Skocz do zawartości

Quantum Exo US Spin 198 3-7g ?

ramzes102

Rekomendowane odpowiedzi

"Wędka EXO budowa z materiału EX4, który zapewnia dużą czułość bez utraty wytrzymałości. To wynik tego, że blanki są węglowe, lżejsze i dużo cieńsze ale o wyjątkowej wydajności. W tych modelach zamontowano mocowanie pod kołowrotek Fuji które jest o 54% lżejsze niż konwencjonalne, oraz przelotki Fuji Alconite, które są o 84%lżejsze od tradycyjnych, to wszystko przyczynia się do zwiększenia czułości".

Uczyli sie od najlepszych, wypisz wymaluj Smok ???? Po takim opisie lzej wydac 7 stow. Ale ja bym posluchal Kolegi Marka Moto, madrze prawi ????

Zacytowalem fragment 'katalowego' opisu (skopiowane ze strony oferujacej ten kijek). To belkot. Nikt o zdrowych zmyslach po czyms takim nie wyda na tego patyka 7 stow ???? Tak wiec marneszanse, ze ktos tym lowi. Za taka kaske mozesz juz poszukac uzywanego Phenixa, St.Croix itp. Jesli nie masz doswiadczenia, nie zaczynaj od stosunkowo drogiego wynalazku, ktory zostal zareklamowany w sposob uragajacy podstawom inteligencji...opis obraza potencjalnego klienta!

Edytowane przez coloumb

Zacytowalem fragment 'katalowego' opisu (skopiowane ze strony oferujacej ten kijek). To belkot. Nikt o zdrowych zmyslach po czyms takim nie wyda na tego patyka 7 stow Tak wiec marneszanse, ze ktos tym lowi. Za taka kaske mozesz juz poszukac uzywanego Phenixa, St.Croix itp. Jesli nie masz doswiadczenia, nie zaczynaj od stosunkowo drogiego wynalazku, ktory zostal zareklamowany w sposob uragajacy podstawom inteligencji...opis obraza potencjalnego klienta!

Przepraszam kolegję specjalistę, że ośmieliłem się zadać tak bezsensowne pytanie. Masz rację co do opisu tej wędki ale jak popatrzysz na większość sprzętu (nie tylko wędkarskiego) to zobaczysz, że pełno jest tam bełkotu i marketingowych frazesów. 

O nie, nie jestem specjalista, po prostu dawalem sie na te opisy nabierac, jestem jedynie podejrzliwy ???? Jak pisalem, kwota jest wystarczajaco wysoka, zeby powybrzydzac w sprawdzonym sprzecie. Jesli kupisz jednak ten kijek, zapewne bedziesz chwalil, zamykajac sobie droge do poznania tego, co powszechnie uznawane za wzor przyzwoitej wedki. Bedziesz lowil, bo lowi sie i na kolki z bazaru. Tylko po co?