godski Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ostatnio sporo szczupaków łowię na Fatso 10 i Bustery.Wpadłem na pomysł aby "dozbroić" Fatso w grzechotkę . Taką jak na przykład w Busterach.Czy ktoś już to przerabiał? Szukam kogoś kto się tego podejmie. Oczywiście Fatso ma mieć taka samą pracę jak przed operacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Fatsiak ma ołów z przodu nisko osadzony. Ciężko będzie tam coś dorzucić, nie zmieniając pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Ostatnio sporo szczupaków łowię na Fatso 10 i Bustery.Wpadłem na pomysł aby "dozbroić" Fatso w grzechotkę . Taką jak na przykład w Busterach.Czy ktoś już to przerabiał? Szukam kogoś kto się tego podejmie. Oczywiście Fatso ma mieć taka samą pracę jak przed operacją.Andrzej, próbowałeś łowić na Fatso14 jak wyniki czy używać go do łowienia z ręki czy do trolla? Łowię z sukcesami dużo na F10 w kolorze RHP, 14 lezy w pudle i czeka na debiut. Edytowane 7 Grudnia 2015 przez tomaszGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Andrzej, próbowałeś łowić na Fatso14 jak wyniki czy używać go do łowienia z ręki czy do trolla? Łowię z sukcesami dużo na F10 w kolorze RHP, 14 lezy w pudle i czeka na debiut. Dawno temu. Bez wyników. Obecnie nie używam tak cięzkich przynęt. Szkoda łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Może niech się jakiś doświadczony lurebuilder wypowie, ale wydaje mi się, że z technicznego punktu widzenia to jest niemożliwe, aby nie stracił pracy.Trzeba go ciąć na połówki wyżłobić w środku dziurę i dać metalowe kulki. Po cięciu i sklejeniu fatsiak się zrobi węższy o ścinki z krojenia, co raczej pomiesza całkiem szyki. Jest za to inna rozsądniejsza opcja, poprosić kogoś, aby zrobił jerka na wzór fatsiaka tylko dodał do środka grzechotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Może niech się jakiś doświadczony lurebuilder wypowie, ale wydaje mi się, że z technicznego punktu widzenia to jest niemożliwe, aby nie stracił pracy.Trzeba go ciąć na połówki wyżłobić w środku dziurę i dać metalowe kulki. Po cięciu i sklejeniu fatsiak się zrobi węższy o ścinki z krojenia, co raczej pomiesza całkiem szyki. Jest za to inna rozsądniejsza opcja, poprosić kogoś, aby zrobił jerka na wzór fatsiaka tylko dodał do środka grzechotkę Może warto zgłosić do źródła, czyli do Piotra Piskorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 A ja myślę, że najrozsądniej jest łowić na oryginalnego skoro są efekty bo przeróbki to może być gra nie warta świeczki pod względem finansowym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) ja zrobiłem takie fasco nawet gdzieś mam film z jego pracą niestety trochę się zmienia, ale według mnie na plus nawet mam takie jeszcze gdzieś Edytowane 7 Grudnia 2015 przez marceli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 A ja myślę, że najrozsądniej jest łowić na oryginalnego skoro są efekty bo przeróbki to może być gra nie warta świeczki pod względem finansowym.Lepsze jest wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ostatnio sporo szczupaków łowię na Fatso 10 i Bustery.Wpadłem na pomysł aby "dozbroić" Fatso w grzechotkę . Taką jak na przykład w Busterach.Czy ktoś już to przerabiał? Szukam kogoś kto się tego podejmie. Oczywiście Fatso ma mieć taka samą pracę jak przed operacją.Nie znam wewn. struktury...ale już mam kilka projektów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Andrzej a co powiesz na operacje za pomoca wiertla, w wywiercony otwor wsadzic cos takiegohttps://www.kanalgratis.se/sv/bauer-power-rattles-redotwor zakleic szpachla? Nie wiem na ile to zmieni prace. Mozna jakies stare sfatygowane do testow poswiecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Andrzej a co powiesz na operacje za pomoca wiertla, w wywiercony otwor wsadzic cos takiegohttps://www.kanalgratis.se/sv/bauer-power-rattles-redotwor zakleic szpachla? Nie wiem na ile to zmieni prace. Mozna jakies stare sfatygowane do testow poswiecic.Właśnie o czymś takim pomyślałem. Tylko gdzie wiercić? Fatso pracuje kolebiąc się na boki więc trzeba by to umieścić prostopadle do osi przynęty.Te tubki mają 20 mm. Ciekawe czy po wrzuceniu do środka i zaszpachlowaniu będą słyszalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) Właśnie o czymś takim pomyślałem. Tylko gdzie wiercić? Fatso pracuje kolebiąc się na boki więc trzeba by to umieścić prostopadle do osi przynęty.Te tubki mają 20 mm. Ciekawe czy po wrzuceniu do środka i zaszpachlowaniu będą słyszalne. te nie zdają egzaminu w fasco za słabe Edytowane 7 Grudnia 2015 przez marceli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Właśnie o czymś takim pomyślałem. Tylko gdzie wiercić? Fatso pracuje kolebiąc się na boki więc trzeba by to umieścić prostopadle do osi przynęty.Te tubki mają 20 mm. Ciekawe czy po wrzuceniu do środka i zaszpachlowaniu będą słyszalne. Też się nad tym zastanawiałem. Można pomyśleć coś w tym kierunku.Może jakąś szklana rurką? Cos co da dobra akustykę,a nie bedzie trzeba zbytnio ingerować w woblera. Jak kto wyżej pisał, rozcinanie woblera dokładanie kulek mija się chyba z celem. Prościej będzie po prostu skopiować, odlać z piany,bądź jakiegoś plastiku.Ewentualnie widziałem kiedyś patent z dokładaniem 2 skrzydełek jak od obrotówki na dodatkowym kółku, ale czy da to zamierzony efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Godski weź zaznacz punktakiem srodek oka przynety i przewierc go wiertlem powiedzmy 2 mm tylko musisz to zrobić dobrze. Jak wyjdzie po środku oka z drugiej strony to znaczy ze udało Ci się. Masz już otwór prowadzący. Bierzesz wiertło do drewna 10mm i wiercisz w środku oka otwór ok 1mm głębokości, to samo robisz z drugiej strony. Teraz zakładasz wiertło 8mm i lecisz z otworem na wylot. Teraz najlepsza część idziesz do sklepu kupujesz browara w puszce i go wypijasz :D :D tylko pamiętaj jeden browar a nie 28 bo wtedy może Ci przeróbka nie wyjść. Jak juz masz pusta puszkę wycinasz z niej ścianki i w otrzymanym arkuszu amelinium wycinasz używając wycinaka krążki 10mm średnicy. Używając super glue wklejasz jeden krążek amelinium w 10mm otwór. Odwracasz przynętę, w środek wrzucasz kulkę stalowa 7 mm i z drugiej strony wklejasz 10mm krążek. Na to już tylko jakieś oczy 3d 10mm i 1-2 warstwy jakiegoś lakieru typu Hartzlack. Pozdr M 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Co łeb to łeb...zrobię tak w swoim raz się żyje ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Materiał w fatsiaku okazał się conajmniej podły i łatwo kruszący, za co oni biorą tyle kasy...więc opracowałem patent ze starego świetlika będzie plastikowa rurka w, której tępem niejednostajnie przyśpieszonym posuwać się będą 2 trochę jednak mniejsze kulki niż 7mm Foty przymiarki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Godski weź zaznacz punktakiem srodek oka przynety i przewierc go wiertlem powiedzmy 2 mm tylko musisz to zrobić dobrze. Jak wyjdzie po środku oka z drugiej strony to znaczy ze udało Ci się. Masz już otwór prowadzący. Bierzesz wiertło do drewna 10mm i wiercisz w środku oka otwór ok 1mm głębokości, to samo robisz z drugiej strony. Teraz zakładasz wiertło 8mm i lecisz z otworem na wylot. Teraz najlepsza część idziesz do sklepu kupujesz browara w puszce i go wypijasz :D :D tylko pamiętaj jeden browar a nie 28 bo wtedy może Ci przeróbka nie wyjść. Jak juz masz pusta puszkę wycinasz z niej ścianki i w otrzymanym arkuszu amelinium wycinasz używając wycinaka krążki 10mm średnicy. Używając super glue wklejasz jeden krążek amelinium w 10mm otwór. Odwracasz przynętę, w środek wrzucasz kulkę stalowa 7 mm i z drugiej strony wklejasz 10mm krążek. Na to już tylko jakieś oczy 3d 10mm i 1-2 warstwy jakiegoś lakieru typu Hartzlack. PozdrMSuper pomysł. A dlaczego akurat oko? I może lepiej 2 kulki się sprawdzą? Jedna o drugą będzie uderzała.Ma ktoś może przekrój Fatsiaka 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dlatego w oko, bo po przyklejeniu oka 3d nie będzie śladu po Twoim zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Dlatego w oko, bo po przyklejeniu oka 3d nie będzie śladu po Twoim zabiegu Na tym akurat mi nie zależy. Na utrzymaniu oryginalnej pracy i głośnej grzechotce tak. Dlatego chcę patent Melanżyka umieścić w najkorzystniejszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Super pomysł. A dlaczego akurat oko? I może lepiej 2 kulki się sprawdzą? Jedna o drugą będzie uderzała.Ma ktoś może przekrój Fatsiaka 10? Wszystko zależy od wielkości kulek. Jak dasz małe kulki to raczej będą robić mniej hałasu niż jedna większa. Kulki uderzają o amelinium z obu stron i to dość dobrze hałasuje. Ja robię tym sposobem grzechotki u siebie w Piraniach. PozdrM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wszystko zależy od wielkości kulek. Jak dasz małe kulki to raczej będą robić mniej hałasu niż jedna większa. Kulki uderzają o amelinium z obu stron i to dość dobrze hałasuje. Ja robię tym sposobem grzechotki u siebie w Piraniach. PozdrMMelek co byśmy bez Ciebie zrobili, a teraz musisz się dzieckiem zająć i będzie klops. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroo2009 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Wszystko zależy od wielkości kulek. Jak dasz małe kulki to raczej będą robić mniej hałasu niż jedna większa. Kulki uderzają o amelinium z obu stron i to dość dobrze hałasuje. Ja robię tym sposobem grzechotki u siebie w Piraniach. PozdrMZ kazda pirania nowa puszka piwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Patrząć na Fatsiaka wywierciłbym otwór na głowie, pomiędzy oczami i osią w kierunku oczka do mocowania dolnej kotwicy. Tak po skosie w dół. Metalowa grzechotka do woblerów z All za 3zł, średnica ok.5mm, klej i heja! Obciązenie pozostałoby wciaż w maxymalnie przedniej części i co ważne w osi jerka. Fatsiak waha sie z prawej na lewą i już sama zmiana kotwic na grubsze zmienia jego pracę, także z numer z okiem może nie przejść. Zwłaszcza przy 10cm wersji kiedy kulka będzie za ciężka.Ale to takie tam moje pitolenie nie poparte wiedzą praktyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zastanawiałem się nad tym i sądzę, że gdyby podczas "wahnięć" kulka zdążała przemieszczać się z jednej skrajnej strony na drugą to wahnięcia byłby głębsze(obszerniejsze) a, że wg mnie nie będzie zdążać praca będzie bardziej nieregularna, na ile wróżbitą Maciejem nie jestem, wynik eksperymentu pokaże zarówno to jak i wynik in plus czy wręcz przeciwnie. Tyle, że u mnie fatsiak 14s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi