Skocz do zawartości

Pudełko na gumy nasączone atrakantem

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem... od jakiegoś czasu zagościły u mnie przynęty nasączone różnymi zapachami jak np keitech... wiadomo aby zapach się utrzymywał muszą być zamknięte ...u mnie są w workach strunowych . I nie było by problemu gdy by nie to ze tych worków juz mam dosyć dużo i denerwuje mnie noszenie ich w kieszeni kamizelki ( nawet już przez sam smród )i szukanie koloru który akurat chce ...

Macie jakiś patent na przechowywanie ??

A może takie http://magbite.jp/products/tool/MBT01Wszczelnie zamykane pudełko? Noszę w tym również gumy zapachowe i nie tracą na wartości. Używam tego też do brodzenia za pstrągami. Rewelacja. Ta część z twardej pianki z nacięciami do umieszczania zbrojnych gum to super patent. To co potrzebne jest pod ręką bez grzebania w pudełku. Stojąc na środku Dunajca zawsze było mi wtedy jakoś niezręcznie ☺. Jedyny minus to cena....

• Like 2

Też mnie wkurzał nadmiar tych woreczków. Zerknij na to http://www.rybomaniak.pl/product.php/wedki_kolowrotki_zylki,5261.html

Ja używam trzech od bodajże dwóch lat i ogólnie jestem zadowolony. Kejtki utrzymują zapach, choć pudełko na pewno nie jest szczelne w 100%. Jedno zamknięte wsadziłem na próbę pod wodę i niestety nabrało jej do środka. Chciałem, gdyby było faktycznie szczelne, trzymać w nim różne gumki pozalewane smrodkami, ale ten pomysł upadł. Za to Keitechy mają się dobrze. Link podałem przypadkowo. Może znajdziesz w lepszej cenie, no i pudełka z tymi uszczelkami też są różne.

Normalne pojemniki do gum ,tylko gumki o różnych kolorach wkładasz oddzielnie w woreczkach jak do tej pory do przegródek normalnego pudełka (boxu) .Mam sześć pudełek z gumami + jedno z główkami i w każdym jest siedem przegródek .Całość mieści specjalna torba do której wchodzą tylko boxy .Torba ma jeszcze dwie kieszenie po bokach i kieszeń wewnętrzną na duperele .W jedną przegródkę można spokojnie włożyć nawet trzy , cztery woreczki szczelnie zamknięte. Policz zatem ile rodzai różnych gum się zmieści . Nie róbcie koledzy problemów gdzie ich na prawdę nie ma :).Chodzi o coś takiego

$(KGrHqZ,!lwFJWvrv(-FBSYMPMibkg~~60_57.J

Edytowane przez mrWhite7

Tylko czy noszenie takiej dodatkowej torby jest wygodne w porównaniu z kamizelka ? Na łódkę może i tak ale ganiac po brzegu lub brodzac wątpię.Tak czy inaczej smrodek wywietrzeje po wyciagnieciu ich z oryginalnych opakowań(mają tam mokro,dużo smrodku) a przecież nie o to chodzi.Jedynym sposobem jest uzbroić po 2,3 sztuki z koloru i wrzucić do paczki.Tak ja robie i zamiast nosić 15 paczek mam ich 3-4.Reszta leży w aucie :)

Niestety jak chcemy żeby smrodek się utrzymał to innej rady nie ma :) i dalej trzeba go wachac :)

Edytowane przez adriano

Tylko czy noszenie takiej dodatkowej torby jest wygodne w porównaniu z kamizelka ? Na łódkę może i tak ale ganiac po brzegu lub brodzac wątpię.Tak czy inaczej smrodek wywietrzeje po wyciagnieciu ich z oryginalnych opakowań(mają tam mokro,dużo smrotku) a przecież nie o to chodzi.Jedynym sposobem jest uzbroić po 2,3 sztuki z koloru i wrzucić do paczki.Tak ja robie i zamiast nosić 15 paczek mam ich 3-4.Reszta leży w aucie :)

Tylko skąd skombinować tyle oryginalnych opakowań :) Zwykły  zamykany woreczek gumkom nie zaszkodzi ?