Skocz do zawartości

PZW od kuchni

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Prezes często odbiera zapłatę w naturze: "ty pie.... ny złodzieju, gdzie ryby z zarybienia", ewentualnie: "ch...u, przepijasz nasze składki" - tego typu teksty pojawiają się nad wodą i czasem na walnym. Tak najczęściej wyglądają "zarobki" prezesa.

Rozumiem że każdy prezes to emeryt ze skłonnościami sado-maso :lol:

Nikt z członków władz i organów Koła, Okręgu, czy Zarządu Głównego nie jest na etacie i nie pobiera wynagrodzenia. 

Zarządy poszczególnych szczebli organizacyjnych mogą ustalić dietę za obecność na posiedzeniu, można również uzyskać zwrot kosztów dojazdu na posiedzenie.

Nikt z członków władz i organów Koła, Okręgu, czy Zarządu Głównego nie jest na etacie i nie pobiera wynagrodzenia. 

Zarządy poszczególnych szczebli organizacyjnych mogą ustalić dietę za obecność na posiedzeniu, można również uzyskać zwrot kosztów dojazdu na posiedzenie.

To jeśli tak jest to kto poświęci swój cenny czas, przecież wielu z nas pracuje i nie ma czasu nawet na ryby, to skąd wziąć odpowiednich ludzi z pasją, kasą i masą wolnego czasu, ja takich nie znam.

Gość outsider44

Pod warunkiem, że nie łączą funkcji społecznych z administracyjnymi.

To jeśli tak jest to kto poświęci swój cenny czas, przecież wielu z nas pracuje i nie ma czasu nawet na ryby, to skąd wziąć odpowiednich ludzi z pasją, kasą i masą wolnego czasu, ja takich nie znam.

Na przykład ja poświęcam, już z górą 7 rok. I mogę.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Wszyscy prezesi których znam też twierdzili i twierdzą że robią lub zrobili dobrą robotę, no i skutki widać jak na dłoni :lol:

Jeden to nawet "zarybił" sandaczem rzeczkę którą później zmonitorowano pod kątem występowania ichtiofauny w zlewni tej rzeczki,okazało się że mimo bodajże 20000sztuk rzekomo wpuszczonych, naukowcy nie stwierdzili nawet jednej sztuki :angry:

Gość outsider44

Wszyscy prezesi których znam też twierdzili i twierdzą że robią lub zrobili dobrą robotę, no i skutki widać jak na dłoni :lol:

Jeden to nawet "zarybił" sandaczem rzeczkę którą później zmonitorowano pod kątem występowania ichtiofauny w zlewni tej rzeczki,okazało się że mimo bodajże 20000sztuk rzekomo wpuszczonych, naukowcy nie stwierdzili nawet jednej sztuki :angry:

A gdzie to było i kiedy? Jacy naukowcy?

No nie, nie jestem prezesem Koła czy też Okręgu. Jestem w KR. Patrzę na ręce. Staram się przekonywać do pewnych przedsięwzięć a doradzać inne.

Tak jak pisałem. Staram się na miarę moich możliwości robić to dobrze.

Ps. Żądam osobiste pytanie. Czy kiedykolwiek zrobiłeś cokolwiek dla Stowarzyszenia którego jak domniemuję jesteś Członkiem?

Będę zobowiązany za odpowiedź.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka