Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Szczęściarz ;)  Zamawiałeś online czy bezpośrednio byłeś ? Ja niestety mam problem ze sklepem  :angry: Jak się wyjaśni więcej napiszę .

Też zamówiłem dzięki Twojej informacji i zero odzewu. Dwa razy wysyłałem info i głucho. Moze dlatego, ze zamawiałem z PL...

Spam dostałem , że tam tanio , kupiłem na £450 , Po czym wkleiłem na jerka .  Przepraszam chłopaki   :ph34r:

W sumie , po interwencji telefonicznej ,  coś wiezie UPS do mnie , ale nie to co pierwotnie zamawiałem , także nie wiem czy w to wejdę . G3 M . Jeżeli ktoś czeka na takie gacie a ja się nie zmieszczę , to będę mógł odsprzedać , w poniedziałek lub wtorek będę wiedział   . Lub zwracam całość zamówienia  pajacom z farlows  <_<

To nie wszystko , bo i na PayPalu mi się coś nie zgadza , tzw case już otworzyłem . Jeżeli będzie więcej niezadowolonych kolegów , to machnę zażalenie do US simms , jakiego zajebistego dilera mają w UK  :angry:

Mi zwrócili i pobrali na nowo, ale na szczęście niższa kwotę :) Tyle, że info o przesyłce lub jakimkolwiek innym ruchu brak.

Coś mi się wydaję, że nie docenili rynku i zainteresowanie przerosło ich oczekiwania. Zreszta mam wrażenie, ze Farlows jest w jakimś układzie z innymi sklepami. U innych pojawiła sie identyczna promocja i w tym samym momencie pojawiały sie braki na stanach magazynowych. Pewnie brak idealnej koordynacji sprzedaży narobił im problemów.

Edytowane przez Krab

Witam.

Kilka miesięcy temu "kupiłem" online w sklepie Farlows Hip Pack Patagonia, model Stealth. Cena £65. Płaciłem PayPal'em. Na drugi dzień otrzymałem wiadomość ze sklepu, że niestety przepraszają, ale nie mają na stanie tego packa, a na stronie był błąd. Na zwrot kasy czekałem dokładnie ... miesiąc :angry: Za niedługo Hip Pack Patagonii pojawił się znowu na ich stronie, ale już za £85. Oferta ta jest do dziś: https://www.farlows.co.uk/patagonia-stealth-hip-pack.html

Jak naprawdę było, można tylko się domyślać ;)

Natomiast na stacjonarny sklep Farlows przy Pall Mall nie mogę złego słowa powiedzieć.

Ps. Faktycznie Sportfish i Farlows to jedno. Stacjonarny sklep Sportfish w Reading to miejsce gdzie można przed zakupem porzucać każdym kijem, jaki mają w ofercie :) i to nad wodą :) https://www.google.co.uk/search?q=sportfish+reading&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvsIiyjcTYAhWILsAKHU94DfAQ_AUICigB&biw=1366&bih=635#imgrc=BW4n6PSzdFCjZM:

Pozdrawiam

• Like 1

Nie wiem jaki Angol stał za lada, ale promocja była i jest pieruńsko intratna ;) Nie widziałem w Europie równie dobrej od dłuższego czasu. Z reguły daje sie jakies kilka % i robi sie wielkie halo. A juz patrząc na rynek polski, to nazywanie promocją ruchów cenowych na produktach Simmsa nawet nie wypada komentować. Dolar tanieje, a u nas Simms jedynie zdrożał w oficjalnym kanale dystrybucji. Kurtka G4 kosztowała jeszcze całkiem niedawno ok. 2.500, a teraz ponad 2.800. Gdzie tu logika?!

Edytowane przez Krab
  • Like 1

Następnego dnia jak próbowałem wchodzić na ich stronę to się nie wyświetlała. Chyba ta promocja ich przerosła :-) Edytowane przez sslonio
  • Like 1

Ja musze wszystko oddać , za małe   . Oczywiście na paypalu też bałaganu narobiły wredna małpy . Jeżeli ktoś reflektuje na G3 M i fajne trzy T-shirty M z salmoidami i posiada paypal ,  to proszę o priva . Nie mam możliwości wystawienia ogłoszenia w dziale sprzedam w tej chwili . Trzymam to do środy /czwartku i proszę moda o wyrozumiałość bo towar top , atrakcyjny cenowo i szkoda aby wrócił do tego sklepu  ;)  Może ktoś skorzysta . Mnie jak widać przeznaczenie nie ominie i na wiosnę wezmę G3 -2018  :)

edit : ktoś w tym sklepie lewy dyplom ma z matematyki , taki angolski . W tej chwili na paypalu z pierwotnej transakcji £449 zrobiło się £853 . Angole potrafią kasę trzepać .  :lol:  :lol:  :lol:   takiego cuda moje oczy w życiu nie widziały  :lol:  :lol:  :lol:   Aha jest jeszcze szansa , że jutro doliczą do rachunku następne  £404 , o które tak naprawdę chodzi  :lol:

Edytowane przez 'mat

• 2 tygodnie później...

Czy ktoś kojarzy może czy simms ma rozmiarówke xxxl?

Wydaje mi się, że kiedyś widziałem, a teraz nigdzie w necie nie mogę znaleźć.

Właśnie dotarła do mnie g3 guide jacket, ale niestety rękawy za krótkie, muszę dłuższej szukac

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Poczytałem dokładniej i wygląda na to, że 3xl i 4xl były w starych kolekcjach (raczej niedostępne, zwłaszcza w rozsądnej cenie), a nowe robią już tylko do 2xl... Cóż, mój problem należy raczej do niszowych [emoji3]

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

Cicho w temacie, więc coś naskrobię.

Po raz kolejny w tym sezonie Simms wprowadził na rynek  BackMagic Wading Belt.

https://www.simmsfishing.com/new-arrivals/backmagic-wading-belt-s18.html

Poprzednia cena była chyba 59 lub 69 dolarów, teraz już 99,95 (ponad 100 z podatkiem). Niezaprzeczalnie jest to chyba najwspanialsza  rzecz, jaką może mieć wędkarz nad wodą dla ratowania swojego kręgosłupa. Oczywiście posiadam i używam ( z wyjątkiem upałów-zbyt mocno grzeje). Ale zastanawia mnie, co posiada ten wzór w porównania do tego z 2016 roku lepszego, że cena aż tak wzrosła. Może już któryś z kolegów nabył najnowszy model i podzieli się wrażeniami.

• Like 2

Cicho w temacie, więc coś naskrobię.

Po raz kolejny w tym sezonie Simms wprowadził na rynek  BackMagic Wading Belt.

https://www.simmsfishing.com/new-arrivals/backmagic-wading-belt-s18.html

Poprzednia cena była chyba 59 lub 69 dolarów, teraz już 99,95 (ponad 100 z podatkiem). Niezaprzeczalnie jest to chyba najwspanialsza  rzecz, jaką może mieć wędkarz nad wodą dla ratowania swojego kręgosłupa. Oczywiście posiadam i używam ( z wyjątkiem upałów-zbyt mocno grzeje). Ale zastanawia mnie, co posiada ten wzór w porównania do tego z 2016 roku lepszego, że cena aż tak wzrosła. Może już któryś z kolegów nabył najnowszy model i podzieli się wrażeniami.

Właśnie faktycznie to pomaga ?

Tak z ciekawości, jak to działa i jaka kosmiczna technologia w tym siedzi?

Może nie kosmiczna, ale w pasach to wyższa szkoła jazdy.

Zacznijmy od tego, że całość zbudowana jest z bardzo sztywnego materiału, a ostatni odcinek ok.szerokości 10 cm po każdej stronie z twardego plastiku.Jak kolega zobaczy na zdjęcie rozłożonego pasa to zauważy kilkanaście sznurków, które rozciągnięte są między tymi plastikowymi częściami oraz odchodzące dwa sznurki zakończone metalową klamrą. Pas jest tak sztywne, że składa go się tylko w pół w miejscu, gdzie są sznurki.

Każdy pas podtrzymujący należy założyć i tutaj właśnie tkwi cały sekret tego pasa. Zakładamy go i zapinamy na rzep, które są w przedniej części pasa na całej szerokości ( widać to na zdjęciu, tam, gdzie jest napis Simms).

Każdy z nas wie, że takie zapięcie na rzep ma tendencję do rozsuwania się, nie zawsze możemy wciągnąć odpowiednio brzuch ( jak mamy), itp. Gdy już wstępnie pas mamy umocowany, odpowiednio usytuowany na plecach ( sprawa b. ważna, bo twarda część pasa ma podtrzymywać plecy, a nie tylko grzać) przystępujemy do drugiej fazy.

Zakończeniem dwóch sznurków ( tą częścią, co na zdjęciu jest z metalową klamrą i napisem Simms) naciągamy pas. Wtedy te kilkanaście sznurków, co widać je między twardymi plastikami ściąga się na rolkach ( ukryte pod plastikiem) i maleje odległość między częściami pasa. Pas jest idealnie naciągnięty.

Ta część z napisem Simms także ma pod spodem rzep, przykładamy ją do pasa i zabezpieczamy widocznym długim odcinkiem materiału z rzepem, który widać na zdjęciu rozłożonego pasa po prawej stronie.

W czasie kilku godzinnego wędkowania plecy są cały czas usztywnione, nie ma możliwości zluzowania, a duża powierzchnia kontaktu z ciałem nie powoduje uczucia ucisku.

Dopiero jak zdejmie się pas to poczuje się jego " dobroć".

Pas zakłada  się na ubranie, widziałem także założony na wodery.

Zdejmuje się go poprzez odpięcie zakończenia dwóch sznurków ( wtedy luzują się sznurki i części pasa rozchodzą się), a następnie odpinamy cały pas. 

Trochę to skomplikowanie wygląda z mojego opisu, ale założenie pasa trwa ok.5 sekund, zdjęcie go około 2 sekund.

Użytkuje go dwa lata, sznurki nie pękły ( nawet jak pękną Simms wymienia pas na nowy) i polecam.

Miałem inne pasy podtrzymujące, ale różnica między nimi jest taka jak w ostatniej reklamie telewizyjnej mówi M.Kopernik-normalnie kosmos.

Edytowane przez Alek.
  • Like 4