Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Kurtka Chellenger ma takie same parametry co inna kurtka simms'a. Wiem, ponieważ mierzyłem różne rozmiary, dla mnie riffle, acklins czy guide pasuje zawsze rozmiar M. Rozmiar L jest dla mnie trochę za duży. W załączeniu tabelka z rozmiarami. Na temat spodni nic nie powiem.

post-47464-0-33381100-1546870825_thumb.jpg

Mam pytanie, jak wielkościowo wypadają rzeczy Simmsa? Chodzi mi dokładnie o spodnie i kurtke Challenger. Ma ktoś może komplet w rozmiarze L lub XL i mógłby mi pomierzyć te ciuchy?

Rozmiary Simms-a to w większości przypadków solidne rozmiary amerykańskie, zwykle ciut większe niż ich odpowiedniki w europejskich firmach.

Podaj swoje wymiary (wzrost i waga) a postaram się podpowiedzieć co wybrać.

Ale nie zgodzę się, że wszystkie modele mają ten sam rozmiar. Np Guide Jacket i G3 Guide Jacket mają ewidentnie krótsze rękawy niż Acklins. WIem bo testowałem, i guide jacket musiałem wymieniać na rozmiar większą. Challenger spodziewałbym się, że raczej z tych większych - to kopia Pro Dry z tańszych materiałów, a Pro Dry z tego co słyszałem jest najobszerniejsza ze wszystkich Simmsa

CIekawe... ja mam 196 / 98. Acklins mam XXL, a Guide Jacket i G3 Guide Jacket XXL były za małe, kupiłem Guide Jacket 3XL, żeby rękawy były dobre. Fakt, że w klatce jest zdecydowanie za szeroka, ale ważniejsza jest długość rękawa.

Nie wiem jakie masz proporcje, ale L-ka w zasadzie na pewno będzie za krótka. Celowałbym w XL albo XXL

Kozi - myślę, że z modelu Challenger XL będzie na Ciebie dobra. L-ka z pewnością będzie miała za krótkie rękawy przy Twoim wzroście, a i w klacie będzie ciasno. A czasem pod spód trzeba włożyć polara, bluzę itp.

Wg.mnie nie masz szans kolego kupić przy takich wymiarach dopasowanej kurtki z pasującymi rękawami. 

Bezwzględnie przy wzroście 196 cm musi być rozmiar 2XL, a waga poniżej 100 kg to rozmiar klatki piersiowej w rozmiarze L.

Jak jesteś pewny, że chcesz ten model to może jest opcja zamówienia bezpośrednio u producenta indywidualnego rozmiaru, ale to troszkę drożej kosztuje.

Przy kupnie woderów właśnie skorzystałem z tej opcji.

• Like 1

Ja mam niewiele ponad 180cm i waga niecałe 80kg. Rozmiar M jest idealny jeśli chodzi o odzież wierzchnią ( kurtki, polary) i wodery. L ma już zdecydowanie za dużo luzu i za długie rękawy. Mierzyłem też wodery ML z nowej serii G3 bo taki rozmiar noszę w Visionie i okazało się że jednak z Simmsa zwykła M jest dla mnie ok.