ictus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Hejka! Właśnie spłynęło do mnie trochę nowych przynęt.Mam teraz dylemat czy poza szczupolami mogę je wykorzystać do połowu innych ryb. Chciałbym je dobrać do 3 typów łowisk:a) zalew Soliński zalew Zegrzyńskic) rzeki (ich będzie kilka: Wisła, Bóg, Narew, San górski i nizinny) Może podpowiecie czy waszym zdaniem inne gatunki poza Szczupolem mogą się na nie skusić. Gdy je zamawiałem myślałem także o innych rybach - ciekawy jestem do jakich gatunków faktycznie się nadają.Wiem że powinienem sprawdzić je nad woda i tak zrobię jednak każda podpowiedź skróci czas testów i może przyniesie RYBĘ ŻYCIA Dołączam obrazek na którym są wszystkie przynęty które mam przed sobą - w identycznej kolorystyce. Za każdą radę i komentarz będę niezwykle wdzięczny. Oznaczyłem je numerami żeby było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Jak dla mnie to typowe przynęty szczupakowe, na ZZ mogą się sprawdzić wiosną (maj) na płyciznach. Osobiście nie użyłbym żadnej z nich - mam swoje ulubione wynalazki i się ich trzymam. Kompletnie nie widzę dla nich zastosowania na Wiśle, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgadzam się z Krzyśkiem. To są wg mnie przynęty na nic konkretnego, więc do... ekhm ... na szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 i to takie... głodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 <_< Mam jednak nadzieję że szczupaki będą je gryźć jak wściekłe Muszą się na coś przydać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Może na brelok do kluczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Takimi lamanymi mniejszymi popróbuj skusic bolenia. Moze sie oszuka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Te dwie małe (5,4) chciałem właśnie przetestować na bolkach - miały udawać uklejki - boję się że mogą być minimalnie za krępe. W szybkim nurcie nr 5 się wykłada - po 15 sekundach wychodzi do powierzchni, lekko chlapie leżąc na boku i natychmiast nurkuje ponownie - może usunę z niej ster Myślałem też żeby nr 3 także sprawdzić na bolku ale nie wiem czy praca tej przynęty nie jest za szeroka. Tu widać jak pracuje: http://www.youtube.com/watch?v=CfDWFXj9V94&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASSOjbait Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Próbuj, może trafiłeś w sedno, ja jednak kupiłbym przynęty zrobione po to, żeby łowić bolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 ... W szybkim nurcie nr 5 się wykłada - po 15 sekundach wychodzi do powierzchni, lekko chlapie leżąc na boku i natychmiast nurkuje ponownie - może usunę z niej ster... a moze okaze sie lowny? ja jeszcze nie widzialem chorej ryby plywjacej jak od linijki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ictus Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Wypróbuje ją przed przeróbkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi