Adaś Niezgódka Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Żadnego smaru tam nie dawaj bo spadnie na łożysko oporowe i będzie puszczać. Jeśli nie chcesz ruszać magsealed to spróbuj ostrożnie ściągnąć blaszkę ona wyjdzie z tulejką oporówki może nic się nie przestawi.Przestawi się na pewno, bez klucza do certowania tulejki oporówki da się ją ustawić ale jest to zabieg mocno denerwujący (łagodnie rzecz ujmując). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja (edytowane) Przestawi się na pewno, bez klucza do certowania tulejki oporówki da się ją ustawić ale jest to zabieg mocno denerwujący (łagodnie rzecz ujmując). Zbytnio nie wiem co to znaczy certowanie, Czy moze chodzi o centrowanie? i co to jest za kluczyk? Widze ze ten mag sealed jest troche upierdliwy No jo , kiedys musi byc pierwszy raz Jak otworze i nie bede wiedzial co dalej, to widze ze tu moge dostac porady Czytalem na innych forach ,ze jeden otworzyl, nasmarowal, nie ruszal ferrofluidu i dal rade Nie bylo tak zle No ale zobacze Na razie wielkie dzieki za poswiecenie czasu na podpowiedzi Edytowane 2 Maja przez adam 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Zbytnio nie wiem co to znaczy certowanie, Czy moze chodzi o centrowanie? i co to jest za kluczyk? Widze ze ten mag sealed jest troche upierdliwy No jo , kiedys musi byc pierwszy raz Jak otworze i nie bede wiedzial co dalej, to widze ze tu moge dostac porady Czytalem na innych forach ,ze jeden otworzyl, nasmarowal, nie ruszal ferrofluidu i dal rade Nie bylo tak zle No ale zobacze Na razie wielkie dzieki za poswiecenie czasu na podpowiedziOczywiście chodziło mi o centrowanie, przepraszam za literówkę.Klucz wygląda tak. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja No to robi sie coraz ciekawiej (lagodnie rzecz ujmujac) Ogladalem ten film, ca. 20 min i ten gosc nic nie centruje Czy ferrofluid "centruje" tulejke? Jesli tak, to moze zamowie, albo bede sie staral upierdliwie probowac wycentrowac Teraz jeszcze nie mam rozebranego, jak rozbiore to bede madrzejszy o co chodzi z tym centrowaniem (moze) Na razie ogladam ten film, nie wiem czy moj jest identyczny, w moim raczej nie potrzebuje tego specjalnego narzedzia do zdjecia kosza A reszta to sie okazeDzieki Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja (edytowane) Oczywiście chodziło mi o centrowanie, przepraszam za literówkę.Klucz wygląda tak.Ja zrobiłem sobie z mosiądzu. Edytowane 3 Maja przez tetsu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja Ja zrobiłem sobie z mosiądzu. Ja sobie raczej nie zrobie,nie mam mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek99 Opublikowano 4 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja Oczywiście chodziło mi o centrowanie, przepraszam za literówkę.Klucz wygląda tak.Można gdzieś kupić taki klucz do centrowania?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Panowie . Pacjent daiwa pixy piękna ale coś jej dolega . Jakieś pomysły ? Multik jak się go obróci na prawy bok podczas zwolnionego spustu i obracającej się szpulki wydaje dziwne terkotanie - nawet podczas wysnuwania linki -l. Sorry że z tik toka ale tak mi było najłatwiej https://vm.tiktok.com/ZNdMcDUBA/ https://vm.tiktok.com/ZNdMcuWXc/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Szpula, jak widzę, jest przesunięta w stronę gearboxa. Wydaje się prawdopodobne, że dźwięk powstaje na skutek niedostatecznego odsunięcia piniona od poprzecznego pina osi szpuli. Bez zbytniego nakładu pracy można to sprawdzić usuwając (lub zamieniając na cieńszą) podkładkę oporową pod łożyskiem w prawym poliku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Rozebralem, wyczyscilem, dalem smaru,oliwki no i poskladalem do kupyDziala, kreci fajnie Ferrofluid odpuscilemProblem mialem z srubami, niektore musialem podgrzewac,do malych krzyzakow, srubokrety chyba z lidla, nie bardzo dawaly rade W Shimano nie bylo problemu, a tu tak Sruby byly jak by zapieczone Kolowrotek nie byl raczej nigdy rozkrecany, nawet nie byl taki suchy jak sie wydawalPodkladki chyba sie udalo nie przesunac, troche szumi ale mysle ze to oporowkaNa filmie facet ja troche oliwil, ja lekko oliwki dalem na tulejeJedynie nie moglem odkrecic srubki od tego kolka plastikowego z zebadka, odpuscilem Balem sie zerwac gwintDzieki wszystkim za pomocA tu troche zdjec pacjeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetsu Opublikowano 14 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja Rozebralem, wyczyscilem, dalem smaru,oliwki no i poskladalem do kupyDziala, kreci fajnie Ferrofluid odpuscilemProblem mialem z srubami, niektore musialem podgrzewac,do malych krzyzakow, srubokrety chyba z lidla, nie bardzo dawaly rade W Shimano nie bylo problemu, a tu tak Sruby byly jak by zapieczone Kolowrotek nie byl raczej nigdy rozkrecany, nawet nie byl taki suchy jak sie wydawalPodkladki chyba sie udalo nie przesunac, troche szumi ale mysle ze to oporowkaNa filmie facet ja troche oliwil, ja lekko oliwki dalem na tulejeJedynie nie moglem odkrecic srubki od tego kolka plastikowego z zebadka, odpuscilem Balem sie zerwac gwint 20250509_154108.jpg 20250509_154147.jpg 20250509_155127.jpg IMG-20250510-WA0006.jpg IMG-20250510-WA0010.jpgDzieki wszystkim za pomocA tu troche zdjec pacjetaNa zdjęciu przekładnia wygląda ładnie w sensie brak oznak zużycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja Rożne materiały, różna wielkość, każdy inaczej reaguje na zmiany temperatury. Łowisz kilka godzin na mrozie, później młynek do ciepłego. Raz, drugi, dziesiąty. Nie ma bata żeby śruby się nie zapiekły. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi