Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Ktoś może sprawdzał w praktyce jak działa u Simmsa ta technologia w odzieży Insect Shield, czyli odstraszająca komary, kleszcze i inne insekty? Kupiłem koszule Simmsa Bugstopper Shirt z tym systemem ale pora roku już nie ta żeby przetestować :-)

post-54789-0-31113600-1633191392_thumb.jpg

Edytowane przez sslonio

To jest wariant awaryjny. Póki co przetestuję nastawienie na klienta firmy Simms - w końcu produkt dopiero co po gwarancji i już cieknie. 

Aktualizując sytuację w temacie kurtki guide po wielu miesiącach udało mi się w ostatecznie uzyskać zwrot pieniędzy. W międzyczasie kurtka wróciła raz do Polski po naprawie u europejskiego dystrybutora Simms.

Naprawa w niczym nie pomogła i kurtka nadal ciekła w tych samych miejscach. Po bezpośredniej korespondencji z przedstawicielem dystrybutora i małych przepychankach zostałem poproszony o ponowne odesłanie kurtki do Norwegii poprzez sklep PL gdzie została nabyta. Kurtka została odesłana do sklepu gdzie uległa następnie ok. 3 miesięcznemu "sezonowaniu" na magazynie, za co zostałem przeproszony. Dopiero po tym okresie (dzięki przypomnieniu telefonicznemu) została ponowie wysłana do dystrybutora Simms, który reklamację ostatecznie rozpatrzył na moją korzyść.

Podsumowując:

- cały proces zajął ok. 8 miesięcy

- gdybym nie wziął we własne ręce kwestii kontaktu z dystrybutorem na EU to nie wiem czy cokolwiek bym uzykał

- w PL jeśli sam się regularnie nie przypominasz sklepowi to możesz zapomnieć, że Twój temat zostanie sprawnie i szybko załatwiony

- czy kupię jeszcze raz kurtkę do brodzenia Simmsa? - nie wiem.

Edytowane przez SzymonP
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Aktualizując sytuację w temacie kurtki guide po wielu miesiącach udało mi się w ostatecznie uzyskać zwrot pieniędzy. W międzyczasie kurtka wróciła raz do Polski po naprawie u europejskiego dystrybutora Simms.

Naprawa w niczym nie pomogła i kurtka nadal ciekła w tych samych miejscach. Po bezpośredniej korespondencji z przedstawicielem dystrybutora i małych przepychankach zostałem poproszony o ponowne odesłanie kurtki do Norwegii poprzez sklep PL gdzie została nabyta. Kurtka została odesłana do sklepu gdzie uległa następnie ok. 3 miesięcznemu "sezonowaniu" na magazynie, za co zostałem przeproszony. Dopiero po tym okresie (dzięki przypomnieniu telefonicznemu) została ponowie wysłana do dystrybutora Simms, który reklamację ostatecznie rozpatrzył na moją korzyść.

Podsumowując:

- cały proces zajął ok. 8 miesięcy

- gdybym nie wziął we własne ręce kwestii kontaktu z dystrybutorem na EU to nie wiem czy cokolwiek bym uzykał

- w PL jeśli sam się regularnie nie przypominasz sklepowi to możesz zapomnieć, że Twój temat zostanie sprawnie i szybko załatwiony

- czy kupię jeszcze raz kurtkę do brodzenia Simmsa? - nie wiem.

Z tym to trochę generalizujesz. Sklep sklepowi nie równy. Ja robię zakupy w Hunt-Fish w Szczecinie i NIGDZIE nie spotkałem się w Polsce z taką obsługą. Tylko się od nich uczyć. Miałem reklamację na jedną rzecz - została załatwiona "od ręki"

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Jest duży napis na górze cały asortyment 20% mniej, zniżka wchodzi dopiero przy rozliczeniu, pomimo że, w wyjątkach od promocji jest wyszczególniony simms, st. croix itp firmy. Sklepy z takimi firmami "premium" mają umowy, że oficjalnie nie mogą reklamować przecen na produkty tych firm.

https://youtu.be/5tKrpmugWX0

Kumam. Te wełniane simmsy bardzo mnie zaskoczyły. Chodzi mi tutaj o ich właściwości. Jak wsadzie łapę do naprawdę zimnej wody, to przez chwilę jest nieprzyjemnie, ale po chwili jest już ok. Dla mnie jako ze łowię wyłącznie na muchę inne ( pełne) rękawiczki nie mają zastosowania.

W zeszły weekend wybrałem się na ryby przy -11

I tak naprawdę to zimno mi było tylko w palce u nóg :-)

Pozdrówka

Sent from my Pixel 4a (5G) using Tapatalk

Edytowane przez peresada
  • Like 2

Ja te welniane tez polecam, bo to rzeczywiscie mistrzostwo swiata jest.

Mi we wszystkich polarach łapy marzną nawet w temperaturach 1-2 stC. W tych na lekkim mrozie wytrzymuje

https://hunt-fish.eu/pl/p/Simms-Wool-Half-Finger-Glove-rekawice-welniane/6374

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 2