Jerzy Kowalski Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Może któryś z Kolegów ma konstruktywne pomysły? ZG PZW zaprasza do konsultacji - https://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/233876/60/konsultacje_projektu_nowego_statutu_pzw Mam (miałem), wciąż aktualne kilkanaście punktów, przed laty przekazane delegatom na zjazd obradujący nad zmianami w statucie, za pośrednictwem grupy tychże delegatów w tym obecnie ustępującego Prezesa, który był wtedy delegatem. ;-) Dotyczyły demokratyzacji organizacji, ograniczenia liczby kadencji pełnienia funkcji, przygotowywania sukcesji, angażowania członków w działania stowarzyszenia, wolontariatu i zwrotu kosztów, kwestii finansowania, zewnętrznej aktywności itp. Główne zmartwienie większości sprowadzało się do tego czy nie jest to "zamach na wypłacanie diet działaczom". ;-) Przypuszczam, że i "członkom stojącym w oczekiwaniu" też nie w smak byłyby zmiany oczekujące uczestniczenia w działanaiach stowarzyszenia albo adekwatnego finansowania działań czy pracy najemnej potrzebnej wobec braku zainteresowania uczestniczeniem. A Czesi, Słowacy, Słoweńcy (żeby przywołać kilka przykładów) potrafią aktywnie realizować konstytucyjne prawo do zrzeszania się (to z preambuły do prawa o stowarzyszeniach)... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 https://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/234825/60/xxxii_krajowy_zjazd_delegatow_pzw" W trakcie wyborów do władz i organów PZW część delegatów opuściła salę. Pozostali delegaci wybrali członków Zarządu Głównego PZW, Głównej Komisji Rewizyjnej oraz Głównego Sądu Koleżeńskiego):" (część)Pięćdziesięciu niezadowolonych z prowadzenia obrad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Nie doczytałem się - ta nowa pani prezes to z frakcji ORMO, MO, SB, czy WSW?Dla reszty "działaczy" to przecież kluczowa informacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Ta koleżanka była wcześniej sekretarzem, więc wszystko zostało w rodzinie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 A taki memik już dostałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 " W trakcie wyborów do władz i organów PZW część delegatów opuściła salę. Pozostali delegaci wybrali członków Zarządu Głównego PZW, Głównej Komisji Rewizyjnej oraz Głównego Sądu Koleżeńskiego):" (część)Pięćdziesięciu niezadowolonych z prowadzenia obrad... Tutaj całość - https://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/234874/60/oswiadczenie_przewodniczacego_xxxii_krajowego_zjazdu_delegatow_pPodejrzewam, że to była dobrze przemyślana strategia, formalnie nie do podważenia. Tylko, czy to naprawdę było potrzebne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Strategia jaka? W którą stronę? Rzuciłem okiem na Zarząd, Komisję itp, nie ma nikogo z Mazowieckiego/Warszawy. Jak to interpretować? https://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/234929/60/xxxii_krajowy_zjazd_delegatow_pzw__analiza_geograficznaZa to jest Kol. Tomczak z Pzw Chełm, który mi kartę wypisywał jak mialem 14 lat Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 A co z nowym statutem? Był dyskutowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 To jest projekt, który nadal podlega konsultacjom. Do zmian w statucie zwołuje się zjazd nadzwyczajny, tylko w tym celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2022 Tutaj całość - https://www.pzw.org.pl/zgpzw/wiadomosci/234874/60/oswiadczenie_przewodniczacego_xxxii_krajowego_zjazdu_delegatow_pPodejrzewam, że to była dobrze przemyślana strategia, formalnie nie do podważenia. Tylko, czy to naprawdę było potrzebne? No tak. Tylko co to ma wspólnego z wędkarstwem? Toć to polityka prima sort jak by Gienek z Plutycz powiedział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Chcieliście firmy świadczącej wam usługi, zamiast oddolnego stowarzyszenia, to i dyrekcję macie.. mieć musicie Pełna projekcja postkomunistycznego kanonu umysłowego. Czyli my - oni.. Oni zawsze niedobrzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 A propos majówki - https://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/235214/61/sezon_polowu_szczupaka_zaczyna_sie_od_1_maja_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 A propos majówki - https://www.pzw.org.pl/siedlce/wiadomosci/235214/61/sezon_polowu_szczupaka_zaczyna_sie_od_1_maja_Heheh jednak są ludzi, którzy czytać ze zrozumieniem nie potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Chcieliście firmy świadczącej wam usługi, zamiast oddolnego stowarzyszenia, to i dyrekcję macie.. mieć musicie Pełna projekcja postkomunistycznego kanonu umysłowego. Czyli my - oni.. Oni zawsze niedobrzy A gdzie w tym zwyczajna uczciwość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Chodzi Ci o uczciwość członka? Zwyczajnego członka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Czyli my - oni.. Oni zawsze niedobrzy Tak jak każdy kolejny rząd jest wrogiem Polski i narodu polskiego, tak władze PZW są największym wrogiem wędkarzy, wód i ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Raczej to my nie dorastamy - i jako obywatele i członkowie stowarzyszenia. Regularnie strojeni anty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Chodzi Ci o uczciwość członka? Zwyczajnego członka ? Nie - chodzi mi o uczciwość tych wybranych przez szeregowych członków działaczy. Przez kruczki prawne zablokowali możliwość udziału w zarządzaniu związkiem wszystkim "niepokornym" A odnośnie Twojego poprzedniego posta taka refleksja się nasuwa... Firma ma dyrektorów - no to są dyrektorzy biur okręgu, a wszyscy z zarządu to jak kiedyś komitet zakładowy hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SALMOO Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Koledzy przepis na który się powołują jest nie aktualny orzeczenie Najwyższego Sądu Administracyjnego z 5.06.2011r brzmi sobota jest dniem równorzędnym z dniem ustawowo wolnym od pracy w rozumieniu 57 paragraf 4 k.p.a ,więc łowimy 30 kwietnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 No tak działa nasz związek - uje...ć wędkarza.Ktoś pojedzie na majówkę, ale w sobotę - zakaz... Jak by jeden dzień na końcu okresu miał jakiekolwiek znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2022 (edytowane) @SALMOO, nie mylisz przypadkiem praw, kodeksów itp? Tam nie chodziło o administracyjne terminy 14dniowe na odwołanie itp? Jedni w soboty pracują inni nie, jedni maja otwarta poczte w swoim mieści inni nie w swojej wsi. @eRKa, a tu nie chodzi o ryby? Czy tylko wedkarze są w tej układance jak słyszę "majówka" to widzę % a poza tym co to za majówka 30 kwietnia nie musisz opłacać karty i dobrowaolnie przystępować do stowarzyszenia, którego zasady/regulaminy Ci się nie podobają. Udanych połowów od 1 mają Edytowane 27 Kwietnia 2022 przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 @SALMOO, nie mylisz przypadkiem praw, kodeksów itp? Tam nie chodziło o administracyjne terminy 14dniowe na odwołanie itp? Jedni w soboty pracują inni nie, jedni maja otwarta poczte w swoim mieści inni nie w swojej wsi. @eRKa, a tu nie chodzi o ryby? Czy tylko wedkarze są w tej układance jak słyszę "majówka" to widzę % a poza tym co to za majówka 30 kwietnia nie musisz opłacać karty i dobrowaolnie przystępować do stowarzyszenia, którego zasady/regulaminy Ci się nie podobają. Udanych połowów od 1 mają Jeśli chodzi o mnie to zupełnie nie interesują mnie ryby jako pożywienie. Mam co jeść, głodny nie chodzę... Nie interesują mnie też %...I gdzieś wspomniałem, że dobrze byłoby wprowadzić zakaz wędkowania na pół roku. Od 1 stycznia do 30 czerwca. Uważam, że nie ma ryb "szlachetnych" pospolitych, chwastu rybnego. Każdy gatunek powinien mieć możliwość odbycia rozrodu w spokoju.Tak jest w Anglii która jest kolebką wędkarstwa sportowego, Chyba podobnie jest w Czechach. Ale w sytuacji jaka jest dzisiaj - co tak realnie daje ten jeden dzień???? Ochrona ryb? Czy też irytacja wędkarzy? Nie mam wyboru - chcąc wędkować muszę opłacić, jako, że związek jest monopolistą w użytkowaniu wód w mojej okolicy... A stawy z karpikami zasadniczo mnie nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Aż sobie przeczytałem i wyrok i uzasadnienie... Akurat uzasadnienie jest wyraźnie napisane i w konkluzji zaznaczone iż w POSTĘPOWANIACH SĄDOWYCH WYŁACZONO przepisy o upływie terminów w soboty...Nijak ma sie to do końca okresu ochronnego i zapisów o dniu ustawowo wolnym od pracy, bo raczej ma tu zastosowanie innych kodeksów, mówiących o dniach pracy w ktorych jest wyraźnie zaznaczony jedynie pięciodniowy tydzień, bez wskazania że dodatkowym wolnym ma być sobota.Życzę więc nadgorliwym fascynujących batalii przed Sądami w przypadku odmowy przyjęcia mandatu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) „NOWY PREZES i AFERA na WYBORACH w PZW czyli WSZYSTKO BĘDZIE PO STAREMU” w YouTube Edytowane 1 Maja 2022 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi