ZedSet Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 W takim razie trzeba zakupić bo wiosna zapowiada się dość mokra więc lato będzie koszmarne. Co do siatki na kapeluszu to jakoś nie potrafię w niej łowić na muchę. Próbowałem...ale jakoś nieswojo się czuję, mimo iż łowię w nocy. Dziwne to ale tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Kolega Wiktor pomimo moich próśb nie dał się namówić na zakup.Ja jednak zdecydowałem się i w ramach ekstrawagancji nabyłem.https://www.simmsfishing.com/shop/accessories/guide-lanyard-s17.htmlMoże kolejny zakup dla samego zakupu, a może okaże się niezbędnym przedmiotem na rybach.Zobaczymy.Po coś to fachowcy z Montany wymyślili. Edytowane 11 Marca 2018 przez Alek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Kolega Wiktor pomimo moich próśb nie dał się namówić na zakup.Ja jednak zdecydowałem się i w ramach ekstrawagancji nabyłem.https://www.simmsfishing.com/shop/accessories/guide-lanyard-s17.htmlMoże kolejny zakup dla samego zakupu, a może okaże się niezbędnym przedmiotem na rybach.Zobaczymy.Po coś to fachowcy z Montany wymyślili.Z niecierpliwością czekam recenzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) W takim razie trzeba zakupić bo wiosna zapowiada się dość mokra więc lato będzie koszmarne. Bugstoppera ostatecznie sprawdziłem na Podlasiu. Nad Biebrzą wśród miliardów komarów Cięły zaraz obok koszulki na nią nie siadały. Nie prałem jej rok bo nie trzeba było, nie przyjmuje zapachów "ludzkich" dopiero "zabiło" ją dwa dni wędzenia. Po praniu działa jak należy. Edytowane 11 Marca 2018 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Tu fajna kurtka a właściwie komplet z chęcią kupie ale nie za taka kase w PL. https://youtu.be/xzM5XLA_4z0.Jakieś opinie ktoś użytkuje z kolegów. Edytowane 23 Marca 2018 przez peryskop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Spróbuj sięgnąć jakieś dwie strony wstecz - jakieś podpowiedzi padły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Odnośnie materiału tak ale chodzi bardziej o walory użytkowe tak się składa że dziś przymierzyłem taką w sklepie w Szczecinie Wszystko oki do puki nie spojrzałem na metke z ceną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycha23 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Simms niestety kosztuje, a następnym razem kupuj nie patrząca metkę. Przeciągnij kartę, zabierz towar i szybko do domu. Tylko żonie się nie chwal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian1983 Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 (edytowane) Odnośnie materiału tak ale chodzi bardziej o walory użytkowe tak się składa że dziś przymierzyłem taką w sklepie w Szczecinie Wszystko oki do puki nie spojrzałem na metke z cenąTutaj masz taniej. Nie wiem jaki kolor albo rozmiar Cię interesuje. Może akurat dobierzesz. W przeliczeniu na PLN całość jakieś 1600 zł A w Szczecinie raczej na bank znajdziesz znajomego który mieszka w Norwegii i może pomóc z transportem.https://www.angler.no/simms-salg/utgaende#page=1 Edytowane 24 Marca 2018 przez sebastian1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Czy mial ktos okazje uzywac Simms Current Fishing Shoes oraz Simms Atoll Flip-Flops? Czy pierwsze nadaja sie do brodzenia (w lecie)? A klapeczki sa komfortowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Odnośnie materiału tak ale chodzi bardziej o walory użytkowe tak się składa że dziś przymierzyłem taką w sklepie w Szczecinie Wszystko oki do puki nie spojrzałem na metke z cenąJedynym sensownym rozwiązaniem wydaje się znalezienie kogoś , kto przywiezie z USA komplecik za 400 baksów w regularnej cenie , o promocjach nie wspominając . Bo rozumiem , że przymiarka wypadła pomyślnie i zachwyciłeś się wyrobem ? Dużym plusem jest możliwość dobrania rozmiaru w sklepie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Jaki sklep w Szczecinie ma Simmsa na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Tu masz linka do sklepu http://hunt-fish.eu/pl/c/WEDKARSTWO/215 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Odnośnie materiału tak ale chodzi bardziej o walory użytkowe tak się składa że dziś przymierzyłem taką w sklepie w Szczecinie Wszystko oki do puki nie spojrzałem na metke z cenąPiotr to nie giełda więc to nie oferta tylko informacja.Zapytałem Kumpla z Montany i może komplet przysłać za 1700 zł. Na obecną chwilę nie ma wyprzedaży tego modelu więc niżej się nie da.Bliżej kolejnej zimy pewnie można by jeszcze powalczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peryskop Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Dzięki Wiktor za pomoc bedziemy w kontakcie mierzę obwód w pasie i grosiki w kiermanie. Jak juz jedo i drugie zagra to się skontaktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 (edytowane) Jakby ktoś był zainteresowany a pewnie ktoś będzie,to tu jest w tej chwili dobra promocja na rzeczy Simmsa http://hunt-fish.eu/ Edytowane 6 Kwietnia 2018 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_LFC Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Panowie jak jest z rozmiarówką Simmsa, w szczególności jeżeli chodzi o kurtki? Chciałbym sobie kupić kurtke PRO 4. Zwykle nosze rozmiar M, czasem niektóre rzeczy mam w rozmiarze L i tu sie wacham. Czy te M z Simmsa nie są jakieś zbyt małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Panowie jak jest z rozmiarówką Simmsa, w szczególności jeżeli chodzi o kurtki? Chciałbym sobie kupić kurtke PRO 4. Zwykle nosze rozmiar M, czasem niektóre rzeczy mam w rozmiarze L i tu sie wacham. Czy te M z Simmsa nie są jakieś zbyt małe? Tak z doświadczenia zauważyłem jedną prawidłowość im bliżej ciała tym większe.Czyli bieliznę mam nawet XXL ale koszulę czy polary już XL a kurtkę L Reasumując ja bym brał M będzie przewiewna i zmieszczą się warstwy w zimniejszych porach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Widzę, że Kruz mnie uprzedził z info, fajne promocje jak na polskie warunki i według moich informacji niedługo będzie największy wybór Simmsa w Polsce, większość dostępna na miejscu http://hunt-fish.eu/pl/producer/SIMMS/18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Widzę, że Kruz mnie uprzedził z info, fajne promocje jak na polskie warunki i według moich informacji niedługo będzie największy wybór Simmsa w Polsce, większość dostępna na miejscu http://hunt-fish.eu/pl/producer/SIMMS/18No ja wczoraj u nich byłem. Sklep stacjonarny wprawdzie jeszcze w powijakach, bo większość rzeczy leży w kartonach, ale nie widziałem nigdzie takiego wyboru. Właściwie wszystko co chciałem przymierzyć mieli na miejscu bez ściemniania, że jutro, za tydzień albo za miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybacz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 To tylko się cieszyć, że Simms będzie dostępny w szerszym asortymencie w kraju. Oby tylko ceny były dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 (edytowane) Z niecierpliwością czekam recenzji Chyba nadszedł czas, aby ocenić ten sznurek.https://www.simmsfishing.com/shop/accessories/guide-lanyard-s17.htmlPomijając cenę na krajowe warunki to jest wystawiam mu ogólną ocenę dostateczną.Zalety:-fajna regulacja długości całego sznurka, jak i regulacja pod szyją-sznurek pokryty śliskim materiałem nie chłonącym wody,. co także ułatwia regulację długości- minimalnie łatwiej operować elementem zawieszonym na sznurku niż przyczepionym do kamizelki na retraktorzeWady- pomimo pokrycia śliskim materiałem jak wbił mi się w niego przypadkowo haczyk, to ciężko było go wyjąć i spowodowało to lekkie uszkodzenie w tym miejscu-do połączenia z elementem zawieszanym na sznurku zastosowano kółko łącznikowe. Kółko niestety ma krawędzie, które po pewnym czasie postrzępią w tym miejscu, a tym samym osłabią sznurek. Powinno być małe zespolone kółeczko.- przy nachylaniu się sznurek z dołączonym obcinaczem, ostrzałką lub innym elementem po prostu dynda i to jest dla mnie bardzo denerwujące.Czy całkowicie nie nadaje się do wędkarstwa, oczywiście, że nie.Ma zastosowanie, gdy nie nosimy kurtki, kamizelki, gdzie możemy coś zaczepić.W lecie, gdy mamy tylko koszulkę na sobie nawet fajnie wygląda z zawieszonym drobnym elementem. Edytowane 7 Kwietnia 2018 przez Alek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Dotarły do mnie nowe spodnie do brodzenia G3 z rocznika 2018 Przy porównaniu z 2017 - są znacznie jaśniejsze, jeżeli będą przyjmowały kolory to znacznie szybciej będą się brudziły- kieszenie do ogrzania rąk są zapinane na zamki w poprzedniej wersji były takie bryzgoszczelne zakładki - wzmocnienie materiału od ud wróciło do starszych wersji i zachodzi na siedzenie , to napewno na plus.- materiał z którego są uszyte w/g mnie identyczne jak w wersji 2017 Tak na szybko na plus wzmocnienie siedzenia na minus kolor. Na południowych żwirowo kamiennych rzekach to nie problem na błotnistych obawiam się że będzie widać różnicę i będą się szybciej brudzić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Kolega Wiktor poruszył sprawę brudzenia się jaśniejszych woderów.Nowe G3 , Heatwaters i Freestony ( oglądałem je dokładnie w sklepie dwie godziny temu ) mają rzeczywiście jaśniejsza barwę niż poprzednie modele. Kilka razy wcześniej widziałem je także na wędkarzach i nie zauważyłem, aby jakoś specjalnie się brudziły. Fakt w mojej okolicy rzeki płyną w terenie kamienistym. Myślę, że goretex woderów jest tak zbudowany, że nie przyjmuje zbyt mocno mułu i nie będzie to jakoś specjalnie zauważalne. Jak dobrze pamiętam modele z przed około 10 lat też były jasne i zbytnio to nie przeszkadzało.A teraz kwestia zamka w kieszeniach do grzania rąk.W praktyce jak lewy zamek we moich woderach opuściłem do dołu na początku sezonu, to już w tej pozycji został cały czas. Na szczęście tej wiosny nie wchodziłem po pachy, bo na pewno wlała by się woda.To tak luźne uwagi do postu Wiktora.Około pół roku temu czekałem na pojawienie się nowego modelu G3 z zamiarem ich kupna, ale ponieważ nie zaskoczyły mnie zbytnio na plus nie zakupiłem ich i nabyłem G4.Kolego Wiktorze.Oby te nowe wodery służyły Tobie jak najdłużej i spełniły Twoje oczekiwania. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Alek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Dzięki ale to nie dla mnie . galoty dla Kolegi na norweskie fiordy ja mam wersje 2017 i starsze oraz G4Z gdyby sie trafiło to bym kupił wersje Pant. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi