Gość Kwinto Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Zgadza sie to co Kacper napisal. Buty solidne, ale do lekkich nie naleza. Sa wygodne, zero problemu przy zdejmowaniu. Rowniez nie mialem okazji testowac G3, ale Freestony mam i sobie chwale. Oczywiscie gdybym mial jeszcze raz kupowac to wzialbym Rivershed'y. Najlepszy to jest chyba wybor. Ja oczywiscie na wage nie narzekam, choc buty nie sa lekkie. Sadze jednak, ze nie ma tragedi. Waga chyba oznacza solidnosc. Natomiast nie polecam (inny temat) Simms Kinetic Jacket. Typowe dziadostwo wyprodukowane w Chinach. Dwa dni temu dostalem ta feralna kurtke. Szwy sie odpruwaja choc kurtke jeszcze na sobie nawet nie mialem. Tandeta. Napislem nawet opinie na stronie Simms, ale oczywiscie nawet jej nie opublikowali. Poza butami i woderami, moja przygoda z ta firma sie zakonczyla. Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Kwinto 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Natomiast nie polecam (inny temat) Simms Kinetic Jacket. Typowe dziadostwo wyprodukowane w Chinach. Dwa dni temu dostalem ta feralna kurtke. Szwy sie odpruwaja choc kurtke jeszcze na sobie nawet nie mialem. Tandeta. Napislem nawet opinie na stronie Simms, ale oczywiscie nawet jej nie opublikowali. Poza butami i woderami, moja przygoda z ta firma sie zakonczyla. Dzięki za ta informacje bo szykowałem się do zakupu.Właśnie dla tego założyłem ten watek żeby nie tylko piać nad "boskością" wyrobów firmy ale tez ostrzegać przed bublami.Dzięki @Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Miałem Freestony (stary model), G4, teraz używam G3..... a najlepiej wspominam, były najwygodniejsze, najlepiej sie trzymały podłoża, ani razu w nich nie wyrżnąłem orła...Patagonia Riverwalker.... G3 są wg. mnie za ciężkie,,, kawał buta, jak nasiąknie wodą to czujesz się prawie jak w miękkich snowboardowych butach .... jeżeli jeszcze lubisz chodzić za rybą, pomyśl może nad innym modelem....takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Co do butów G3 guide znalazłem w necie tez dwa raczej nie pochlebne wpisyhttp://www.henry-gilbey.com/blog/ive-had-a-gutful-of-breathable-waders-and-wading-boots-surely-theres-another-way?rq=simms%20g3%20guide http://www.flyfishingforum.co.nz/viewtopic.php?f=2&t=258 I juz sam nie wiem co o nich myśleć. O modelu Rivershad tez znalazłem nie najlepszą opinie ...http://blog.theflyfisher.com/my_weblog/2009/03/2008-simms-rivershed-wading-boot-fishing-product-previewreview.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Powiem Ci tak, jeśli katujesz buty w bardzo ciężkim terenie (skały, duże kamloty, szybki nurt z bardzo twardym podłożem) i bardzo intensywnie (ponad sto dni w roku) to Simm's. Który? To mniej więcej obojętne.Jeśli masz zamiar dużo chodzić brzegiem, daleko iść do łowiska itp., to szukaj gdzie indziej. W Simm'sie będziesz miał dość po 2 kilometrach, sam tupię od wielu lat w takich kamaszach i wiem, jak to boli. Z drugiej strony, mam je od 2008-go, wyglądają paskudnie, ale nic nie pękło, nic się nie urwało. Podeszwa Vibram + kolce daje radę w niemal każdej sytuacji, tylko glony ją pokonują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Mocno straszycie waga butów simmsa a G3 to i tak bodaj najlżejszy z nich, wg producenta ok 1670g waga pary. Obecnie śmigam w Vision Loikka które są bardzo leciutkie i ogólnie nic do nich nie mam poza trwałością. Sądzicie ze różnica w wadze będzie aż tak odczuwalna na niekorzyść simmsów ? Edytowane 10 Grudnia 2015 przez fedx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 (edytowane) Myślę, że będzie. Jeżeli masz teraz lekkie buty to odczujesz różnicę, zwłaszcza, że ten kawał buta jak nasiąknie to jednak swoje waży. Edytowane 10 Grudnia 2015 przez maciekg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Po wyjściu z wody, to spokojnie 2 kg na nóżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 http://www.cabelas.com/product/Simms-reg-Mens-Bulkley-Jacket/1864624.uts Coś na zimną porę roku, chyba w najlepszej cenie kiedykolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Kurtka rewelacyjna cena jeszcze bardziej!! ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 http://m.ebay.com/itm/SIMMS-BULKLEY-JACKET-INSULATED-GORE-TEX-WETSTONE-COLOR-LARGE-NEW-/272074080934?nav=WATCHING_ACTIVE Jutro kończy się aukcja. Narazie cena jeszcze lepsza :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 http://m.ebay.com/itm/SIMMS-BULKLEY-JACKET-INSULATED-GORE-TEX-WETSTONE-COLOR-LARGE-NEW-/272074080934?nav=WATCHING_ACTIVE Jutro kończy się aukcja. Narazie cena jeszcze lepsza :-)Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drago75 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa Spoko, czyli do Polski nie wysyłają tylko w maju, a mamy grudzień ;-) Tak mi kiedyś miły pan pośrednik w sklepie tłumaczył jak elektronikę z USA chciałem zamówić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Niestety "May not ship to Poland" wiec nie dla psa kiełbasa w zasadzie stoi jak byk: UNITED STATES SHIPPING ONLY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Nie udzielałem się tu wcześniej, głównie z powodu braku czasu. Mam sporo ubrań tej marki i jak do tej pory żadne mnie nie zawiodło. Jest jednak coś, co chciałbym napisać na temat nowej kurtki G4 której jestem użytkownikiem od niespełna roku (styczeń 2015). Otóż, przygotowując kurtkę do prania wyjmowałem z kieszeni wszystkie graty. Gdy zabrałem się za opróżnianie największych piersiowych kieszeni zauważyłem że rzepy na obydwu z nich są po prostu oderwane. Najlepiej opiszą to zdjęcia: https://drive.google.com/open?id=0B8zkV9ZCUKbuX2hHX0s4bXlteUw4RDJ6U254WVdqa0I0YXNVhttps://drive.google.com/open?id=0B8zkV9ZCUKbuMHFxbV9xMnF1ZDJfSy00NUROejhkdm5Hd1RFhttps://drive.google.com/open?id=0B8zkV9ZCUKbuc2VMS1RpUnUtX2RwaU1mSEhnUmRkNTdfUEhjhttps://drive.google.com/open?id=0B8zkV9ZCUKbuY0JVOUNaRElNUXd2NU91T0o5d2puZjZBWWhBhttps://drive.google.com/open?id=0B8zkV9ZCUKbuQ0hFZDdmOUZ3cHg4RGF0cUYxS1NtdkxGZjVF Nie wiem jak długo z tym łażę, bo podczas wędkowania nie byłem w stanie zauważyć tej sytuacji mając kurtkę na sobie. Dopiero gdy położyłem ją w domu na podłodze zauważyłem "babol". Jak dla mnie wygląda to na ewidentny błąd produkcyjny. Wprowadzenie gumki na całej długości kieszeni pod rzepem mija się z celem, bo nie można go dobrze przyszyć do kurtki, na dodatek skrajny rzep na "klapce" łapie ten z kieszeni i zwyczajnie go odrywa od kurtki (mocne są cholernie) Mało tego, na samym początku miałem problem ze szwem łączącym kaptur z kołnierzem, który pękł i kaptur zaczął się rozłazić. Na szczęście szybka wizyta u krawcowej załatwiła sprawę. Teraz jednak muszę słać ciuch za granicę i liczyć że jakoś się tym zajmą. Piszę ten post głównie jako przestrogę, bo z tego co widziałem wszystkie nowe kurtki Simmsa są wykonane w podobny sposób. Mam też prośbę do użytkowników nowej G4. Zobaczcie czy nie macie podobnego problemu, chciałbym się dowiedzieć czy to ja trafiłem na taki egzemplarz czy to wszystko idzie w złym kierunku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mganko Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Sprawdziłem swoją czarna G4 u mnie brak takiej wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ile razy miałeś ją nad wodą jeśli mogę zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Moja używana jakieś 50 razy na rybach. Bez takich efektów. Jedyny mankament to delikatne zmechacenie materiału na prawym rekawie. Najwyraźniej wskutek tarcia rękawem o kamizelkę w trakcie kręcenia korbką kołowrotka. Nie powiem, ale mnie troche to zdziwiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ja też od stycznia jakieś 40 razy na całodniowych wypadach. Zmechaceń za to zero ale ja nie chodzę z kamizelką na kurtce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mganko Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 20 razy zero sladow zuzycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Kwestią jest pewnie to jak często zaglądacie do tych kieszeni... u mnie ta kurtka zastępuje kamizelkę więc każda zmiana przynęty = otwarcie kieszeni. Trzymam kciuki żeby jednak was ten problem nie dotknął ale jakby to dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krab Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Jak juz wiem co Ciebie spotkało, to nie mam zamiaru zbyt często używać tych kieszeni. Przy okazji opisz napisz recenzję na stronie Simms przy produkcie. Ciekawe, czy dopuszczą do publikacji... Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Krab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Hahahaha.....z ta publikacja to roznie bywa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Po to te kieszenie są, żeby ich używać Gdybym jednak wiedział że takie coś będzie działo się z topową kurtką za 550$ to brałbym poprzedni model z wyprzedaży. Ciekaw jestem jak załatwią ta sprawę w Montanie bo będzie to moja pierwsza reklamacja w tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Panowie, chyba sobie zdajecie sprawe, ze Simms tak jak wiekszosc producentow nie produkuje swoich wyrobow (z malymi wyjatkami). Sa onne w duzej wiekszosci robione w Chinach na zamowienie. Nie sa tam produkowane dlatego, ze chinskie raczki wykonuja lepsza robote niz amerykanskie (choc moze i tak byc), ale dlatego, ze sa tansze koszta. I to bardzo. Produkt ma byc wykonany tanio, a zysk duzy. Marza na wyroby Simms jest ogromna (i nie tylko Simms). Podejrzewam, ze koszta produkcji tej kurtki nie byly wieksze niz $20.00. Pracowalem swego czasu w firmie szyjacej koszulki, swetry i tam takie. Do wczesnych lat '90 tych produkowali w USA. Pozniej sciagali wszystko z Chin. Import koszulki szacowal sie w okolicy $1.00. Sprzedaz detaliczna byla juz $15.00 - $20.00. Ja odpuscilem kupno wyrobow firmy Simms po ostatnim fiasku z Kurtka Kinetic (wyjatkiem beda wodery i moze buty). Nie bede placil grubych, ciezko zarobionych pieniedzy za buble z Chin. Na dodatek, dwa razy nie opublikowali moich ocen na ich stronie. Napisalem bardzo wywazone teksty, aby szczerze opisac wade tej kurtki. Nie chce aby ludzie kupowali cos co sypie sie jeszcze przed zalozeniem. Dalem jedna gwiazdke i cenzura Simms nie opublikowala. No coz, zapewne za bardzo by to uderzylo w ich image, wiec lepiej nadal ludzi oszukiwac, ze robi sie cos dobrego. Edytowane 20 Grudnia 2015 przez Kwinto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi