Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Po czasach gdy na ryby zakładałem ciuchy "nie nadające się już do chodzenia na co dzień " od kilku lat większą uwagę zwracam na komfort w jakim łowię. Dwa sezony letnie zaliczyłem w solaflexach. Mam jedną bluzę z kapturem i dwie bez, do tego rękawiczki, sungaitery(ochrona szyi), spodnie z upf40 lub 50 i czapka. Wybór padł na simmsa bo...ma najmniejsze napisy  :D

• Like 4

Po czasach gdy na ryby zakładałem ciuchy "nie nadające się już do chodzenia na co dzień " od kilku lat większą uwagę zwracam na komfort w jakim łowię. Dwa sezony letnie zaliczyłem w solaflexach. Mam jedną bluzę z kapturem i dwie bez, do tego rękawiczki, sungaitery(ochrona szyi), spodnie z upf40 lub 50 i czapka. Wybór padł na simmsa bo...ma najmniejsze napisy  :D

Pamiętam wypad na Gamleby i jak wyglądałeś po dwóch- trzech dniach łowienia w pełnym słońcu, powinieneś wrzucić zdjęcia ku przestrodze.

W solarflexach coś ci się stało ? czy oparzania skłoniły cię to kupna   ? :)

Oparzenia skłoniły mnie do kupna. To że skóra schodziła mi z twarzy czy uszy to mały problem, gorzej było z ustami. Strasznie popękały , porobiły się strupy. Mogłem otworzyć usta może na 5 mm. A pewni znajomi z innej łódki specjalnie częstowali mnie słodyczami wysokimi na dwa centymetry  :D

• Like 4

Oparzenia skłoniły mnie do kupna. To że skóra schodziła mi z twarzy czy uszy to mały problem, gorzej było z ustami. Strasznie popękały , porobiły się strupy. Mogłem otworzyć usta może na 5 mm. A pewni znajomi z innej łódki specjalnie częstowali mnie słodyczami wysokimi na dwa centymetry  :D

Dbaliśmy abyś w tak ciężkim momencie nie utracił sił ;) 

a zdjęcia gdzieś by się jeszcze odnalazły :D 

Ale może pokazać co grozi wędkarzowi bez nich :)

dodam że w ciepłych krajach lepszym rozwiązaniem jest opcja z kapturem (+ kapelusz), tam nawet zachodzące słońce pali...

Edytowane przez Robert Dorado
  • Like 1

Żona na Andamanach raz założyła solar z decathlonu 20UPV i opaliła ramiona czyli pod tkanina. Sam sie zdziwiłem ze to mozliwe ale widac w naprawde mocnym słońcu 50UPV jest koniecznoscia. To juz nie jest kwestia metki i lansu. Ja nie pisze ze tylko simms takie ma, sa tez inne firmy jak np. Pelagic, ale ich ciuchy tez tanie nie sa. Coz za jakosc po prostu trzeba zapłacic, choc tak naprawde w jednym solarze łowisz caly wypad.

post-45715-0-20934900-1585119620_thumb.jpg

• Like 2

mam simmsa solarflexa bluzę UPF50 do tego czapka simms z daszkiem z taką płachtą z tyłu osłaniającą kark i uszy i jestem nie do zjarania w pełnym słońcu. Jestem pod wrażeniem cudów techniki nawet w takiej cienkiej bluzie.

Edytowane przez marcin ryba
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Jeśli faktycznie tak jest, to chyba będę musiał na własnym łbie kiedyś przetestować.

No i stało się. Okazyjnie, za nieco ponad stówkę kupiłem czapeczkę Simmsa.

Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to napis "Made in China". Może jestem naiwny, ale za taką cenę spodziewałem się produkcji w innym kraju.

Sprawa regulacji rozmiaru rozwiązana plastikowymi spinkami z pojedynczymi rzędami kołków i otworków, czego bardzo nie lubię, ale muszę sprawiedliwie przyznać, że w tym wykonaniu nie drażni mnie, nie uwiera, pasuje i jest spoko.

Wykonanie i materiały, wydają się być w porzadku, nie znam się na szwach i tekstyliach, czapka jest równa i symetryczna, co wydaje się być oczywiste a zdarzało mi się widzieć różne cuda, tak samo jak i nosić inne, zapewne sporo tańsze czapki o podobnym poziomie wykonania.

Noszę ją jakieś 2 miesiace, nie tylko nad wodą. Powiem tak, gdy było zimno i wietrznie, w dyńkę wiało mniej a ciepło nie było - czapeczki z daszkiem nie do tego zwykle służą, więc nie mam obiekcji. Gdy zaś ostatnio przygrzało słoneczko, pociłem się jak świnia przed Wielkanocą - czyli tak samo jak we wszystkich innych.

Na dobrą sprawę nie widzę różnicy w użytkowaniu czapki Simmsa a reklamowej taniochy którą od czasu do czasu udaje się mi dostać. Może to wina mojego plebejskiego czerepu i niewysublimowanego gustu.

Gdybym miał okazję kupić taką czapkę za powiedzmy połowę ceny sklepowej... nadal wolałbym pójść w przynęty.

Reasumując, czapka fajna, w tym wybranym przeze mnie modelu pasuje mi to, że nie jest jakaś szczególnie się wyróżniająca, ładnie uszyta. Natomiast różnica w cenie w stosunku do "konkurencji" w mojej ocenie nie wynika z nadzwyczajnych właściwości, materiałów i walorów użytkowych a jedynie z "ekskluzywnej marki" i jest dla mnie poza akceptowalną granicą.

• Like 3

Udało się okazyjnie wyrwać śpiochy G3 camo w stanach na wyprzedaży. Jakie są wasze opinie na temat tych gaci ?

Kacper opinie na temat G3?? Co tu opiniować masz jedne z najlepszych gaci na rynku, kolorystyka to kwestia gustu ale galoty rewelacja. Pozdrawiam 

Edytowane przez Wiktor

Moje śpiochy G3 niestety się przetarły... Nie wiem czy to kwestia zle dobranego rozmiaru czy sposobu chodzenia ale przetarcie nastąpiły od wewnątrz ud na identycznej wysokości na obu nogawkach powyżej kolan (tak, jakby idealnie te miejsca tarły o siebie). Musiałem tam dać łatki. Poza tym bez zarzutu, świetny produkt.