Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

(...)

Budżetowa wersja Pro Dry uszyta z materiału Toray (cokolwiek to znaczy) 

(...)

"Toray" to japońska korporacja zajmująca się tworzywami sztucznymi. Produkują m. in. membrany i tkaniny odzieżowe jak również maty węglowe używane do produkcji wędek.

Edytowane przez hi tower

@wiktor

Własnie doczytałem ze to spodnie bez podszewki. Szukam coś lekkiego możliwie cieplłego z wyższym stanem,wiatro-wodoszczelne .

Urus 3 rozmiarowo L była ok w pasie ale nogawki troche krótkie.

Tak w Norwegii widziałem te spodnie na wyprzedaży ale nie miałem możliwość ich przymierzyć.

Czy ktoś ma lub miał na sobie te spodnie i może coś o nich napisać???

Ma to być alternatywna dla spodni Geoff Urus 3

Simms Challenger Bass Bib

Mam takie tylko w innym kolorze. Mają podszewkę . Ogólnie cienkie.  lekkie spodnie na wiatr i niezbyt duże ochłodzenia. Wygodne.

Wczoraj na rybach musiałem nawlec cienkie  galoty pod nie bo było zimno. No ale dość mocno wiało.

Edytowane przez MIGOTKA
  • Like 1

Używam od 4 lat kamizelkę freestone, tyle że w kolorze jasnoszarym.

Bardzo wygodna kamizelka, materiał wytrzymały i oddychający. Kieszenie dobrze rozplanowane. Mi brakowało dodatkowych kieszeni na szpule na plecach.

Mam ją od 4 lat i jakoś specjalnie zniszczona nie jest. Teraz kupiłem sobie do testów Trapera, ma więcej kieszeni, pierwsze wrażenia są ok.

• Like 1

Posiadam i użytkuję Simms g4 pro hip pack. Wcześniej używałem kamizelki i ciężko było mi wytrzymać dłuższe łowienie niż dwie godziny z powodu bólu pleców.  Hip pack jest wygodny w noszeniu ponieważ ciężar rozkłada się na biodrach a ponadto jest dosyć pakowny. Jak dla mnie ważnym powodem dla którego go kupiłem jest klapa której podczas łowienia nie trzeba ciągle zasuwać, przymyka się ją tylko za pomocą magnesu w niej zaszytego.    

• 1 miesiąc temu...

No nie uwierzę! Nikt nie sprawdził?

Hej

Nie widziałem pytania :)

Kupowałem od niego kurtkę G4 dla Kumpla i dwie pary galotów. Kupowałem poza allegro i urwałem trochę z ceny.

Oryginaly 100% zresztą nigdy nie słyszałem żeby ktoś podrabiał kurtki G4 zresztą samego SIMMS-a też ale wiem że na forum są inne opinie  :lol:

Można śmiało brać bo cena niezła.

Simms'a: G4 za 1800 zł i G3 za 1500 zł.Podróbki, czy oryginały? Cena wskazuje na to pierwsze ...

Ja bym się jeszcze chciał ustosunkować do powyższego. Cena wskazuje na podróbkę??

Cena regularna tej kurtki w USA w/g obecnego kursu to około 2000 zł. Regularna :)

Kto tam kupuje w regularnych cenach?? Napewno nie Polacy  :lol:

To już jest jak dobrze pamiętam 3 rok życia tej kurtki, myślę że będąc na miejscu w sklepie stacjonarnym można ją kupić z rabatem 20-40% 

Rabaty w amerykańskich sklepach potrafią szokować. Sam kiedyś na dużej imprezie typu Mistrzostwa Świata kupowałem SIMMS-a z rabatem 50% od cen USD  :D

I tak na marginesie niedawno ściągałem dla Kolegi z tego forum kurtkę G4 i wyszła 1700 zł  :lol:  Ps. to nie jest oferta  :D

Pozdrawiam i więcej luzu podrabia się adidasa i inne hilfigery a nie niszowego SIMMS-a 

Edytowane przez Wiktor
  • Like 2

Na alledrogo jest sprzedawca, który oferuje m.in. kurtki Simms'a: G4 za 1800 zł i G3 za 1500 zł. Czy ktoś z Was może to sprawdził? Podróbki, czy oryginały? Cena wskazuje na to pierwsze ...

Znam gościa - kupiłem od niego G4 rok temu. Wg mnie 100% oryginał - porównywałem u Adama W. w Caddis w Raszynie. Gosc ma jakiś mega dostęp do europejskiej dystrybucji Simmsa. Jeszcze 2-ch moich kolegów kupiło u niego i jest git. Kurtka już sporo przeżyła w tym roku, membrana jak nowa, nie mam żadnych negatywnych uwag.

• Like 1

Dokładnie. Trzeba pamiętać ze kurtki do brodzenia są krótsze.

Jest jeszcze tańsza opcja

https://www.simmsfishing.com/shop/mens/jackets/challenger-jacket

Lub wersja z ociepleniem

https://www.simmsfishing.com/catalog/product/view/id/54667/s/challenger-insulated-jacket-f18/category/943/

Ja używam osobiście Kurtki z Gore Tex plus ocieplona Primaloft

https://www.simmsfishing.com/shop/mens/jackets/bulkley-jacket

Pro Dry jest podobnie jak G3 i G4 to sama membrana bez podszewki

• Like 1