sslonio Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Mam pytanko, chcę odesłać kurtkę do wymiany na większy rozmiar do USA. Ze sklepu nie robią mi żadnego problemu. Napisali mi, że jak kurtka do nich dotrze wyślą do mnie fakturę do opłacenia za koszty przesyłki i odeślą. No i dalej nie wiem czego się spodziewać czy w Polsce z tytuły odbioru tej przesyłki naliczą mi cło i podatek? Czy z uwagi na to, że jest to wymiana da się to jakoś zaznaczyć czy opisać żeby nie naliczali tych opłat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 W pewnym sklepie zauważyłem nowości Simmsa na rok 2019r w tym śpiochy i buty Tributary. Cena całkiem wporządku jak na Simms (buty niecałe 600, śpiochy 1059) Ktoś oglądał już te produkty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Mam pytanko, chcę odesłać kurtkę do wymiany na większy rozmiar do USA. Ze sklepu nie robią mi żadnego problemu. Napisali mi, że jak kurtka do nich dotrze wyślą do mnie fakturę do opłacenia za koszty przesyłki i odeślą. No i dalej nie wiem czego się spodziewać czy w Polsce z tytuły odbioru tej przesyłki naliczą mi cło i podatek? Czy z uwagi na to, że jest to wymiana da się to jakoś zaznaczyć czy opisać żeby nie naliczali tych opłat?Nigdy nie masz pewności....Polska to dziki kraj. Mi raz oclili wędkę wracającą z serwisu Fakt że kilka razy nie było problem a raz był. Trzeba się wtedy odwoływać ale najpierw zapłacić bo nie otrzymasz przesyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 W pewnym sklepie zauważyłem nowości Simmsa na rok 2019r w tym śpiochy i buty Tributary. Cena całkiem wporządku jak na Simms (buty niecałe 600, śpiochy 1059) Ktoś oglądał już te produkty ?Pewnie niewielu widziało bo towar dostępny na wiosnę 2019Znalazłem filmik z Icast 2018 https://www.youtube.com/watch?v=LoelqyBezMg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 28 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Nigdy nie masz pewności....Polska to dziki kraj. Mi raz oclili wędkę wracającą z serwisu Fakt że kilka razy nie było problem a raz był. Trzeba się wtedy odwoływać ale najpierw zapłacić bo nie otrzymasz przesyłki. To może lepszym rozwiązaniem będzie wysyłka przez rodzinę z USA tej kurtki jako prezent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 To może lepszym rozwiązaniem będzie wysyłka przez rodzinę z USA tej kurtki jako prezent?Bez wątpienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Panowie,Potrzebuję wodoszczelnych rękawic na zimę, pytanie które z dwóch poniższych będą cieplejsze: https://salar.pl/produkt-2242-k-36https://salar.pl/produkt-763-k-36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2018 Te z pierwszego linku, wyłożone są polarem, te drugie mają cienką, bawełnianą szmatę wewnątrz.Tak, czy inaczej ciepło w nich nie będzie, neopren chłonie wodę i skutecznie obniża temperaturę ciała, szczególnie przy wietrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 A jak się spisują goretexowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Piotrek, żeby rękawiczki z gore były ciepłe, muszą być grube, z poważnym wkładem ocieplenia. Najlepszym przykładem rękawice narciarskie.Wszystko zależy od przeznaczenia, na lodowisko zakładam narciarskie, na łódkę późną jesienią neopren za duży o dwa numery i polar pod spód. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Na łódkę to chyba najlepsze rozwiązanie to 5-6 par polarowych. Jak się zmoczą to wymieniamy na kolejną parę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womar Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Też stosuje rozwiązanie z kilkoma parami polarowych.Dodatkowo na naprawdę zimna porę stosuję myśliwskie goretexowe z ociepleniem. Nawet przy kilku stopniach mrozu i ręcznym wyciąganiu liny z kotwica dają radę i od biedy da się w nich rzucać.A przy delikatniejszym lowieniu w mokrych warunkach polecam rękawiczki firmy Sealskinz. To coś w rodzaju polaru z membrana wewnętrzna. Nie tak dobre jak gore, ale na deszczu dają radę. Przy włożeniu ręki do wody albo oblaniu wodą niestety już puszczają, ale wciąż to o wiele lepsze niż polar (na deszczu).Jak jest za zimno to pod spód dokładam cieniutkie rękawiczki wewnętrzne (tzw. liner).I jako ostatnia deska ratunku - chemiczny ogrzewacz do dloni za 3zl (wystarcza na kilka godzin, czyli de facto cały krótki jesienno-zimowy dzień łowienia) Od zawsze marzły mi dłonie i przetestowałem chyba wszystkie możliwe opcje - neoprenowe (ze skórzanym wzmocnieniem po wewn. stronie) zostały mi tylko do pobierania sumów, jako grzewcza warstwa są daleko mniej skuteczne od powyższych rozwiązań. Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Koledzy, takie pytanie. Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty? https://bogdangawlik.pl/product-pol-18876-Simms-Fleece-Midlayer-Bib-Raven.html Jeśli tak - jakie wrażenia? Jak Simms stoi z rozmiarówką? na 180 cm i 78 kg brać M czy L? z góry dzięki za każdy głos w dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Koledzy, takie pytanie. Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty? https://bogdangawlik.pl/product-pol-18876-Simms-Fleece-Midlayer-Bib-Raven.html Jeśli tak - jakie wrażenia? Jak Simms stoi z rozmiarówką? na 180 cm i 78 kg brać M czy L? z góry dzięki za każdy głos w dyskusji.Bardzo podobne mają Chińczycy: https://www.aliexpress.com/item/2018-New-Si-ms-Men-Fishing-Bib-Bodysuit-Fleece-Midelayer-Bib-Thermal-Odor-Resistant-Grid-Fleece/32911697120.html?spm=2114.search0604.3.2.971d7604OdUHcm&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10065_10068_319_317_10696_5729415_10084_453_454_10083_10618_10304_10307_10820_10301_10821_537_536_5730515_10882_10843_10059_10884_10887_100031_321_322_10103,searchweb201603_51,ppcSwitch_0&algo_expid=705c2464-c175-4bdb-93c4-41c6ab0780d8-0&algo_pvid=705c2464-c175-4bdb-93c4-41c6ab0780d8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 @Coma, skłamałbym mówiąc, że nie widziałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Koledzy, takie pytanie. Czy używaliście może poniższego śpioszka pod spodniobuty? https://bogdangawlik.pl/product-pol-18876-Simms-Fleece-Midlayer-Bib-Raven.html Jeśli tak - jakie wrażenia? Jak Simms stoi z rozmiarówką? na 180 cm i 78 kg brać M czy L? z góry dzięki za każdy głos w dyskusji. Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2018 Ja nie używam, ale też miałem zamiar kupić. Dla mnie to za cienkie na zimę. Vision miał kiedyś fajny ciuch z polaru, ale teraz już raczej nie do kupienia- zostały jakieś nietypowe rozmiary.Ja szukam czegoś podobnego, ale żeby było grube i naprawdę ciepłe. Do tej pory na nic nie trafiłem co by było godne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Ja używałem kiedyś na zimę ocieplacz od suchego skafandra nurkowego - fajny sprzęt. Może warto w tym temacie się rozejrzeć jak ktoś bardzo marznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2018 Używam od wielu lat, podobnie moi koledzy, bardzo dobra rzecz. O dziwo całkiem trwały ciuch, lekko się zmechacił, ale nic nie pękło, żadna nitka nie puściła.Rozmiar przelicz sobie z cali po zmierzeniu siebie, 1'=2,54 cm, waist - talia, inseam - długość nogawki wewnątrz. Szmata jest elastyczna, więc lepiej ciut mniejsze niż za luźne, ten ciuch musi być dopasowany.Mam ,używam -bardzo dobra rzecz .183 cm , 90 kg - rozmiar L jest idealny z Simmsa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbox Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Mam takie śpiochyhttps://bogdangawlik.pl/product-pol-18456-Simms-Guide-Fleece-Bib-Black.htmlzakładam je na cienkie kalesony simmsa i jest OK. Na filmiku i zdjęciach simmsa nie wkładają śpiochów na gołe ciało.Rozmiar M pasuje dla mnie w sam raz 176 cm i 83 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Jak będę odsyłać kurtkę Simmsa do sklepu w USA to na deklaracji celnej zaznaczam zwrot towaru? Bo coś Pani na poczcie powiedziała mi, że mogą naliczyć jakiś podatek do zapłacenia w USA przy odbiorze przesyłki w sklepie. Mogą ale nie muszą, w sumie to sama do końca nie była zorientowana. Może ktoś, kto przerabiał temat coś napisać jak to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Piszesz "US goods returned" lub "US goods returned for repair" jesli zwracasz do naprawy. Wystarczy. Tam nikt takimi pierdolami jak zwrot kurtki sie nie przejmuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Piszesz "US goods returned" lub "US goods returned for repair" jesli zwracasz do naprawy. Wystarczy. Tam nikt takimi pierdolami jak zwrot kurtki sie nie przejmuje. @Kwinto - a jak najlepiej zrobić z wysyłką z US do PL tak żeby znowu nie naliczyli mi cła o podatku. Sklep niech wyślę to bezpośrednio do mnie czy wysłać to do rodziny w US i rodzinka mi wysyłka to jako prezent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 6 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2018 Nie wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Mam pytanie, jak wielkościowo wypadają rzeczy Simmsa? Chodzi mi dokładnie o spodnie i kurtke Challenger. Ma ktoś może komplet w rozmiarze L lub XL i mógłby mi pomierzyć te ciuchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi