Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam, że po prostu są produkty bardziej i mniej udane. Mam/miałem kilka rzeczy od Simms i ta reguła się sprawdza.

Ja tam z taimien nikogo nie znam, ale pani Ola która odbiera telefony mówiąc pretensjonalnym głosem "No słucham..." jest the best :D No i wysyłka na drugi dzień, która trwa tydzień.

Edytowane przez Drago
  • Like 1

hehe jak dziala Tajmen to osobny rozdzial  :D ale na jakosc produktow SIMMS wplywu nie maja. Tak sadze.

Mialem juz przypadki ze ta sama rzecz kupowana powiedzmy w Europie a w USA to dwa rozne produkty. 

I wcale nie mowie o rozmiarowce ktora potrafi sie roznic....

Pierwszy przyklad to galoty G3 europejskie bardzo szybko padaly....."amerykanskie wersje" zyja po 5 i wiecej lat. U mnie na przyklad 9!

Nie mowie ze nie musialm nic podkleic bo obcierki w trakcie uzytkowania to norma ale wyplukana membrana Gore Tex?? Tego jeszcze nie grali a takie glosy tu na forum padaly. "wyplukanie" czy poprostu rozszczelnienie membrany spotkalem tylko w galotach Vision....po 3 latach zaczely lac jak bym w jeansach do wody wchodzil. Ale 3 lata to i tak bardzo dobry wynik przy czestotliwosci okolo 100 razy w roku na tylku. 

Nie mniej jak napisalem na poczatku tego watku....SIMMS idealny nie jest i wpadki sie im trafiaja i to wcale nie rzadko

Edytowane przez Wiktor

U mnie freestony vibram, po pięciu wyjściach 3 godzinnych, zaczęła  się odklejać pierwsza podeszwa w obydwu butach. Buty  kupione w USA.

A bo Wy tam na Podhalu to macie tyle kamieni ze sie wszystko rozpada  ;)

Zartuje oczywiscie....czyli moja teoria zostaje mocno nadszarpnieta  :lol:

A bo Wy tam na Podhalu to macie tyle kamieni ze sie wszystko rozpada  ;)

Zartuje oczywiscie....czyli moja teoria zostaje mocno nadszarpnieta  :lol:

Nie wiem, wszyscy mówią że to buty pancerne na lata.  Możliwe że mi się trafiła wadliwa sztuka, podkleiłem i na razie jest o.k. Kupiłem drugie rivershedy,  jeszcze są w pudełku tak że się nie wypowiadam. Fakt na naszych kamieniach na Białce to żadna podeszwa długo nie pożyje.

• Like 2

Już o tym było ale tytułem potwierdzenia - Simms Pro Dry to rewelacja - mam te portki typu BiB (wysokie z szelkami) drugi sezon. Kupowałem z myślą o ekstremalnych warunkach - śnieg, deszcz, zima, wczesna wiosna, późna jesień, a praktycznie to moje podstawowe wędkarski spodnie całoroczne pod warunkiem, że temperatura nie przekracza +25 st. C (wyżej robi się trochę niekomfortowo). Są bardzo cienkie, ale obawy o uszkodzenia w krzakach okazały się złudne. Oczywiście gdy zimno wymagają pod spód docieplenia. W połączeniu z wysokimi kaloszami stosuję je też do płytkiego brodzenia. Używam też kurtki Simms Guide i jest ok., choć mam parę uwag co do mało komfortowej obsługi dużych piersiowych kieszeni (brak dostępu z boku, który jest w wyższych modelach) i braku co najmniej jednego retractora w okolicach kołnierza. Wg mnie Simms oferuje dla wędkarza optymalne ciuchy,.....tyle że o ich cenach, zwłaszcza w Pl lepiej nie gadać. Wybór topowa wędka albo super portki to trochę paranoja.

• Like 1

Ja przy 174 cm okolo 100 kg mam L i w pasie sa ok ale za dlugie. Jak spadne do 90 kg (o to walcze ;) ) to bede potrzebowal rozmiaru M

Spodnie G3 nosze MK......hehe w Polsce XL w USA Medium jak tu nie lubic hameryki ;)

Ja mam 182 wzrostu i tak ok 98cm w pasie to jaki rozmiar,L czy XL?

Robert, jaki rozmiar masz tych portek bo też się do nich przymierzam, zwłaszcza, że teraz weszła Nowa wersja kurtki i spodni więc liczę, że w końcu gdzieś je znajdę w dobrej cenie w USA :-)

Ja mam 182 wzrostu i tak ok 98cm w pasie to jaki rozmiar,L czy XL?

Moje gabaryty znasz mniej więcej, a dokładnie : wzrost 190 cm, waga 107 kg, w pasie ok.98-100 cm. Mam rozmiar XL i spokojnie wkładam pod nie gruby docieplacz. Dla Ciebie L wydaje się optimum.

Ja przy 174 cm okolo 100 kg mam L i w pasie sa ok ale za dlugie. Jak spadne do 90 kg (o to walcze ;) ) to bede potrzebowal rozmiaru M

Spodnie G3 nosze MK......hehe w Polsce XL w USA Medium jak tu nie lubic hameryki ;)

Ja przy podobnych rozmiarach mam kurtke Rivertec w rozmiarze M, zapina sie bez problemow, luz tez jest :) 

Ja przy podobnych rozmiarach mam kurtke Rivertec w rozmiarze M, zapina sie bez problemow, luz tez jest :)

bo to byla jak narazie jedna z najlepszych kurtek Simms......mialem ja wlasnie L i poszla do ludzi. Mialem tez winstopper Rivertec i byl naprawde fajny...to jak dobrze pamietam byl pierwszy w technologii soft shell....kurtka wytrzymala duzo ale szybko zszedl napis SIMMS  :D i ciazko bylo sprzedac dalej  ;) magia napisu jest wielka   :D

W zwiazku z tym ze mam klopoty z kregoslupem (dyskopatia) mam spory problem na pstragach. Juz po chwili nad woda w kamizelce obciazonej pudelkami zaczynaja mnie bolec plecy....niestety nawet kamizelki SIMMS nie daja rady. Ale od poczatku sezonu uzywam i testuje plecek czy jak to nazwac...

Problemy z plecami odeszly w niepamiec 

Mam i uzywam mniejszej torby ale duza mialem w rekach i przymierzalem. Mala jest naprawde poreczna i wygodna. Rewelacyjny dostep do pudelek,zreszta wszystko widac na filmie. Duza ma inaczej rozwiazany sposob mocowania przez co spelnia rowniez zadanie pasa biodrowego. Ma tez dodatkowo jedna wiecej duza kieszen przez co mozna zmiescic w niej np: kurtke p.deszczowa

Jak to w SIMMS tanie nie jest ale......

Widzialem tez podobne rozwiazania innych firm,nawet nie zwiazanych z wedkarstwem tak ze mozna pokombinowac ;)

Jest Simms Prodry kurteczka na wyprzedazy. Rozmiary tylko "S" oraz "M". Cena $399.99 ,ale mam kuponik na ekstra 35% upustu. Po odjeciu wychodzi $279.96.

Nie wiem ile kosztuje wysylka do Polski, ale z tego co sie orientuje do Polski wysylaja (przy niektorych produktach nie ma wysylek poza USA).

Tak na marginesie Sierra Trading Post ma czesto duzo fajnych produktow Simms po obizonych cenach. Trzeba tylko sprawdzac na biezaco. Sa to przewaznie ubranka wychodzace z obiegu. Ponizej podaje link plus numer kodu na dodatkowe 35 % upustu.

http://www.sierratradingpost.com/simms-prodry-gore-tex-jacket-waterproof-for-men~p~9665j/

Kod:   SFB8115

• Like 1

Jest Simms Prodry kurteczka na wyprzedazy. Rozmiary tylko "S" oraz "M". Cena $399.99 ,ale mam kuponik na ekstra 35% upustu. Po odjeciu wychodzi $279.96.

Nie wiem ile kosztuje wysylka do Polski, ale z tego co sie orientuje do Polski wysylaja (przy niektorych produktach nie ma wysylek poza USA).

Tak na marginesie Sierra Trading Post ma czesto duzo fajnych produktow Simms po obizonych cenach. Trzeba tylko sprawdzac na biezaco. Sa to przewaznie ubranka wychodzace z obiegu. Ponizej podaje link plus numer kodu na dodatkowe 35 % upustu.

http://www.sierratradingpost.com/simms-prodry-gore-tex-jacket-waterproof-for-men~p~9665j/

Kod:   SFB8115

Po wklepaniu kodu wychodzi 1167,08 z przesylka 

Oczywiscie jeszcze clenie i takie tam ale cena i tak zajebista  :D

Pro Dry juz mam ale jak bys jeszcze cos upolowal to dawaj  :D