Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Dystrybutora jako takiego nie ma. Raczej polega to na podpięciu się pod dużego operatora z Niemiec. Najtaniej towar wystawia hunt-fish, ale są nieprzejednani w kwestii rabatów. Głowatka z automatu nalicza rabaty, jednak wyjściowe ceny ma wyższe niż hunt-fish. Osobiście najlepiej dogaduje się ze sklepem Salar. Rabat jak się pogada to dają, towar na stanie mają. Czego więcej oczekiwać.

Z tego co rozmawiałem w sklepie hunt-fish to biorą od dystrybutora na europę z Norwegi. Ile w tym prawdy nie wiem.

• Like 2

Fakt że mam blisko jak coś trzeba przymierzyć na miejscu  a potem napisać do Wiktora za ile załatwi :)

Coraz ciężej z tym załatwianiem. Niektóre sklepy już nie obsługują Europy a nawet nie wejdziesz do sklepu z polskim IP. 

pamietam jak pierwszy raz wszedłem na ebay nie w PL tylko w Kanadzie to były inne serwisy, strasznie jesteśmy rąbani niestety. 

Panowie jak wypada kamizelka Simmsa G3 w rozmiarze Xl ? Na jakiego chłopa to będzie dobre ? Na codzień nosze L i kamizelki Simmsa również L, duża przepaść będzie w tym modelu ? Ewentualnie model G3 można jakoś zwęzić fachowo po bokach czy idą tam zamki daleko ? (Krawcowa w domu a mam opcje kupić Xl w przyzwoitej kasie).

Edytowane przez koko7

Panowie jak wypada kamizelka Simmsa G3 w rozmiarze Xl ? Na jakiego chłopa to będzie dobre ? Na codzień nosze L i kamizelki Simmsa również L, duża przepaść będzie w tym modelu ? Ewentualnie model G3 można jakoś zwęzić fachowo po bokach czy idą tam zamki daleko ? (Krawcowa w domu a mam opcje kupić Xl w przyzwoitej kasie).

rozmiar L 122 cm w klacie XL 129 cm w klacie, 7 cm różnicy to chyba nie dużo 

• Like 1

Po dwóch i pół miesiącach wróciły wodery z naprawy. "Zrobione" za darmo, gdyż uznano, że uszkodzenie było wynikiem procesu produkcji, chociaż od zakupu minęły dwa lata. Za to należy się pochwała. Niestety nie naprawiono skarpety od wewnątrz i wracają po raz drugi do producenta. Tym razem jednak wysyłka do fabryki za darmo i już nie będzie naprawy, a dostanę nowe wodery w ramach przeprosin. W sumie minus i plus.

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Ja swoje G4Z mam kilkanaście lat. Przeszły naprawdę katusze i nic :). Żadnych przecieków. Popękały jedynie mocowane na rzepy uchwyty szlufek paska i wytarły się napisy :).

Mam wrażenie, że te pierwsze z tej serii były jakieś bardziej pancerne.

• Like 1

Jak pisałem pierwszym razem był problem z odklejonymi paskami na szwach na całej skarpecie. Dałem do naprawy, zrobili od zewnątrz, a w środku nie zajrzeli i nie naprawili. Po rozmowie telefonicznej w ramach gwarancji i przeprosin za zaistniałą sytuację dali nowe.

• Like 2

kup river salt patagonii

Tą miałem przed Simmsem :) Miała jakąś wadę fabryczną bo ciekła na ramionach i karku całą powierzchnią tkaniny. Oddałem na gwarancji i po małych przepychankach ze sklepem z Wrocławia (upierali się, że to ja się tak spociłem oraz, że to kondensacja pary na wewnętrznej stronie membrany) kurtka została wysłana do Patagonii. Patagonia bez dyskutowania pieniądze zwróciła. Chyba mam pecha do kurtek. Wniosek nasuwa się taki, że wysoka cena kurtek do brodzenia nie daje gwarancji otrzymania jakościowego produktu. W sumie najdłużej kilka lat miałem kiedyś starego Visiona (obecnie Keeper).

Edytowane przez SzymonP

No to niefart faktycznie

Ja mam stara i styrana patagonie, która nie chce cieknąć i mam ją jako rezerwę bo od pary lat używam kurki gore z cabelasa który też nie chce cieknąć. Więc mimo że bardzo bym chciał zanabyc River salt to nie mam za bardzo jak bo po kij mi 3 kurtki....

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Osobiście przekonany jestem do kurtek i spodni na bazie  gore-tex, a nie innych cudownych tkanin. Nauczyło mnie tego życie :).

W Simmsie są dwie grupy produktów co firma podkreśla. Stoi za tym jakość i niestety cena. Najwyższe modele robione są wyłącznie w USA.

• Like 1

Kurteczka po weryfikacji papierologicznej okazuje się, że jest około 1,5 miesiąca po gwarancji. Z tego co się dzisiaj dowiedziałem dystrybutor Simmsa na EU podobno raczej tutaj nie pomoże (delikatnie mówiąc). Napisałem bezpośrednio do Simms USA - zobaczymy co odpiszą.

Kutki Geoffa są fajne wizualnie, ale mają jak dla mnie jeden zasadniczy i dyskwalifikujący je mankament - posiadają materiałową podszewkę.