Skocz do zawartości
  • 0

Przetwornik echosondy Lowrance X100C

fefko

Pytanie

Witam,

jak w temacie przetwornik mojej echosondy odmowil juz posluszenstwa i z tej racji poszukuje takowego.

Z tego co porownywalem w instrukcjach obslugi wiem, ze Lowrance X-125 ma przetwornik tego samego typu.

Czy orientuje sie ktos czy jeszcze jakies echa maja taki sam przetwornik?

Przy okazji jezeli ktos mialby takowy na zbyciu to jestem zainteresowany :)

Dzieki z gory za info!

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Niekoniecznie, te dwa -trzy centymetry nie spowodują nieprawidłowego działania. Wiązka w miejscu przetwornika stanowi wierzchołek stożka i nie powinno to zakłócać prawidłowej pracy przetwornika. Pewnie linia dna lub nieco poniżej daje całkowitą pewność, ale zdarza mi się mocować przetwornik nieco wyżej i nic złego się nie dzieje..

• 0

Niekoniecznie, te dwa -trzy centymetry nie spowodują nieprawidłowego działania. Wiązka w miejscu przetwornika stanowi wierzchołek stożka i nie powinno to zakłócać prawidłowej pracy przetwornika. Pewnie linia dna lub nieco poniżej daje całkowitą pewność, ale zdarza mi się mocować przetwornik nieco wyżej i nic złego się nie dzieje..

Nie wiem co tam wisi na pawęży, ale kadłub wygląda na ślizgowy. Przy takim montażu przetwornik dosyć szybko wyjdzie z wody i zakończu się dzialanie echa. Dodatkowo powietrze łapane pod kadłub będzie lecieć prosto w wiązkę. Więc nie, zdecydowanie nie jest to dobry sposób montażu.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka