Mateush Opublikowano 21 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Z rozmiarówką od zawsze jak pamiętam tak było. A podejście do zakupów, o ile kasa pozwala, mam identyczne ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2022 Witam.Czy ktoś z szanownego grona pomógłby mi w zakupie kurtki poza naszymi granicami? Chodzi o kurtkę Simms Bulkley Black w rozmiarze M ? W PL brak dostępnością obdzwoniłem już wszystkich.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Witam.Czy ktoś z szanownego grona pomógłby mi w zakupie kurtki poza naszymi granicami? Chodzi o kurtkę Simms Bulkley Black w rozmiarze M ? W PL brak dostępnością obdzwoniłem już wszystkich.Pozdrawiamhttps://www.wittlock.se/sv/klader/vadarjackor/simms/simms-bulkley-vadarjacka-2016.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapland Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) https://www.jaktia.n...ey-jacket-black Edytowane 1 Grudnia 2022 przez lapland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Og2 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 (edytowane) Witam.Czy ktoś z szanownego grona pomógłby mi w zakupie kurtki poza naszymi granicami? Chodzi o kurtkę Simms Bulkley Black w rozmiarze M ? W PL brak dostępnością obdzwoniłem już wszystkich.PozdrawiamMoże poczekaj, właśnie wychodzi nowa wersja tej kurtki:https://youtu.be/ugYMIXKL730 Edytowane 1 Grudnia 2022 przez Og2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Cześć, generalnie wszystkie kurtki mają jednostronny suwak. Moim zdaniem zdecydowanie lepszy i trwalszy jest dwustronny szczególnie do siedzenia. Nie macie z nimi kłopotu?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 W Simmsie oraz Geoffie Andersonie mam pojedyncze suwaki. W turystycznej Rab mam podwójny i faktycznie czasem z tego korzystam podczas siedzenia i chyba to tylko jedyna sytuacja w której się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Mój Urus ma dwustronny, a faktycznie chodzi o to żeby nie robił się stawik między nogami jak się siedzi, no i żeby nie dochodziło do rozerwania suwaka Edytowane 3 Stycznia 2023 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 4 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2023 Hej.Potrzebuję "fizycznych" wymiarów kurtki simms-a. Może być freeston, chellenger, g3.Chodzi o rozmiar "S". Wymiary tabelkowe różnią się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 Cześć, pytanie do użytkowników woderów Freestone: jak się sprawują, jak z trwałością ?? z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 20 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) Mailem freestone przez jeden dzień, od razu leciały. Oddałem do sklepu i wziąłem g3. Mam je do dziś, działają bezproblemowoPozdrowka Sent from my SM-G781W using Tapatalk Edytowane 20 Lutego 2023 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Cześć, pytanie do użytkowników woderów Freestone: jak się sprawują, jak z trwałością ?? z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiamKtoś kiedyś powiedział, że Simms zaczyna się od modelu Guide w górę.Moje G3 już 4 sezon mam i póki co wszystko ok, choć nie łowię już tyle co kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 (edytowane) Ktoś kiedyś powiedział, że Simms zaczyna się od modelu Guide w górę.Moje G3 już 4 sezon mam i póki co wszystko ok, choć nie łowię już tyle co kiedyś...Coś w tym jest. Trochę szkoda bo freestone mają moim zdaniem lepszy krój od g3. Są bardziej jak spodnie. Co ciekawe dolna część freestone to 4 warstwy materiału oddychającego ( g3 ma 3 warstwy ale goretexu) i mimo tego mają średnie opinie u użytkowników. Sent from my SM-G781W using Tapatalk Edytowane 21 Lutego 2023 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Leciały na szwach ? Opinie 4 warstwowego materiału dotyczyło oddychalności czy przecieków na szwach ? z góry dzięki za odpowiedź pozdroPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Na szwach Sent from my SM-G781W using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekp Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 PanowieJak z żywotnością tych kurtek używa może ktoś czy to już mocny Chińczyk czy jednak jakość Simms przebija się przez szwy https://bogdangawlik.pl/product-pol-10918-Simms-G3-Guide-Jacket-Lead.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroku Opublikowano 19 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2023 Nie miałem lepszej kurtki , używam już kilka dobrych lat.Nigdy mnie nie zawiodła , nawet w bardzo mocnym deszczu .Miałem kilka kurtek simmsa,każda była prefekt.Jedyny mankament tej kurtki to czasem o wystające rzepy od rękawów zaczepia się linka .Polecam w 100% nigdy nie prałem ani żadnymi specyfikami nie psikałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 20 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2023 (edytowane) Ja akurat nie do końca jestem zadowolony. Przy głębokim brodzeniu do każdej kieszeni zewnętrznej, tymi z ocieplaczem także, dostaje się woda. Szwy nie są klejone , uszczelnione( na zamkach jest podklejone taśmą) . Lipa trochę ???? Po zakupie nie zwróciłem uwagi na ten detal i żałuję ????Na deszczu, przy brodzeniu do poziomu poniżej kieszeni jest OK, odprowadzenie wilgoci super. Edytowane 20 Marca 2023 przez gulf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Pamiętajmy kieszenie chronione są przed deszczem, ewentualnie jak się wywalisz i na chwilę zamoczysz, ale brodzenie z kieszeniami w wodzie nie pyknie, to nie ten rodzaj zamka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Po pierwsze gratuluję stalowych jaj.Ja głębiej niż trochę powyżej pasa nie brodze. Jeżeli ktoś miał okazję spłynąć kilkaset metrów w dół rzeki w listopadzie to wie o czym piszę Jeżeli ktoś jednak wchodzi tak głębokoTo sugeruje wsadzić dół kurtki w śpiochyWtedy na pewno woda nam do kieszeni nie naleci i mamy kontrolę o ile głębiej można wleźć zanim woda zacznie nam się nalewać do śpiochówPozdrówka Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 Cześć, przymierzam się do kupna woderów tytułowej marki, rozmiar butów, które noszę na codzień to 45, pytanie czy zmieszczę się w 9-11 czy brać 12-13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 12-13. Ja przy rozmiarze stopy 42 chodzę w śpiochach, które mają skarpetę 9-11. Gdy założę do tego grubszą skarpetkę z merino to luzu już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 14 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2023 12-13. Ja przy rozmiarze stopy 42 chodzę w śpiochach, które mają skarpetę 9-11. Gdy założę do tego grubszą skarpetkę z merino to luzu już nie mam.Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Witam, umiecie podpowiedzieć, czy na osobę 170 wzrostu, 70kg, cywilny but 8 lepiej wziąć śpiochy Small „king”, czy jednak Medium Short? Zapewne Medium Short byłyby bezpieczniejszym zakupem, ale maja skarpetę rozmiar 9-11. Z drugiej strony mam obawy, ze w S „king” nie zmieszczę już grubszej skarpety czy kurtki w czasie łowienia wiosną/jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Klatkę dobrze zmierz i wybierz rozmiar. Skarpeta i tak delikatnie rozciągnie się przy grubej skarpecie. Chyba, że dwie pary grubych skarpet to musi być 9-11. Stopę mam 8 ale gacie niestety mks. Waga mnie nie w tą stronę poszła ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi