Panowie mam pytanie -jak prawidło obchodzić się z akumatorem 100aH sznajder kwasówka oraz silnikiem?
Kupiłem nówkę sztukę z silnikiem minn kota 55lb z maximizerem. Aku nowiutkie, nigdy nie używane.Jak zabezpieczyć akumulator na zimę, długi czas wegetacji w ocieplanym garażu. Co jaki czas powinienem go ładować? Jest to mój pierwszy silnik elekt z akumulatorem ,nie mam doświadczenia w tym temacie. Czy powinienem po każdym wędkowaniu ładować silnik?Czy rozładowywać go maksymalnie czy zostawiać zawsze lekki zapas baterii? Będę wdzięczny za podstawowe info o prawidłowym sposobie użytkowania aku by mógł posłużyć mi kilka sezonów.
Ostatnie pytanie tyczy się silnika- czy jest on całkowicie bezobsługowy? czy należy jakieś elementy smarować?przygotować przed pływaniem?ew. zabezpieczyć po sezonie?
Pytanie
Czoper
Panowie mam pytanie -jak prawidło obchodzić się z akumatorem 100aH sznajder kwasówka oraz silnikiem?
Kupiłem nówkę sztukę z silnikiem minn kota 55lb z maximizerem. Aku nowiutkie, nigdy nie używane.Jak zabezpieczyć akumulator na zimę, długi czas wegetacji w ocieplanym garażu. Co jaki czas powinienem go ładować? Jest to mój pierwszy silnik elekt z akumulatorem ,nie mam doświadczenia w tym temacie. Czy powinienem po każdym wędkowaniu ładować silnik?Czy rozładowywać go maksymalnie czy zostawiać zawsze lekki zapas baterii? Będę wdzięczny za podstawowe info o prawidłowym sposobie użytkowania aku by mógł posłużyć mi kilka sezonów.
Ostatnie pytanie tyczy się silnika- czy jest on całkowicie bezobsługowy? czy należy jakieś elementy smarować?przygotować przed pływaniem?ew. zabezpieczyć po sezonie?
Z góry wielkie dzięki
Czoper
Edytowane przez CzoperOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
17
14
11
9
Popularne dni
6 Gru
14
21 Sty
14
1 Cze
13
21 Kwi
9
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 17 odpowiedzi
Wiciu 1982 14 odpowiedzi
godski 11 odpowiedzi
pawlo29 9 odpowiedzi
Popularne dni
6 Gru 2015
14 odpowiedzi
21 Sty 2020
14 odpowiedzi
1 Cze 2017
13 odpowiedzi
21 Kwi 2017
9 odpowiedzi
Popularne posty
malinabar
Ja do kwasówki od lat używam http://www.stef-pol.civ.pl/produkt.php?idproduktu=46i sprawdza się w 100% . Po każdym pływaniu ładowanie do pełna . Trzeba sprawdzać poziom elektrolitu w baterii , zwłaszc
Szymon82
Też jakiś czas temu dowiadywałem się jak zadbać o aku.Mam tak samo Sznajdera Marine , aby dolać wody należy zerwać z góry tą nalepkę i tam powinien być dostęp do serwisowania w razie potrzeby. Bardzo
SzymonK
Na poprzedniej stronie wspomniałem, że wysiada mi akumulator http://jerkbait.pl/topic/66525-jak-prawidłowo-dbać-o-akumulator-i-silnik-elektryczny/?p=2169836 Przyjrzałem mu się teraz bliżej, rozładow
Opublikowane grafiki
141 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi