Skocz do zawartości

Produkty marki SIMMS

Wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Czy ktoś z szanownego grona pomógłby mi w zakupie kurtki poza naszymi granicami? Chodzi o kurtkę Simms Bulkley Black w rozmiarze M ? W PL brak dostępnością obdzwoniłem już wszystkich.

Pozdrawiam

https://www.wittlock.se/sv/klader/vadarjackor/simms/simms-bulkley-vadarjacka-2016.html

Witam.Czy ktoś z szanownego grona pomógłby mi w zakupie kurtki poza naszymi granicami? Chodzi o kurtkę Simms Bulkley Black w rozmiarze M ? W PL brak dostępnością obdzwoniłem już wszystkich.

Pozdrawiam

Może poczekaj, właśnie wychodzi nowa wersja tej kurtki:

https://youtu.be/ugYMIXKL730

Edytowane przez Og2

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Cześć, pytanie do użytkowników woderów Freestone: jak się sprawują, jak z trwałością ??

z góry dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam

Ktoś kiedyś powiedział, że Simms zaczyna się od modelu Guide w górę.

Moje G3 już 4 sezon mam i póki co wszystko ok, choć nie łowię już tyle co kiedyś...

Ktoś kiedyś powiedział, że Simms zaczyna się od modelu Guide w górę.

Moje G3 już 4 sezon mam i póki co wszystko ok, choć nie łowię już tyle co kiedyś...

Coś w tym jest. Trochę szkoda bo freestone mają moim zdaniem lepszy krój od g3. Są bardziej jak spodnie. Co ciekawe dolna część freestone to 4 warstwy materiału oddychającego ( g3 ma 3 warstwy ale goretexu) i mimo tego mają średnie opinie u użytkowników.

Sent from my SM-G781W using Tapatalk

Edytowane przez peresada

• 4 tygodnie później...

Nie miałem lepszej kurtki , używam już kilka dobrych lat.

Nigdy mnie nie zawiodła , nawet w bardzo mocnym deszczu .

Miałem kilka kurtek simmsa,każda była prefekt.

Jedyny mankament tej kurtki to czasem o wystające rzepy od rękawów zaczepia się linka .

Polecam w 100% nigdy nie prałem ani żadnymi specyfikami nie psikałem.

• Like 1

Ja akurat nie do końca jestem zadowolony. Przy głębokim brodzeniu do każdej kieszeni zewnętrznej, tymi z ocieplaczem także, dostaje się woda. Szwy nie są klejone , uszczelnione( na zamkach jest podklejone taśmą) . Lipa trochę ???? Po zakupie nie zwróciłem uwagi na ten detal i żałuję ????

Na deszczu, przy brodzeniu do poziomu poniżej kieszeni jest OK, odprowadzenie wilgoci super.

Edytowane przez gulf
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Po pierwsze gratuluję stalowych jaj.

Ja głębiej niż trochę powyżej pasa nie brodze. Jeżeli ktoś miał okazję spłynąć kilkaset metrów w dół rzeki w listopadzie to wie o czym piszę

Jeżeli ktoś jednak wchodzi tak głęboko

To sugeruje wsadzić dół kurtki w śpiochy

Wtedy na pewno woda nam do kieszeni

nie naleci i mamy kontrolę o ile głębiej można wleźć zanim woda zacznie nam się nalewać do śpiochów

Pozdrówka

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

• 6 miesięcy temu...

Witam, umiecie podpowiedzieć, czy na osobę 170 wzrostu, 70kg, cywilny but 8 lepiej wziąć śpiochy Small „king”, czy jednak Medium Short? Zapewne Medium Short byłyby bezpieczniejszym zakupem, ale maja skarpetę rozmiar 9-11. Z drugiej strony mam obawy, ze w S „king” nie zmieszczę już grubszej skarpety czy kurtki w czasie łowienia wiosną/jesienią.