Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, chcę odesłać kurtkę do wymiany na większy rozmiar do USA. Ze sklepu nie robią mi żadnego problemu. Napisali mi, że jak kurtka do nich dotrze wyślą do mnie fakturę do opłacenia za koszty przesyłki i odeślą. No i dalej nie wiem czego się spodziewać  :) czy w Polsce z tytuły odbioru tej przesyłki naliczą mi cło i podatek? Czy z uwagi na to, że jest to wymiana da się to jakoś zaznaczyć czy opisać żeby nie naliczali tych opłat?

Mam pytanko, chcę odesłać kurtkę do wymiany na większy rozmiar do USA. Ze sklepu nie robią mi żadnego problemu. Napisali mi, że jak kurtka do nich dotrze wyślą do mnie fakturę do opłacenia za koszty przesyłki i odeślą. No i dalej nie wiem czego się spodziewać  :) czy w Polsce z tytuły odbioru tej przesyłki naliczą mi cło i podatek? Czy z uwagi na to, że jest to wymiana da się to jakoś zaznaczyć czy opisać żeby nie naliczali tych opłat?

Nigdy nie masz pewności....Polska to dziki kraj. Mi raz oclili wędkę wracającą z serwisu  :angry:

Fakt że kilka razy nie było problem a raz był. Trzeba się wtedy odwoływać ale najpierw zapłacić bo nie otrzymasz przesyłki.

W pewnym sklepie zauważyłem nowości Simmsa na rok 2019r w tym śpiochy i buty Tributary. Cena całkiem wporządku jak na Simms :) (buty niecałe 600, śpiochy 1059) Ktoś oglądał już te produkty ?

Pewnie niewielu widziało bo towar dostępny na wiosnę 2019

Znalazłem filmik z Icast 2018 

https://www.youtube.com/watch?v=LoelqyBezMg

Nigdy nie masz pewności....Polska to dziki kraj. Mi raz oclili wędkę wracającą z serwisu :angry:

Fakt że kilka razy nie było problem a raz był. Trzeba się wtedy odwoływać ale najpierw zapłacić bo nie otrzymasz przesyłki.

To może lepszym rozwiązaniem będzie wysyłka przez rodzinę z USA tej kurtki jako prezent?

Piotrek, żeby rękawiczki z gore były ciepłe, muszą być grube, z poważnym wkładem ocieplenia. Najlepszym przykładem rękawice narciarskie.

Wszystko zależy od przeznaczenia, na lodowisko zakładam narciarskie, na łódkę późną jesienią neopren za duży o dwa numery i polar pod spód.

• Like 1

Też stosuje rozwiązanie z kilkoma parami polarowych.

Dodatkowo na naprawdę zimna porę stosuję myśliwskie goretexowe z ociepleniem. Nawet przy kilku stopniach mrozu i ręcznym wyciąganiu liny z kotwica dają radę i od biedy da się w nich rzucać.

A przy delikatniejszym lowieniu w mokrych warunkach polecam rękawiczki firmy Sealskinz. To coś w rodzaju polaru z membrana wewnętrzna. Nie tak dobre jak gore, ale na deszczu dają radę. Przy włożeniu ręki do wody albo oblaniu wodą niestety już puszczają, ale wciąż to o wiele lepsze niż polar (na deszczu).

Jak jest za zimno to pod spód dokładam cieniutkie rękawiczki wewnętrzne (tzw. liner).

I jako ostatnia deska ratunku - chemiczny ogrzewacz do dloni za 3zl (wystarcza na kilka godzin, czyli de facto cały krótki jesienno-zimowy dzień łowienia)

Od zawsze marzły mi dłonie i przetestowałem chyba wszystkie możliwe opcje - neoprenowe (ze skórzanym wzmocnieniem po wewn. stronie) zostały mi tylko do pobierania sumów, jako grzewcza warstwa są daleko mniej skuteczne od powyższych rozwiązań.

Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka

Koledzy, takie pytanie.

Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty?

https://bogdangawlik.pl/product-pol-18876-Simms-Fleece-Midlayer-Bib-Raven.html

Jeśli tak - jakie wrażenia? 

Jak Simms stoi z rozmiarówką?

na 180 cm i 78 kg brać M czy L?

z góry dzięki za każdy głos w dyskusji.

Koledzy, takie pytanie.

Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty?

https://bogdangawlik.pl/product-pol-18876-Simms-Fleece-Midlayer-Bib-Raven.html

Jeśli tak - jakie wrażenia? 

Jak Simms stoi z rozmiarówką?

na 180 cm i 78 kg brać M czy L?

z góry dzięki za każdy głos w dyskusji.

Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.

Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany.

• Like 4

Ja nie używam, ale też miałem zamiar kupić. Dla mnie to za cienkie na zimę. Vision miał kiedyś fajny ciuch z polaru, ale teraz już raczej nie do kupienia- zostały jakieś nietypowe rozmiary.

Ja szukam czegoś podobnego, ale żeby było grube i naprawdę ciepłe. Do tej pory na nic nie trafiłem co by było godne uwagi.

Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.

Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany.

Mam ,używam -bardzo dobra rzecz .

183 cm , 90 kg - rozmiar L jest idealny z Simmsa .

• Like 1

Mam takie śpiochy

https://bogdangawlik.pl/product-pol-18456-Simms-Guide-Fleece-Bib-Black.html

zakładam je na cienkie kalesony simmsa i jest OK. Na filmiku i zdjęciach simmsa nie wkładają śpiochów na gołe ciało.

Rozmiar M pasuje dla mnie w sam raz 176 cm i 83 kg.

Jak będę odsyłać kurtkę Simmsa do sklepu w USA to na deklaracji celnej zaznaczam zwrot towaru? Bo coś Pani na poczcie powiedziała mi, że mogą naliczyć jakiś podatek do zapłacenia w USA przy odbiorze przesyłki w sklepie. Mogą ale nie muszą, w sumie to sama do końca nie była zorientowana. Może ktoś, kto przerabiał temat coś napisać jak to wygląda?

Piszesz "US goods returned"  lub "US goods returned for repair" jesli zwracasz do naprawy. Wystarczy. Tam nikt takimi pierdolami jak zwrot kurtki sie nie przejmuje.

@Kwinto - a jak najlepiej zrobić z wysyłką z US do PL tak żeby znowu nie naliczyli mi cła o podatku. Sklep niech wyślę to bezpośrednio do mnie czy wysłać to do rodziny w US i rodzinka mi wysyłka to jako prezent? 

• 1 miesiąc temu...