Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Cześć.

Mam taki dylemat:jaki jest kolor w realu kamizelki simms-a guide vest ( guide fishing vest).

Może ktoś "poratuje" zdjęciem tej zielonej i szarej.

Wiadomo, że reklamowe zdjęcia są super i wszystko na nich piękne i ładne.

????

Edytowane przez TOFIX99

Buty są dość duże i nie brałbym 2 numerów więcej. Gorzej jest że skarpetami w śpiochach, przy rozmiarze buta 46 nie mam możliwości włożenia grubych skarpet bo za bardzo cisną, ale w bucie mieszczą się bez problemu. Niestety w tańszych spodniobutach nie było opcji wybrania większej skarpety (12/13).

• Like 1

Dzięki Panowie, rozeznanie robiłem pod kątem zakupu nowych kamaszy simmsa

https://www.simmsfishing.com/catalog/product/view/id/60303/s/freesalt-boot/category/945/

Z myślą o wykorzystaniu do mokrego brodzenia w tropikach. Widać że są one morską wersją Freestone.

Jednak ostatecznie udało mi się zdobyć sprawdzone, już nie produkowane, simms oceantek, więc problem się rozwiązał :).

Edytowane przez mack

Prośba o opinie użytkowników rękawiczek SIMMS Guide Windbloc Flex Glove.

Jak wrażenia z użytkowania, dopasowanie do wędki, ochrona przed zimnem...

Z góry dziękuję za wszelkie oceny!

1dada94ed894315amed.jpg

Ja mam wersję bez guzików. Nie polecam, bo odpięte palce przeszkadzaja w rzucaniu. Pewnie dlatego dodali guziki.

• 1 miesiąc temu...

Gdyby ktoś chciał kupić nowe gacie, to tutaj są w naprawdę dobrej cenie ale trzeba się spieszyć, bo rozmiarów ubywa....

https://www.sierra.com/simms-g3-guide-gore-tex-bootfoot-waders-waterproof-for-men~p~14gmg/?filterString=s~simms%2Fa jak

szkoda tylko że   nie mają wysyłki międzynarodowej. Takie informacje uzyskałem  na live chat

Mam pytanie do użytkowników butów Simms Freestone aktualny model, jak wychodzi rozmiarówka? Brać swój normalny rozmiar butów czy + jeden rozmiar?

Nosze rozmiar 43 obuwie codzienne i buty kupilem 45 i jest na mnie za duzy. A czy ktos moze mi powiedziec czy jak mam spiochy to jeszcze musze zalozyc grubą skarpete? Bo dziś byłem w sklepie i jak chciałem przymieżyć śpiochy do butów to Pan pytał mnie czy mam skarpete, myślałem że ta wbudowana w spodzbie jest wystarczająca. Jakie ma zadanie ta dodatkowa gruba skarpeta? (Wczesniej chodzilem tylko w tanim neoprenie ale na urodziny dostaem od żony buty Simms więc dokupiłem spodnie, stąd moja niewiedza)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skarpeta ma dwie funkcje - ogrzewa w zimnej wodzie i wchłania pot ze stopy. Pod tani neopren nie zakładałeś skarpet?

W piaszczystej/kamienistej rzece czasem zakłada się cienką skarpetę ochronną pomiędzy but i gacie, żeby chronić je przed przetarciem/uszkodzeniem

• Like 1

No właśnie, ja tez nie zakładam bo gdybym to zrobił to rozmiar byłby taki że chodziłbym po wodzie jak Jezus.

Jeżeli w śpiochach chodzisz 20-30 dni w roku to szybciej zaczną przeciekać każdym szwem niż przetrzesz skarpetę.

• Like 1