Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

na aliexpress są tylko podróbki 

Nie byłbym taki pewny. Aliexpress to strona z kraju w którym te koszule są produkowane. Przy dość swobodnej polityce tego kraju dosłownie wszystko jest możliwe ;)

Mam znajomego który kupuje koszule na ali.. i chwali. Ja nie mam pojęcia bo koszul nie noszę. Raz coś kupiłem z tej strony Simms-a i to była makabryczna podróbka. 

Może trzeba spróbować bo cena więcej niż dobra ;) 

No to kto na ochotnika?? A może zrzuta na próbne zamówienie? 

Ja kupiłem z Simmsa na ali to:

https://www.aliexpress.com/item/2016-Fall-Men-Simms-Warm-Sweater-Rivershed-Casual-Sweatershirt-Quarter-Zip-Brand-USA-Size-XL-Gray/32712839777.html?spm=2114.13010608.0.0.6nk8Bg

Czekam na dostawę. Ale i tak nie poznam czy to podróbka pewnie.

Te ceny są niezwykłe :) 

Aż mnie świerzbi...... :)

Jaki rozmiar zamówiłeś?

• 2 tygodnie później...

Buty do brodzenia Simms freestone... kupiłem w zeszłym roku, zapłaciłem jak za zboże, blaszka która powinna trzymać sznorówkę tuż nad kostką się wygieła, juz po 1 założeniu, przygiałem ją i niby teraz jest ok, ale boje sie ze jak sytuacja sie powtórzy to przy próbie dogięcia jej blaszka poprostu się ułamie, dzwoniłem do sklepu, stwierdzili zebym przygiął, a w razie jak sie złamie wyśla na gwarancje.

Teraz kupiłem Chest packa takiego jak w ponizszym linku, jeszcze do mnie nie dotarł wiec ciezko cokolwiek powiedziec, ale patrzac po opiniach, każdy chwali... sie okaze jak bedzie ze mna :))

https://iheartthefly.com/2011/05/27/simms-headwaters/

• 3 tygodnie później...

Przyszedł sweterek.

Teraz ciekawe po czym poznać czy to podróbka czy nie.

Ma ktoś patent na to albo podobny  sweter?

Bardzo długo . Grubo ponad miesiąc.

Co do rozmiarówki. To tzw. slim fit według producenta. Czyli po polsku koszula bliższa ciału :) .

Tylko nie wiem jaki rozmiar dostałem. Wszcząłem spór. Metki z rozmiarem wycięte. Pisali wcześniej że ich nie ma ale wiadomości z Ali nie czytałem.

Gdzieś musiał być jakiś haczyk i już wiadomo gdzie był.

Byłoby za kolorowo gdyby wszystko grało i mogliby sobie na legalu sprzedwać podróbki Simmsa.

Widać niezły patent sobie obmyślili, że niby metki gdzieś wcięło. 

Jakby to było napisane w ofercie, że towar moze dotrzeć bez metek, to by sprzedaż nagle spadła.

Metki wycięte po to aby urząd celny nie mógł się przyczepić, że to podróba. Zastanawia mnie czy to aby nie jest towar, który nie przechodzi kontroli jakości. Wraca z USA do Chin, a oni odsprzedają aby uniknąć kosztów, a tak na prawdę to jeszcze sporo na tym zarobić ;). Godski jeśli będzie Ci się chciało, to przyjrzyj się w wolnej chwili czy aby wszystkie szwy są proste, tkanina nie ma gdzieś skazy itp. 

Najprędzej będą to odpady produkcyjne które nie przeszły kontroli jakościowej.Jeśli fajna cena to warto kupić gdyż mogą to być niewielkie odchylenia od normy,wszystko zależy jak się trafi.

P.s.

Kiedyś w Kaliszu był szał na takie produkty z big stara.

Produkty nie przechodzące kontroli jakości często bywają w 100% funkcjonalne...w dużych firmach zamieszanie na produkcji bywa niewyobrażalne, co prowadzi do nieraz bardzo zabawnych sytuacji. A dla nabywcy 'odrzutów' bardzo, bardzo korzystnych. No ale dokładnie obejrzeć trzeba. Choć możliwe, że i kitajcy dokładnie obejrzeli nim wysłali.

Metki wycięte po to aby urząd celny nie mógł się przyczepić, że to podróba. Zastanawia mnie czy to aby nie jest towar, który nie przechodzi kontroli jakości. Wraca z USA do Chin, a oni odsprzedają aby uniknąć kosztów, a tak na prawdę to jeszcze sporo na tym zarobić ;). Godski jeśli będzie Ci się chciało, to przyjrzyj się w wolnej chwili czy aby wszystkie szwy są proste, tkanina nie ma gdzieś skazy itp. 

Wszystko wydaję się być ok.

Tylko ten rozmiar. Na stronach Simmsa podają że xl powinien mieć w klatce 116-122 cm, a L 107-114. Ale uwaga!!! Ten wymiar to tzw. "body measurments" czyli wymiar ciała a nie odzieży. Na płasko mierzony sweter ma 61 cm i 2 czyli 122 cm. I teraz przez brak tych cholernych metek nie wiem czy dobrze wysłali. 

L to czy xl???

I jeszcze to "slim fit".

• 4 tygodnie później...