym portalu aukcyjnym: https://allegro.pl/oferta/ferrofluid-do-tweeter-tonsil-kef-magnat-jbl-0-5ml-10751568984?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_elktrk_rtvagd_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17966335598&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD24kbO3N_iqxwuvsjWmW5jAenJfU&gclid=EAIaIQobChMI6Yeq2LDNjAMVLA-iAx0QbSk3EAQYASABEgK6_fD_BwE Smary i oliwki m.in. kupisz u Mefistofishing. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Kup smary Shimano cena mocno podskoczyła ale warto. Co do magsealed to oryginału nie dostaniesz ten z portalu aukcyjnego daje radę ale to nie ta gęstość i magnetyczność co nie znaczy, że nie będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Dzięki za informację. Oddam jednak człowiekowi który się na tym zna. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Dzięki za informację. Oddam jednak człowiekowi który się na tym zna. A do kogo jest można wiedzieć?. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 10 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia Do Spigota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia Witam Postanowilem sam zrobic serwis mojego nowego nabytku Daiwa Certate Mag Sealed Normalnie sam sobie robie serwis, ale pierwszy raz mam Daiwe Reszta to Shimano Czy do przesmarowania nada sie , ulubiony przez niektorych, smar i olej Super Lube?Czy jednak lepiej kupic smar do typowy daiwy Czytalem ze kolowrotki daiwa sa troche wymagajace co do smarow Wolal bym miec jeden ,ktorym moglbym smarowac i inne moje kolowrotki Mam smar Cals uniwersal reel & star drag grease i Shimano Prermalub Grease Olejku juz nie mam i tez musze kupic, ale jaki? Glownie do rolki kablaka i osi Jeszcze nie wiem czy bede uszczelnial Mag Sealed, Jeden z forumowiczow uzywa od lat takiego Ferrofluidu (dam zdjecie) i sobie chwali Z tego co sie dowiedzialem , mozna zrezygnowac z niego, ja nie lowie w slonej wodzie No ale to zobacze Jadynie mam problem z smarem i olejkiem Duzo przegladalem roznych artykow, ale im dalej w las, tym ciemniej Jak myslicie? nada sie ten smar i olejek Super Lube z PTFE, i czy to jest ten co na zdjeciu? A jest ich troche roznych Dam zdjecia smaru i olejku no i pacjeta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Jak dla mnie super lube to jeden z najlepszych smarów i do daiwy na pewno się nada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) Jak dla mnie super lube to jeden z najlepszych smarów i do daiwy na pewno się nada.Wiem ze sa rozne Super lube, czy te na zdjeciu, to sa te polecane?No i ten olejek od nich, nada sie do rolki kablaka? Oski? Edytowane 1 Maja przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Wrzucę foto jak będę miał taką możliwość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Znalazlem tylko film z daiwa Certate 2510 PE-H model 16, nie moge znalesc modelu z 2013Czy sie duzo roznia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Wiem ze sa rozne Super lube, czy te na zdjeciu, to sa te polecane?No i ten olejek od nich, nada sie do rolki kablaka? Oski?Tak, to ten ze zdjęcia, i tak jak napisał Sławek możesz go użyć do przesmarowania tej Daiwy.Używam go od lat, i ja również pozycjonuję go w absolutnej czołówce smarowideł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Jeśli to twoja pierwsza Daiwa to radzę uważać podczas dokręcania bocznych kapsli, gwinty w body są krótkie a przez to delikatne, nie dokręcaj za mocno bo je uszkodzisz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) Jeśli to twoja pierwsza Daiwa to radzę uważać podczas dokręcania bocznych kapsli, gwinty w body są krótkie a przez to delikatne, nie dokręcaj za mocno bo je uszkodzisz. Dzieki, bede uwazal Prawdopodobnie nigdy nie byla rozkrecana Bede podgzewal srubyA ten olej znasz? No i czy sie bawic w Mag Sealed,w solance lowic nie bede Edytowane 1 Maja przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Taki jeszcze olej znalazlem, ktory bedzie lepszy? https://www.selmundo.com/super-synco-lube-52004-synthetisches-leichtlaufoel-iso-68-118-29ml-flasche-de52004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja (edytowane) Dzieki, bede uwazal Prawdopodobnie nigdy nie byla rozkrecana Bede podgzewal srubyA ten olej znasz? No i czy sie bawic w Mag Sealed,w solance lowic nie bedePrzy odkręcaniu nie musisz niczego podgrzewać, a jeśli chodzi o oliwkę na ośkę to ta jest optymalna https://alco.com.pl/olej-synthetic-lightweight-oil-4oz-118ml-52004,id6363.html Exstra Lightweight nadaje się do najmniejszych mlików do UL, natomiast ta z dodatkiem PTFE do dużych, mocno obciążanych kołowrotków, ta z linku powyżej to taki średniak.Do rolek ja zawsze używam smarów, jak dla mnie oliwka zbyt szybko zostaje wyrzucona z rolki, nie pamiętam czy w rolce tej Cetrtate są łożyska Magsaled, jęsli tak, a rolka pracuje cicho to bym jej nie ruszał.A Magsaled przy oporowce ja osobiście bym sobie odpuścił. Edytowane 1 Maja przez Adaś Niezgódka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Przy odkręcaniu nie musisz niczego podgrzewać, a jeśli chodzi o oliwkę na ośkę to ta jest optymalna https://alco.com.pl/olej-synthetic-lightweight-oil-4oz-118ml-52004,id6363.html Exstra Lightweight nadaje się do najmniejszych mlików do UL, natomiast ta z dodatkiem PTFE do dużych, mocno obciążanych kołowrotków, ta z linku powyżej to taki średniak.Do rolek ja zawsze używam smarów, jak dla mnie oliwka zbyt szybko zostaje wyrzucona z rolki, nie pamiętam czy w rolce tej Cetrtate są łożyska Magsaled, jęsli tak, a rolka pracuje cicho to bym jej nie ruszał.A Magsaled przy oporowce ja osobiście bym sobie odpuścił.Dzieki Adam Taki kupieTroche mnie strasza, ze jak wszystko posmaruje jednym smarem ,to moze byc nie fajnie Jakie ty masz doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Dzieki Adam Taki kupieTroche mnie strasza, ze jak wszystko posmaruje jednym smarem ,to moze byc nie fajnie Jakie ty masz doswiadczenia?W przypadku młynków Shimano te obawy są uzasadnione, natomiast Daiwie krzywdy nie zrobisz, tylko nie przesadzaj z ilością Super Luba, wystarczy liznąć pracujące elementy i tyle, jedynie pod koło posuwu (na tą szeroką plastikową podkładkę) daj odrobinę oliwki zamiast smaru i będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja W przypadku młynków Shimano te obawy są uzasadnione, natomiast Daiwie krzywdy nie zrobisz, tylko nie przesadzaj z ilością Super Luba, wystarczy liznąć pracujące elementy i tyle, jedynie pod koło posuwu (na tą szeroką plastikową podkładkę) daj odrobinę oliwki zamiast smaru i będzie ok.Dzikei za rady , juz zamowilem Szkoda ze olejku nie bylo w miejszej ilosci Mi tyle nie potrzeba, a drozszy od smaru Nigdy go nie wykorzystam Czy piszesz o tej plastikowej podkladce z zebami? Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 1 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja Dzikei za rady , juz zamowilem Szkoda ze olejku nie bylo w miejszej ilosci Mi tyle nie potrzeba, a drozszy od smaru Nigdy go nie wykorzystam Czy piszesz o tej plastikowej podkladce z zebami? Jeszcze raz dzieki i pozdrawiamPiszę o podkładce znajdującej się pod zębatym kołem posuwu, w niektórych generacjach była zrobiona z plastiku, w innych z cienkiej blachy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Smarowanie to jedno druga sprawa to wycentrowanie blaszki magnesowej pod rotorem na którą nakładasz ferrofluid. Jeśli krzywo ustawisz to może ocierać o pinion i szumieć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Smarowanie to jedno druga sprawa to wycentrowanie blaszki magnesowej pod rotorem na którą nakładasz ferrofluid. Jeśli krzywo ustawisz to może ocierać o pinion i szumieć.Ferrofluid raczej nie bede robil,nie wiem tylko co zrobic z reszta Ferrfluidu , Zmyc i nasmarowac normalnym smarem?Jaszcze nie rozkrecalem, czekam na Super LubeAle dzieki za informacje z ta blaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Żadnego smaru tam nie dawaj bo spadnie na łożysko oporowe i będzie puszczać. Jeśli nie chcesz ruszać magsealed to spróbuj ostrożnie ściągnąć blaszkę ona wyjdzie z tulejką oporówki może nic się nie przestawi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi