jbk Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Po czasach gdy na ryby zakładałem ciuchy "nie nadające się już do chodzenia na co dzień " od kilku lat większą uwagę zwracam na komfort w jakim łowię. Dwa sezony letnie zaliczyłem w solaflexach. Mam jedną bluzę z kapturem i dwie bez, do tego rękawiczki, sungaitery(ochrona szyi), spodnie z upf40 lub 50 i czapka. Wybór padł na simmsa bo...ma najmniejsze napisy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Używał może ktoś tej koszulki: https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-SolarFlex-Ultracool-Armor-Shirt-UPF50-Koszulka-wedkarska-z-ochrona-przed-UV-UV/5067 Cena bardzo wysoka, ciekawi mnie czy naprawdę czuć różnicę w upalne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Po czasach gdy na ryby zakładałem ciuchy "nie nadające się już do chodzenia na co dzień " od kilku lat większą uwagę zwracam na komfort w jakim łowię. Dwa sezony letnie zaliczyłem w solaflexach. Mam jedną bluzę z kapturem i dwie bez, do tego rękawiczki, sungaitery(ochrona szyi), spodnie z upf40 lub 50 i czapka. Wybór padł na simmsa bo...ma najmniejsze napisy Pamiętam wypad na Gamleby i jak wyglądałeś po dwóch- trzech dniach łowienia w pełnym słońcu, powinieneś wrzucić zdjęcia ku przestrodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Pamiętam wypad na Gamleby i jak wyglądałeś po dwóch- trzech dniach łowienia w pełnym słońcu, powinieneś wrzucić zdjęcia ku przestrodze.Skasowałem , sam bałem się na nie patrzeć nauczka na całe życie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Skasowałem , sam bałem się na nie patrzeć nauczka na całe życie. W solarflexach coś ci się stało ? czy oparzania skłoniły cię to kupna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 W solarflexach coś ci się stało ? czy oparzania skłoniły cię to kupna ? Oparzenia skłoniły mnie do kupna. To że skóra schodziła mi z twarzy czy uszy to mały problem, gorzej było z ustami. Strasznie popękały , porobiły się strupy. Mogłem otworzyć usta może na 5 mm. A pewni znajomi z innej łódki specjalnie częstowali mnie słodyczami wysokimi na dwa centymetry 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Oparzenia skłoniły mnie do kupna. To że skóra schodziła mi z twarzy czy uszy to mały problem, gorzej było z ustami. Strasznie popękały , porobiły się strupy. Mogłem otworzyć usta może na 5 mm. A pewni znajomi z innej łódki specjalnie częstowali mnie słodyczami wysokimi na dwa centymetry Dbaliśmy abyś w tak ciężkim momencie nie utracił sił a zdjęcia gdzieś by się jeszcze odnalazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dbaliśmy abyś w tak ciężkim momencie nie utracił sił a zdjęcia gdzieś by się jeszcze odnalazły Dawaj sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Dawaj sztukę Lepiej nie, bo to wątek o produktach simms, a nie lekach na oparzenia posłoneczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 (edytowane) Ale może pokazać co grozi wędkarzowi bez nich dodam że w ciepłych krajach lepszym rozwiązaniem jest opcja z kapturem (+ kapelusz), tam nawet zachodzące słońce pali... Edytowane 24 Marca 2020 przez Robert Dorado 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Żona na Andamanach raz założyła solar z decathlonu 20UPV i opaliła ramiona czyli pod tkanina. Sam sie zdziwiłem ze to mozliwe ale widac w naprawde mocnym słońcu 50UPV jest koniecznoscia. To juz nie jest kwestia metki i lansu. Ja nie pisze ze tylko simms takie ma, sa tez inne firmy jak np. Pelagic, ale ich ciuchy tez tanie nie sa. Coz za jakosc po prostu trzeba zapłacic, choc tak naprawde w jednym solarze łowisz caly wypad. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendergrast Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Ja od siebie polecę koszulki z długim rękawem Columbia PFG UPF 50. Sporo tańsze a świetnej jakości. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbox Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) mam simmsa solarflexa bluzę UPF50 do tego czapka simms z daszkiem z taką płachtą z tyłu osłaniającą kark i uszy i jestem nie do zjarania w pełnym słońcu. Jestem pod wrażeniem cudów techniki nawet w takiej cienkiej bluzie. Edytowane 25 Marca 2020 przez marcin ryba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinbox Opublikowano 25 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 o taki zestaw mam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Jeśli faktycznie tak jest, to chyba będę musiał na własnym łbie kiedyś przetestować.No i stało się. Okazyjnie, za nieco ponad stówkę kupiłem czapeczkę Simmsa. Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to napis "Made in China". Może jestem naiwny, ale za taką cenę spodziewałem się produkcji w innym kraju.Sprawa regulacji rozmiaru rozwiązana plastikowymi spinkami z pojedynczymi rzędami kołków i otworków, czego bardzo nie lubię, ale muszę sprawiedliwie przyznać, że w tym wykonaniu nie drażni mnie, nie uwiera, pasuje i jest spoko.Wykonanie i materiały, wydają się być w porzadku, nie znam się na szwach i tekstyliach, czapka jest równa i symetryczna, co wydaje się być oczywiste a zdarzało mi się widzieć różne cuda, tak samo jak i nosić inne, zapewne sporo tańsze czapki o podobnym poziomie wykonania. Noszę ją jakieś 2 miesiace, nie tylko nad wodą. Powiem tak, gdy było zimno i wietrznie, w dyńkę wiało mniej a ciepło nie było - czapeczki z daszkiem nie do tego zwykle służą, więc nie mam obiekcji. Gdy zaś ostatnio przygrzało słoneczko, pociłem się jak świnia przed Wielkanocą - czyli tak samo jak we wszystkich innych. Na dobrą sprawę nie widzę różnicy w użytkowaniu czapki Simmsa a reklamowej taniochy którą od czasu do czasu udaje się mi dostać. Może to wina mojego plebejskiego czerepu i niewysublimowanego gustu. Gdybym miał okazję kupić taką czapkę za powiedzmy połowę ceny sklepowej... nadal wolałbym pójść w przynęty. Reasumując, czapka fajna, w tym wybranym przeze mnie modelu pasuje mi to, że nie jest jakaś szczególnie się wyróżniająca, ładnie uszyta. Natomiast różnica w cenie w stosunku do "konkurencji" w mojej ocenie nie wynika z nadzwyczajnych właściwości, materiałów i walorów użytkowych a jedynie z "ekskluzywnej marki" i jest dla mnie poza akceptowalną granicą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udało się okazyjnie wyrwać śpiochy G3 camo w stanach na wyprzedaży. Jakie są wasze opinie na temat tych gaci ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Jedne z najlepszych na rynku. Podłoża długo.Dobry zakup Sent from my Pixel 3a using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Pomine ubarwienie camo bo to kwiestia gustu ale zgadza sie, to sa jedne z najlepszych na rynku. Swoje mam juz kilka dobrych lat, zero problemow. Edytowane 4 Czerwca 2020 przez Kwinto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Udało się okazyjnie wyrwać śpiochy G3 camo w stanach na wyprzedaży. Jakie są wasze opinie na temat tych gaci ?Kacper opinie na temat G3?? Co tu opiniować masz jedne z najlepszych gaci na rynku, kolorystyka to kwestia gustu ale galoty rewelacja. Pozdrawiam Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Kolorystyka średnio mi się podobała, ale 335$ mnie przekonało . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 To takie z wykładana na zewnątrz kieszenią która ma 2 suwaki? Jesli tak, to świetne, nawet kamizelkę rzadziej noszę. Skrojone idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2020 Kolorystyka średnio mi się podobała, ale 335$ mnie przekonało . Mnie tez by przekonało To takie z wykładana na zewnątrz kieszenią która ma 2 suwaki? Jesli tak, to świetne, nawet kamizelkę rzadziej noszę. Skrojone idealnie.Tak Paweł to te 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Moje śpiochy G3 niestety się przetarły... Nie wiem czy to kwestia zle dobranego rozmiaru czy sposobu chodzenia ale przetarcie nastąpiły od wewnątrz ud na identycznej wysokości na obu nogawkach powyżej kolan (tak, jakby idealnie te miejsca tarły o siebie). Musiałem tam dać łatki. Poza tym bez zarzutu, świetny produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BraWo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Kolorystyka średnio mi się podobała, ale 335$ mnie przekonało .Wyprzedaż jeszcze aktualna ? podlinkuj proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 10 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Wyprzedaż jeszcze aktualna ? podlinkuj proszę https://www.flyshack.com/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi