Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Guide vest xxl: szerokość zarówno pod pachami, jak i na dole: 69, długość na plecach 52

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Dzięki :-) no Twój rozmiar sporo na mnie za duży. Próbuję się wcelować w L lub XL :-) Edytowane przez sslonio

Wracając na chwilę do woderów G4 Z. Używam przez dwa sezony , wielokrotnie brodząc głęboko. Zamek nie przecieka i nie ma prawa, jesli jest inaczej portki do wymiany.

Bardzo dziękuję za informacje. Nikt najmądrzejszy nie jest....

Wyślę galoty na reklamacje.....właśnie przyszły nowe G3 to stare G3 i G4Z idą na reklamacje....zobaczymy....

Mam pytanie do kolegów zza oceanu. Właściwie, to może także ktoś w Polsce posiada na stanie.

Poszukuje użytkownika  gore-texowego Sombrera Simmsa.

https://www.google.com/search?q=GORE-TEX+SOMBRERO+simms&rlz=1C1CHFX_plUS511PL514&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjrorz7mvDVAhUJ54MKHWffDX8QsAQIPw&biw=1366&bih=638

Informacja dla kolegów noszących się z zamiarem kupna woderów G3. 

W ofercie wiosna 2018  Simms przygotowuje nowy model woderów G3 z udoskonaloną warstwą gore-texu. Żadnych publicznych informacji w tym temacie jeszcze nie ma, a ja uzyskałem tą wiadomość od dealera Simmsa i osobiście potwierdziłem w firmie. Model ukaże się w ofercie w listopadzie tego roku.Szczegółów dotyczących na czym będzie polegała ta udoskonalona warstwa gore-texu nie uzyskałem, chociaż uchylili rąbka tajemnicy, że będzie inne jej umiejscowienie(podejrzewam, że może jeszcze jakaś inna warstwa, itp). Cena ma pozostać ta sama 499 dolarów. Należy w związku z tym spodziewać się wyprzedaży starych G3 i obniżki ich ceny.

Edytowane przez Alek.
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Informacja dla kolegów noszących się z zamiarem kupna woderów G3. 

W ofercie wiosna 2018  Simms przygotowuje nowy model woderów G3 z udoskonaloną warstwą gore-texu. Żadnych publicznych informacji w tym temacie jeszcze nie ma, a ja uzyskałem tą wiadomość od dealera Simmsa i osobiście potwierdziłem w firmie. 

Spodnie zostały podobnie jak cały asortyment na 2018 rok zaprezentowane na największych światowych targach wędkarskich Icast 2017

Poniżej podaje link z omówieniem nowości.

• Like 4

Właśnie wczoraj miałem okazję wyjść pierwszy raz w nowo zakupionych G3 nad wodę. 

Krótko.....jestem zachwycony :)

Nie dość że dobrałem rozmiar to faktycznie są znacznie lżejsze, naprawdę nie czułem że mam galoty na sobie.

Fakt że obecnie chodziłem w G4Z które ważą dwa razy więcej ale nawet do moich starych G3 z 2008 roku to niebo a ziemia :)

Żeby tylko trwałe były bo pancerniki z 2008 jeszcze się trzymają :) 

Nie mam tylko pojęcia jak będą wyglądały te na 20018..... z jedwabiu??  :lol:

Dzięki Wiktorze za filmik.

Wynika z niego, że w modelu 2018 zastosowano 4 warstwowy gore-tex, czyli odchudzili wodery G3 (aktualnie w dolnej części jest ich 5). To, że będą bardziej przepuszczalne, to rozumie się samo z siebie. Ale, czy będą wytrzymalsze. Podchodzę do tego sceptycznie. Czy istnieje granica schodzenia z wagi. Po coś jednak produkują nadal pancerne G4 zachwalając je jako najbardziej wytrzymałe. Sam już nie wiem, co o tym sądzić.

Tez się obawiam. G3 od zawsze od premiery miały 3 i 5 warstw ale też dawniej to G3 było Top of the Top.

Obecnie to raczej pozycja nr 3. G4Z i G4 są teraz najwyższą półką. 

Napewno eksperymenty z G3 mają jakąś marketingową podstawę bo to najlepiej sprzedający się model więc ten ruch jest chyba przemyślany ;)

Obecne G3 są już bardzo lekkie, co czeka nas teraz? Mam nadzieje że produkcja nie idzie w kierunku zwiększonego komfortu kosztem trwałości.....

Jeżeli warunki gwarancji w simms się nie zmienią to nie widzę problemu z wytrzymałością gaci  . Nowe nie znaczy złe zawsze . Ja osobiście jestem pozytywnie nastawiony i jeżeli rzeczywiście cena pozostanie bez zmian lub będą tańsze ;)  to na wiosnę / lato przyszłego roku wbijam w nowe G3 . Fakt na tym krótkim filmiku nic nie mówi koleś o zwiększonej wytrzymałości produktu ale o zmniejszonej też nic nie słychać :D   W tej chwili ganiam w vision ikon i to są lekkie gacie ale mogłyby lepiej oddychać . Skoro nowe simmsy mają zwiększoną oddychalność o 30% to czego mi szukać więcej , no może zamka  :)

Jeżeli warunki gwarancji w simms się nie zmienią to nie widzę problemu z wytrzymałością gaci  .

Jeżeli warunki gwarancji zmieniłyby się to simms strzeliło by sobie w kolano tym posunięciem.

Skoro nowe simmsy mają zwiększoną oddychalność o 30% to czego mi szukać więcej , no może zamka  :)

Te 30% trzeba traktować z przymrużeniem oka, tak zawsze bywa że producent chwali nad niebiosa a w rzeczywistości bywa inaczej, ale może się mylę w tym przypadku ;)