talon Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Chciałem poszerzyć swoją wiedzę na temat PZW.Rozumiem,dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 A mnie ciekawi jedna kwestia. Mam opłacone same członkostwo w Siedleckim okręgu, i chcąc skorzystać ze zniżki na okręgówkę w tymże okręgu, opłacam wpierw okręgówkę w Mazowieckim. Czy mając te dwie opłaty (bez okręgowej Siedleckiej) wolno mi już łowić na Mazowieckich wodach, czy muszę mieć jednak zrobione wszystkie opłaty w kole macierzystym. Od poniedziałku znajdę się w takiej sytuacji i bardzo mnie to ciekawi, bo nad wodę ciągnie jak diabli. Potwierdzi lub zaprzeczy ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Zezwolenie na wędkowanie w okręgu mazowieckim dostałeś, więc możesz tam łowić. Jeśli zechcesz łowić w okręgu siedleckim, wówczas musisz opłacić tutaj składkę okręgową, podobnie jak w każdym innym okręgu.Obniżona składka okręgowa w siedleckim przysługuje każdemu członkowi koła okręgu siedleckiego, który opłaci składkę okręgową gdzie indziej (nie tylko w mazowieckim). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Robercie, zgodnie z Twoją sugestią wpisy na temat zmian w RAPR zostały przeniesione do wątku Zmiany w Regulaminie 2016.Tam zapraszam wszystkich uczestników do dyskusji i wskazywania kolejnych błędów naszych prawodawców. Bartek - bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Witaj BartkuCzy mógł byś przedstawić jak wygląda to z puntu formalnego przeniesienie się do innego koła w innym Okręgu ???Czy to jest standardowa procedura jak w przypadku zmiany koła w granicach macierzystego okręgu zgodnie z § 10 ust. 3 Statutu PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Tak Karolu, zmiana Koła jest zmianą Koła, bez względu na przynależność okręgową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Ciekawe jak wygląda wówczas sprawa opłaconych już składek na 2016r - rozumiem że wiąze się to z opłatą okręgową w nowym okregu.Okręg do , którego mam zamiar się przenieść ( takie są plany ) posiada z obecnym moim okręgiem pełne porozumienie... Edytowane 14 Lutego 2016 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ciekawe jak wygląda wówczas sprawa opłaconych już składek na 2016r - rozumiem że wiąze się to z opłatą okręgową w nowym okregu.Okręg do , którego mam zamiar się przenieść ( takie są plany ) posiada z obecnym moim okręgiem pełne porozumienie... Jeśli zamierzasz się przenieść z uwagi na to że Twój okręg z innym pożądanym nie ma porozumień a ten do którego chcesz się przenieść ma z pożądanym porozumienie to i tak musisz opłacić składkę okręgową w tym okręgu do jakiego chcesz przejść mimo porozumień bez dopłat pomiędzy Twoim obecnym okręgiem a tym do jakiego planujesz się przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 W bieżącym roku nie możesz się przenieść. Opłacenie składki członkowskiej (ogólnokrajowej 75 zł) w Kole skutkuje Twoim członkostwem w tymże. Składki okręgowe możesz opłacić w dowolnej liczbie Okręgów w kraju, to nie powoduje zmiany Twojej przynależności do Koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Co do składki okręgowej to rozumiem - też mam takie zdanieCiekawe jak z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Jeśli zamierzasz się przenieść z uwagi na to że Twój okręg z innym pożądanym nie ma porozumień a ten do którego chcesz się przenieść ma z pożądanym porozumienie to i tak musisz opłacić składkę okręgową w tym okręgu do jakiego chcesz przejść mimo porozumień bez dopłat pomiędzy Twoim obecnym okręgiem a tym do jakiego planujesz się przenieść. Wybacz, nic nie zrozumiałem, ubierz to w interpunkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No Bartek Ci napisał, chyba że jeszcze o coś innego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Chyba masz Andrzeju numer, zadzwoń.Ja utopiłem telefon, nie mam numerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wybacz, nic nie zrozumiałem, ubierz to w interpunkcję. Jeśli zamierzasz się przenieść z uwagi na to, że Twój okręg z innym pożądanym nie ma porozumień a ten do którego chcesz się przenieść ma z pożądanym porozumienie to i tak musisz opłacić składkę okręgową w tym okręgu do jakiego chcesz przejść, mimo porozumień bez dopłat pomiędzy Twoim obecnym okręgiem a tym do jakiego planujesz się przenieść. Dla mnie logiczne wystarczy wczytać się w tekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czyli rozumiem zmiana przynależności do koła , okręgu jest możliwa w danym roku kalendarzowym tylko przed fizycznym faktem opłacenia składek w dotychczasowym okręgu.Jak to się ma do faktu zmiany warunków tak jak by ''umowy'' czyli po fakcie opłacenia składki zmieniają się istotnie zapisy zawarte we wcześniejszych ustaleniach i warunkach połowu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wybacz Przemku, tak długie zdanie bez interpunkcji jest trudne do rozebrania na pojedyncze myśli. Bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Nie kumam pytania - 604 970 633 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Czyli rozumiem zmiana przynależności do koła , okręgu jest możliwa w danym roku kalendarzowym tylko przed fizycznym faktem opłacenia składek w dotychczasowym okręgu.Jak to się ma do faktu zmiany warunków tak jak by ''umowy'' czyli po fakcie opłacenia składki zmieniają się istotnie zapisy zawarte we wcześniejszych ustaleniach i warunkach połowu ??? Zmiana okręgu czy koła jest możliwa przed opłaceniem składki podstawowej członkowskiej, wówczas wybierasz sobie zarówno koło jak i okręg do jakiego chcesz przynależeć, możesz też opłacić sobie w innych okręgach opłatę okręgową by mieć więcej wód w okręgach z jakimi Twój nie ma np. porozumień. Zawsze możesz zażądać zwrotu składek choć w praktyce nie oddadzą Ci pewnie, wszystko zależy od tego jaka sytuacja, w okręgu rzeszowskim ponoć zwracają składki, poczytaj temat http://jerkbait.pl/topic/68974-pzw-okr%C4%99g-rzesz%C3%B3w-zakaz-brodzenia-zerwane-porozumienia/ Edytowane 14 Lutego 2016 przez Hunter_pike 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Dzięki za info .... to nie chodzi już o zwrot składek , a o zasady panujące w moim okręgu Nie mam zamiaru więcej finansować swoimi składkami i kilkunastu moich kolegów również , Okręgu który nie wywiązuje się z swoich zadań itp... ogólnie dłuższa historia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Więcej potrzeba członków tego związku, którzy są świadomi, po co i dla kogo przekazują swoje pieniądze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Można należeć tylko do jednego koła, równocześnie wnosząc składki w wielu okręgach współuczestnicząc w kosztach zagospodarowania wód, można się do woli przenosić w trakcie roku składkowego bez dodatkowych opłat jeśli odbywa się to w ramach tego samego okręgu. Składki członkowskie okręgowe i ogólnozwiązkowe są bezzwrotne, albowiem nie jest to opłata za usługę albo niedostarczony towar, tylko prawnie przewidziany - prócz pracy społecznej - trybut finansowy uczestnika. Statut mamy jak widać doskonały, tylko percepcja ani nasze uczynki za nim nie nadążają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 PanowieJest czas walnych zgromadzeń członków kół, pamiętajcie, by tam być. Walne to najwyższa władza każdego szczebla. Tam zapadają decyzje, które wpływają na Wasz los. Tam możecie zmieniać rzeczywistość Waszego wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 U mnie już po na plus klepnięty górny wymiar szczupaka na 80 cm, zawody spinningowe na żywej rybie w tym roku i plan zagospodarowania wody też na plus. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Kolego @Hunter pike a czy górny wymiar ochronny nie musi zatwierdzić ZO? Został on ustanowiony na jednym wybranym obwodzie rybackim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi