fefko Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, jak w temacie przetwornik mojej echosondy odmowil juz posluszenstwa i z tej racji poszukuje takowego. Z tego co porownywalem w instrukcjach obslugi wiem, ze Lowrance X-125 ma przetwornik tego samego typu. Czy orientuje sie ktos czy jeszcze jakies echa maja taki sam przetwornik? Przy okazji jezeli ktos mialby takowy na zbyciu to jestem zainteresowany Dzieki z gory za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Szukaj przetwornika HST WSBL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 9 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Odgrzewam kotleta Chodzi o wysokość zamocowania tegoż przetwornika. Czy nie jest zamocowany za wysoko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2018 Za wysoko. Przetwornik powinien być nieco poniżej linii dna. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Niekoniecznie, te dwa -trzy centymetry nie spowodują nieprawidłowego działania. Wiązka w miejscu przetwornika stanowi wierzchołek stożka i nie powinno to zakłócać prawidłowej pracy przetwornika. Pewnie linia dna lub nieco poniżej daje całkowitą pewność, ale zdarza mi się mocować przetwornik nieco wyżej i nic złego się nie dzieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Przy dużych prędkościach prawdopodobnie będzie gubił sygnał.Do elektryka i powiedzmy prędkości12 KM/h będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Niekoniecznie, te dwa -trzy centymetry nie spowodują nieprawidłowego działania. Wiązka w miejscu przetwornika stanowi wierzchołek stożka i nie powinno to zakłócać prawidłowej pracy przetwornika. Pewnie linia dna lub nieco poniżej daje całkowitą pewność, ale zdarza mi się mocować przetwornik nieco wyżej i nic złego się nie dzieje..Nie wiem co tam wisi na pawęży, ale kadłub wygląda na ślizgowy. Przy takim montażu przetwornik dosyć szybko wyjdzie z wody i zakończu się dzialanie echa. Dodatkowo powietrze łapane pod kadłub będzie lecieć prosto w wiązkę. Więc nie, zdecydowanie nie jest to dobry sposób montażu. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Może to zależeć od kształtu dna. Jak napisałem wcześniej, mocuję w ten sposób przetwornik i nawet przy prędkości 55km/h nic się złego nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Hmm, ciekawe. U mnie przy zbytnym podniesieniu bardzo szybko traci kontakt z wodą. Jaka to łódka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Spora, Corsiva Fisher. Ale na Arvorze też tak mamy, tylko że tam jest znacznie większe zanurzenie bo i łódź ma 8,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
fefko
Witam,
jak w temacie przetwornik mojej echosondy odmowil juz posluszenstwa i z tej racji poszukuje takowego.
Z tego co porownywalem w instrukcjach obslugi wiem, ze Lowrance X-125 ma przetwornik tego samego typu.
Czy orientuje sie ktos czy jeszcze jakies echa maja taki sam przetwornik?
Przy okazji jezeli ktos mialby takowy na zbyciu to jestem zainteresowany
Dzieki z gory za info!
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi