Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Simms idealnie pasuje do naszego zróżnicowanego portfolio wiodących, kultowych marek outdoorowych” – powiedział Chris Metz, dyrektor generalny Vista Outdoor w wiadomości „Simms poszerza nasz podstawowy rynek adresowany do wysoce atrakcyjnej kategorii rybołówstwa dzięki innowacyjnej marce premium, która ma znaczące miejsce na "

A co miał powiedzieć.

• 2 miesiące temu...

Być może ktoś ma porównanie lub może się wypowiedzieć na podstawie własnych doświadczeń:

Chodzi o spodnibuty z gore tex

Simms g3 Guide waders czy Simms G4 Guide waders ?

Nie pytam o relacje jakości do ceny, czy coś warto.

Chodzi mi które są lepsze, wygodniejsze, trwalsze.

Zastosowanie ciężki teren pstragowy

Dziękuję za komentarze i odpowiedzi

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Nie używałem ww Simmsa, ale miałem możliwość przymiarki i z tego co pamiętam to raczej G4 sprawiały wrażenie mocniejszych. Miałem natomiast Patagonia Rio Gallegos i te solidnie przetestowałem. Najlepsze gacie jakie nosiłem, bardzo mocne, solidne i świetnie oddychające. Jeżeli znajdziesz gdzieś ( tego modelu już nie szyją) swój rozmiar to weź je pod uwagę. Swoje sprzedałem bo mi masa znacznie spadła i za obszerne zrobiły się.

• Like 2

Nie używałem ww Simmsa, ale miałem możliwość przymiarki i z tego co pamiętam to raczej G4 sprawiały wrażenie mocniejszych. Miałem natomiast Patagonia Rio Gallegos i te solidnie przetestowałem. Najlepsze gacie jakie nosiłem, bardzo mocne, solidne i świetnie oddychające. Jeżeli znajdziesz gdzieś ( tego modelu już nie szyją) swój rozmiar to weź je pod uwagę. Swoje sprzedałem bo mi masa znacznie spadła i za obszerne zrobiły się.

Tak. Rozważam Patagonia Swiftcurrent Expedition jako alternatywę dla tych G3 Guide.

W sieci pełno materiałów marketingowych we wszystkich językach, a ciężko poczytać kogoś kto miał choćby dwa modele simmsa i może ocenić z własnych doświadczeń

• Like 1

Mam G4 starszy model 2014 i dwie pary G3 L ,2021 zdecydowanie bardziej pancerne G4 , ale jednak mniej elastyczne niż G3, w G4 idziesz w krzaki na wyjebce, nic się nie dzieje, zbytnio o nie nie dbam, często moczone,leżą w aucie,4 warstwy robią robotę w terenie, jak miałbym zostawić 1 szt to G4, aha jeden minus, to trochę łapią brudu z wody i mułu

• Like 2

Mam G4 starszy model 2014 i dwie pary G3 L ,2021 zdecydowanie bardziej pancerne G4 , ale jednak mniej elastyczne niż G3, w G4 idziesz w krzaki na wyjebce, nic się nie dzieje, zbytnio o nie nie dbam, często moczone,leżą w aucie,4 warstwy robią robotę w terenie, jak miałbym zostawić 1 szt to G4, aha jeden minus, to trochę łapią brudu z wody i mułu

Dziękuję Przemek

• 2 tygodnie później...

Muszę kupić, na nowy sezon, śpiochy do pływania na belly. Gacie nie muszą być pancerne bo będę w nich siedział na dmuchanej poduszce i nie będą miały kontaktu z krzakami, lasem itp... Muszą być szczelne i możliwie miękkie. Chciałbym coś co wytrzyma dłuższy czas bez niespodzianek bo pływanie z mokrym tyłkiem jest niefajne. Może polecić coś od Simmsa?

Muszę kupić, na nowy sezon, śpiochy do pływania na belly. Gacie nie muszą być pancerne bo będę w nich siedział na dmuchanej poduszce i nie będą miały kontaktu z krzakami, lasem itp... Muszą być szczelne i możliwie miękkie. Chciałbym coś co wytrzyma dłuższy czas bez niespodzianek bo pływanie z mokrym tyłkiem jest niefajne. Może polecić coś od Simmsa?

Kup sobie G3. Są wygodne i miękkie, a przy tym to bardzo dobre śpiochy

Patagonia trochę sztywniejsza, ale też ją lubię. Mam G3 i Rio galeaos. Używam na plywadle i tych i tych

Sent from my SM-G781W using Tapatalk

• Like 2

Kupowałem miesiąc temu koszulki z nowej kolekcji.

L okazała się xl i musiałem zamieniać na M.

Jakościowo widzę że zmienili rodzaj materiału i dobrze bo starsze koszulki czy bluzy bardzo szybko płowiały.

Generalnie wole dołożyć i kupić produkty firmy Simms lub Patagonia bo wiem z doświadczenia że starczą na długo.

• Like 1